foto

Jayne Atkinson

  • nar. 18.2.1959 (59 let)
    Bournemouth, Dorset, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se ve Velké Británii, ale když jí bylo devět, rodina se přestěhovala do Spojených států. Vyrůstala v Hollywoodu, ale nikoliv v tom filmovém, nýbrž stejnojmenném městě na Floridě. Po studiu na univerzitě začala pracovat v oblastních divadlech.

V roce 1987 debutovala i na Broadwayi, což jí přineslo nabídky na hlavní role v dalších inscenacích. Postupně se stala uznávanou divadelní herečkou a na své konto si připsala i nominaci na prestižní cenu Tony za hru Obchodník s deštěm. Ve filmu se objevila v obou dílech rodinného příběhu Zachraňte Willyho. Zahrála si také v Shyamalanově Vesnici nebo thrilleru Syriana. Objevila se v televizním politickém dramatu Nové sčítání hlasů.

V poslední době se stala úspěšnou ministryní zahraničí USA, pochopitelně že pouze v seriálu. Při obsazování rolí došlo i ke kuriózní situaci. Prezidenta USA si zahrál Michael Gill, což je ve skutečnosti manžel Jayne. Režisér o téhle skutečnosti netušil až do chvíle, kdy se dělaly závěrečné titulky. S Michaelem má Joyce jednoho syna. Jsou spolu v manželství už 28 let. Seznámili se, když společně pracovali na jedné divadelní produkci. Jane rovněž řídí firmu Janana Productions, která se zaměřuje na rozvoj zábavního průmyslu, a věnuje se koučování v oblasti řečnictví a prezentace projektů.

Black "Stoka" threat

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Congressman
2012 Revenge for Jolly!
2009 Krásný Harry
2008 24 hodin: Vykoupení (TV film)
Nové sčítání hlasů (TV film)
2005 Dvanáctiletí
Syriana
2004 Vesnice
2003 Our Town (TV film)
1995 Zachraňte Willyho 2
1994 Miliónový šek
1993 Zachraňte Willyho!
1992 V nejlepším zájmu dětí (TV film)
1991 Absolutní cizinci (TV film)
1989 The Revenge of Al Capone (TV film)

TV seriály

2018 Castle Rock (TV seriál)
Past Perfect (E08)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 71 (S06E06)
Chapter 70 (S06E05)
Chapter 69 (S06E04)
další epizody (4)
Živí mrtví (TV seriál)
The Key (S08E12)
2017 Domek z karet (TV seriál)
Chapter 64 (S05E12)
Chapter 63 (S05E11)
Chapter 62 (S05E10)
další epizody (11)
2016 Chicago Med (TV seriál)
Disorder (S01E16)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 52 (S04E13)
Chapter 50 (S04E11)
Chapter 49 (S04E10)
další epizody (9)
Dobrá manželka (TV seriál)
Landing (S07E19)
2015 Zoo (TV seriál)
Hora naděje (S01E13)
Divoká zvěř (S01E12)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 36 (S03E10)
Chapter 33 (S03E07)
Chapter 29 (S03E03)
další epizody (4)
2014 Domek z karet (TV seriál)
Chapter 26 (S02E13)
Chapter 25 (S02E12)
Chapter 24 (S02E11)
další epizody (7)
Myšlenky zločince (TV seriál)
200 (S09E14)
2013 Domek z karet (TV seriál)
Chapter 9 (S01E09)
Chapter 2 (S01E02)
Chapter 1 (S01E01)
Stoupenci zla (TV seriál)
Láska bolí (S01E09)
Útěk (S01E07)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Replicator (S08E24)
Brothers Hotchner (S08E23)
The Gathering (S08E17)
další epizody (4)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Světlo (S01E10)
Stín (S01E09)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Reagan V. Reagan (S02E17)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Silencer (S08E01)
Run (S07E24)
Hit (S07E23)
2011 Ve službách FBI (TV seriál)
Konečná lhůta (S03E03)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Self Fulfilling Prophecy (S07E09)
It Takes a Village (S07E01)
Cizinec (S06E21)
2010 Super drbna (TV seriál)
Čarodějky z Bushwicku (S04E09)
Juliet už tu nebydlí (S04E08)
Válka Waldorfových (S04E07)
další epizody (4)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Dvacet pět let až doživotí (S06E11)
12 hodin (S06E02)
Na život a na smrt (S05E18)
2009 Myšlenky zločince (TV seriál)
V lepší společnosti (S05E10)
Ochrana svědků (S05E09)
Prázdný pohled (S05E06)
další epizody (4)
2007 Myšlenky zločince (TV seriál)
Obličeje (S03E06)
Vystrašen k smrti (S03E03)
Ve jménu krve (S03E02)
další epizody (5)
24 hodin (TV seriál)
Day 6: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S06E24)
Day 6: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S06E23)
Day 6: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S06E22)
další epizody (18)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Savant (S09E04)
2006 24 hodin (TV seriál)
Day 5: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S05E24)
Day 5: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S05E23)
Day 5: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S05E22)
další epizody (12)
2002 Právo a pořádek (TV seriál)
Dazzled (S12E20)
1995 Akta X (TV seriál)
Děsivá symetrie (S02E18)
1990 Parenthood (TV seriál)
1987 A Year in the Life (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace