foto

Illeana Douglas

  • nar. 25.7.1965 (53 let)
    Quincy, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodným jménem Illeana Hessleberg se narodila v městě Quincy v americkém státě Massachusetts. Jako vnučka legend filmového plátna Melvyna Douglase a Helen Gahaganové měla Illeana herectví doslova v krvi. Již jako dospívající dívka účinkovala v několika divadelncíh hrách. V letech 1981 – 1983 studovala hrectví na American Academy of Dramatic Arts a pozdějí pokračovala ve studiu na Neighborhood Playhouse v New Yorku. V roce 1988 jí práce pro jednoho newyorského publicistu přinesla první filmovou roli. Illeana se objevila v menších rolích v několika filmech Martina Scorseseho, což jí umožnilo učit se a získávat zkušenosti od zkušenějších herců.

V roce 1993 si Illeana zahrála v krátkém komediálním filmu THE PERFECT WOMAN který také sama režírovala. Tento snímek pak získal cenu pro nejlepší krátký film na filmovém festivalu v Aspenu. Tento úspěch způsobil v její kariéře velký zlom, díky kterému začala získávat větší role, jako například roli Janice Maretto – sestry Larryho - v komerčně úspěšném snímku ZEMŘÍT PRO z roku 1995. Za výkon v tomto snímku byla v roce 1996 nominována na Saturn Award a Chlotrudis Award. Díky tomuto úspěchu se pak objevila ještě v dalších více než 20 televizních a filmových projektech. V roce 1998 si zahrála Juliu Bullrockovou v bláznivém polodokumentu THE TIN PINK LINE o Chaunceym Ledbetterovi, vězni odsouzeném za vraždu, a o rok později se objevila jako Lina Paul v romantickém dramatu VZKAZ v LÁHVI společně s Kevinem Costnerem, Paulem Newmanem a Robin Wright Penn v hlavních rolích. V tomtéž roce si zahrála po boku Kevina Bacona roli Lisy Weil v hororovém mysteriózním thrilleru OZVĚNY MRTVÝCH. V roce 2000 si zahrála Elizabeth Ryderovou v romantické komedii PŘÍŠTÍ SPRÁVNÁ VĚC s Madonnou a Rupertem Everettem v hlavních rolích. V roce 2001 ztvárnila postavu Roberty Allsworth v komediálním dramatu PŘÍZRAČNÝ SVĚT. V tomtéž roce se objevila jako Amy v jedné z epizod seriálu SIX FEET UNDER, za což byla v roce 2002 nominována na cenu Emmy. K jejím hereckým počinům z poslední doby patří účinkování v romantické komedii ČAS VYPRŠEL a v dramatu LIFE IS HOT IN CRACKTOWN.

V květnu roku 1998 se jejím manželem stal Jonathan Axelrod, ale dvojice se již v březnu roku 2001 rozvedla.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Bez obojku
The Late Bloomer
2015 Megažralok versus Kolossus
Pearly Gates
Return to Sender
Road Hard
2014 All Stars
Je prostě báječná
Sister
2013 A Country Christmas
Chez Upshaw
Dark Around the Stars
It's Dark Here
Max Rose
2011 Green, The
Svatební koordinátorky
2009 April Showers
Life Is Hot in Cracktown
2008 Osso Bucco
Otis
Rocket
2007 Seznam
Walk the Talk
Čas vypršel
2006 Bondage
Jiná než ti ostatní (TV film)
Pittsburgh
Příběhy ztracených duší
Warholka
Women of a Certain Age (TV film)
2005 Alchymie lásky
Kaliforňanky
2004 Supermarket
Surviving Eden
2003 Nezvěstný syn
Polibek
2002 Loutka
Ohnisko požáru (TV film)
Pluto Nash
Z nuly hrdinou
2001 Přízračný svět
2000 Příští správná věc
1999 Can't Stop Dancing
Happy Texas
Lansky (TV film)
Ozvěny mrtvých
Rockin' Roller Coaster
Vzkaz v láhvi
1998 Tenká růžová čára
1997 Hacks
Hledám Amy
Mucholapka
Něžná mafie (TV film)
Perfektní záskok
Tvrdí chlapi (TV film)
Zbraň davového šílenství (TV film)
1996 Boy Crazy, Girl Crazier
Světlo mého srdce
Wedding Bell Blues
1995 Judgement
Scénář smrti
Zemřít pro...
1994 Otázky a odpovědi
1993 Grief
Household Saints
Perfect Woman, The
Přežít
1991 Horečka džungle
Mys hrůzy
Předem vinni
1990 Mafiáni
1989 Povídky z New Yorku
1988 Poslední pokušení Krista
1987 Hello Again

TV seriály

2016 The Skinny (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Dvojklik (S07E22)
2014 Welcome to Sweden (TV seriál)
2013 Maron (TV seriál)
2011 Vincentův svět (TV seriál)
Drsný konec (S08E02)
2010 The Webventures of Justin & Alden (TV seriál)
Vincentův svět (TV seriál)
Ztratit sám sebe (S07E10)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2008 Easy to Assemble (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Nájemný vrah (S07E12)
2007 Head Case (TV seriál)
2006 Crumbs (TV seriál)
Ošklivka Betty (TV seriál)
Temp Life, The (TV seriál)
Žralok (TV seriál)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Čas letí (S05E04)
Drž mě za ruku (S05E03)
2003 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Tortured (S04E16)
2002 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Resilience (S04E10)
Juvenile (S04E09)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Nový člověk (S01E10)
Živote je příliš krátký (S01E09)
Strange Frequency (TV seriál)
1999 Akce (TV seriál)
1998 Brother's Keeper (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Strongbox (S09E14)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)
The Single Guy (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Zločin v ulicích (TV seriál)

Dokumentární

2013 Furever
2009 A Night at the Movies: The Suspenseful World of Thrillers (TV film)
2008 Speechless (TV film)
2007 Fired!
2006 Gotta Get Off This Merry Go Round: Sex, Dolls and Showtunes
2002 Making of 'Ghost World'
The Perfect Pitch (TV film)
2000 It's Only Rock 'n' Roll
1997 Pitch

TV pořady

2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
1999 Martin Short Show, The (TV pořad)
The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2006 Příběhy ztracených duší
2004 Supermarket
2003 Devil Talk
1996 Boy Crazy, Girl Crazier
1993 Perfect Woman, The

TV seriály

2008 Easy to Assemble (TV seriál)

Dokumentární

1994 Everybody Just Stay Calm

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace