foto

John Hamburg

  • nar. 26.5.1970 (47 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se a vyrůstal v New Yorku. Krátké filmy začal točit už na střední škole. Pokračoval i během studií na Brown University, kde studoval i psaní divadelních her a později na New York University’s Tisch School of the Arts. Zde napsal a režíroval krátký film Tick, který měl premiéru v roce 1996 na festivalu v Sundance.

Na stejný festival se vrátil v roce 1998 s prvním celovečerním filmem Kasaři. Díky komedii, ve které hráli Sam Rockwell, Steve Zahn, Paul Giamatti, Mark Ruffalo a Harvey Fierstein, se newyorský Rhode Island stal na několik dalších let kultovním místem. Spolupracoval na scénářích ke komediím Fotr je lotr a Zoolander. Kromě toho režíroval několik epizod kritiky uznávaného seriálu Kolej, základ života.

Hamburg dále napsal a režíroval komedii Riskni to s Polly a spolupracoval na scénáři úspěšného pokračování Jeho fotr, to je lotr!

Zdroj: Bontonfilm

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2016 Proč právě on?
2015 Good Session (TV film)
2009 Kámoš k pohledání
2004 Riskni to s Polly
1998 Kasaři
1996 Tick

TV seriály

2011 Nová holka (TV seriál)
Kdo sbalí Cece (S01E05)
2008 Welcome to the Captain (TV seriál)
2005 Stella (TV seriál)
2001 Kolej, základ života (TV seriál)

Herecká filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace