foto

Roy Dupuis

  • nar. 21.4.1963 (55 let)
    Abitibi, Quebec, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento populární kanadský herec se narodil 21. dubna 1963. Pochází z francouzsky mluvící části Kanady, z Quebecu. Ve světě filmu se pohybuje již skoro dvacet let. Původně se chtěl věnovat vědecké práci, ale nakonec v roce 1986 studium na Kanadské národní divadelní škole ukončil. O tři roky později již debutoval na divadelní scéně.

V roce 1991 získal ocenění Zlatá růže za nejlepšího kanadského herce roku. Mezi jeho velké koníčky patří sport a hudba. Koupil si farmu, která pochází z roku 1840. Když mu to práce dovolí, volný čas tráví na své zahradě. Angažuje se také v charitativních projektech. Část svého výdělku věnuje na konto nadace Mira, která cvičí vodící psy pro nevidomé lidi.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2016 Embrasses-moi comme tu m'aimes
Feuilles mortes
There where Atilla passes...
2015 Zakázaná komnata
Šum stromů
2014 Ceci n'est pas un polar
2013 Cyanure
L'autre maison
Roche papier ciseaux
2011 Coteau Rouge
2009 Doigts croches, Les
Je me souviens
Timekeeper, The
2008 Bez vraždy za létem
Truffe
Veřejný nepřítel č. 1
2007 Citové pouto
Shake Hands with the Devil
2006 That Beautiful Somewhere
2005 Les états-Unis d'Albert
Maurice Richard
2004 Bludiště vzpomínek
Dvojník
Jack Paradise (Les nuits de Montréal)
Manners of Dying
Monica la mitraille
2003 Invaze barbarů
2002 Séraphin: Heart of Stone
1998 Prachy k likvidaci
1997 Hemoglobin
J'en suis!
1996 Aire libre
L´Homme idéal
Waiting for Michelangelo
1995 Screamers - Hlasy z podzemí
1994 C'était le 12 du 12 et Chili avait les blues
Million Dollar Babies (TV film)
1993 Cap Tourmente
V pasti lásky
1992 Being at Home with Claude
1990 Marché du couple, Le
1989 Comment faire l'amour avec un nègre sans se fatiguer
Dans le ventre du dragon
Ježíš z Montrealu

TV seriály

2010 Les rescapés (TV seriál)
2003 Kdo s koho (TV seriál)
2002 Dernier chapitre, Le (TV seriál)
Kdo s koho (TV seriál)
1999 Maurice Richard: Histoire d'un Canadien (TV seriál)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
1995 Dark Eyes (TV seriál)
1994 Scoop III (TV seriál)
1993 Blanche (TV seriál)
Scoop II (TV seriál)
1992 Scoop (TV seriál)
1990 Les filles de Caleb (TV seriál)
1987 Héritage, L' (TV seriál)
1986 L'amour avec un grand A (TV seriál)

TV pořady

2004 Tout le monde en parle (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1997 Brutální Nikita (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace