foto

Só Jamamura

  • nar. 24.2.1910
    Tenri, Japonsko
  • zem. 26.5.2000 (90 let)
    Suginami, Tokio, Japonsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1991 Godzilla VS King Ghidorah
1989 Nišimura Kjótaró travel mystery: Apls júkai route (TV film)
1986 Hurá!
1985 Nidaime wa Christian
1983 Nankjoku monogatari
1978 Inubue
1975 Dómjaku rettó
1974 Hissacu šikakenin: Šunsecu šikakebari
Nosutoradamusu no dailogen
1973 Hissacu šikakenin
Hissacu šikakenin: Baian ari džigoku
1972 Kozure Ókami: Oja no kokoro ko no kokoro
1970 Gekidó no šówaši 'Gunbacu'
Tora! Tora! Tora!
1967 Nihon no ičiban nagai hi
1965 Nikutai no gakko
Taiheijó kiseki no sakusen: Kiska
Ucukušisa to kanašimi to
1964 Kizudarake no sanga
1963 Akacuki no gaššó
Ano hito wa ima
Gjangu čúšingura
Příběh nindži 2
Star tandžó
1962 Bitva o Okinawu
Fûten Rôjin nikki
Honkon no hoši
Jama no sanka: Mojuru wakamonotači
Karamiai
Katei no džidžó
Kawa no hotori de
Lázně Akicu
Musume to wataši
Senkjaku banrai
Slzy na lví hřívě
1961 Andžu to Zušiómaru
Arega minato no hi da
Gonin no tocugeki tai
Haitoku no mesu
Hajabusa daimjó
Happjakumangoku ni idomu otoko
Hatamoto kenka taka
Kakó
Madara onna
Necuaiša
Onna wa nido umareru
Ore ga džigoku no tedžinaši da
Sekai daisensó
Waga koi no tabidži
1960 Fundoši iša
Fúrjú Fukagawa uta
Hatamoto taikucu otoko: Nazo no ansacutai
Hatamoto taikucu otoko: Otoko no taikecu
Ore kara ikuzo
Sabaku o wataru taijó
Shôri to haiboku
Zoku Beranmé geiša
1959 Džan Arima no šúgeki
Džigoku no soko made cukiau ze
Hahakogusa
Jami o jokogire
Joru no haijaku
Lidský úděl 1.: Čistá láska
Muhógai no jaródomo
Tacumaki bugjó
Čúšingura: óka no maki, kikka no maki
Šingo džúban šóbu: Dainibu
1958 Anzukko
Hibari no hanagata tantei kassen
Jacu no hadžiki wa džigoku daze
Kibó no otome
Murasaki zukin
Musume no naka no musume
The Barbarian and the Geisha
Óban: Kankecuhen
1957 Ana
Došaburi
Hatsukoi monogatari
Smršť
Tókjó bošoku
Yoru no chô
Čiekošó
1956 Cukigata Hanpeita: Hana no maki – Araši no maki
Kjófu no kúčú sacudžin
Očite kuru šio
Poslední soumrak
Rané jaro
Yonju hassai no teiko
1955 Ai no onimocu
Ai sureba koso: Daippa – Hanauri musume
Ašita kuru hito
Císařovna Jang Kwei-Fei
Juki no honó
Sara no hana no tóge
Seišun kaidan
1954 Kakute jume ari
Kaze tačinu
Kuroi šio
Mama no šinkon rjokó
Moeru Shanghai
Nihon jaburezu
Ocukisama ni wa warui kedo
Stoka
Yama no oto
1953 Fuke jo harukaze
Fukeyo haru kaze
Lovci krabů
Nigorie
Příběh jednoho života
Příběh z Tokia
村八分
1952 Atakake no hitobito
Aši ni sawatta onna
Džóka
Keian hičó
Kin no tamago
Konna wataši džanakatta ni
Oka wa hanazakari
Okuni to Gohei
Ringo-en no shojo
Ringoen no šódžo
Seišun kaigi
Šinrin dorobó
1951 Dare ga watashi o sabaku no ka
Džijú gakkó
Eriko to tomo-ni
Hibari no komoriuta
Hirate Miki
Kendžú džigoku
Maihime
Meši
Musašino fudžin
Nessa no bjakuran
Sekirei no kjoku
Sono hito no na wa ienai
1950 Džosei tai dansei
Gunkan sude ni kemuri naši
Kikjó
Munakata šimai
Obraz paní Juki
Tókjó mušoku
Ótone no jogiri
Šodžo takara
1949 Hana no sugao
Kirare no senta
Onna no tatakai
Rjúsei
Umi no jadžú
1948 Daini no jinsei
Júkjó no mure
Taifuken no onna
1947 Láska herečky Sumako

TV seriály

1978 Pearl Harbor (TV seriál)
1974 Kareinaru ičizoku (TV seriál)
1973 Hidžó no licence (TV seriál)
1972 Hissacu šikakenin (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky