foto

Lori Petty

  • nar. 23.3.1963 (54 let)
    Chattanooga, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lori Petty se narodila 23.3.1963 v Tennessee v USA. Po středoškolských studiích se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala jako grafička a přitom se snažila uplatnit jako herečka. To se jí podařilo až v druhé pol. 80. let v Los Angeles. Sehrála několik menších rolí v TV, např. v seriálech THE THORNS (1988, Thornovi), BOOKER (1989) nebo POLICE STORY (Policejní příběh).

Její první velkou filmovou úlohou byla hlavní ženská postava - surfařka Tyler, do níž se během vyšetřování série bankovních loupeží zamiloval policejní agent (Keanu Reeves) v kriminálním dramatu BOD ZLOMU (1991).

Popularitu jí přinesla role baseballové hráčky Kit, která se před koncem války stane spolu se starší vdanou sestrou (Geena Davisová) oporou profesionálního ligového týmu, v retrokomedii VELKÉ VÍTĚZSTVÍ. Ve slibné kariéře pokračovala úlohou sympatické cvičitelky Rae Lindleyové, podílející se na záchraně ohrožené kosatky, v dobrodružném příběhu ZACHRAŇTE WILLYHO!

Objevila se také ve filmech : VOJNA NENÍ KOJNÁ, PANCÉŘOVÁ HOLKA a mihla se v seriálu DR. HOUSE. Naposledy si zahrála v seriálu MISTŘI HRŮZY z roku 2005.

Hana "Aknah" Kalivodová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Dead Awake
2014 Happy Fists Claudia
2010 Chasing 3000
2009 Prison Break: The Final Break (TV film)
2008 Last Call
2007 Broken Arrows
Richard III
2006 Cryptid
2005 Karate Dog (TV film)
2003 Kořist rokenrolu
2001 Horrible Accident
MacArthur Park
Ohnivá past
Route 666
1999 Arrangement, The
Clubland
1998 Relax... It's Just Sex
1996 Okamžik výbuchu
1995 Pancéřová holka
1994 Policejní odznak
Vojna není kojná
1993 Poetic Justice
Zachraňte Willyho!
1992 Velké vítězství
1991 Bod zlomu
1990 Cadillac se slevou
1989 Perry Mason: Případ muzikálové vraždy (TV film)
1988 Police Story: Monster Manor (TV film)
1987 Bates Motel (TV film)

TV seriály

2016 Gotham (TV seriál)
The Ball of Mud and Meanness (S02E14)
Orange Is the New Black (TV seriál)
People Persons (S04E11)
Bunny, Skull, Bunny, Skull (S04E10)
It Sounded Nicer in My Head (S04E07)
další epizody (8)
2015 Danger & Eggs (TV seriál)
Orange Is the New Black (TV seriál)
Trust No Bitch (S03E13)
Don't Make Me Come Back There (S03E12)
We Can Be Heroes (S03E11)
další epizody (8)
2014 Orange Is the New Black (TV seriál)
Thirsty Bird (S02E01)
2009 Útěk z vězení (TV seriál)
Konečně volní (S04E24)
Ta stará koule na řetězu (S04E23)
2008 Uklízeč (TV seriál)
2006 Mistři hrůzy (TV seriál)
The Fair Haired Child (S01E09)
2004 Dr. House (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Line of Fire (TV seriál)
2001 The Beast (TV seriál)
1999 The Parkers (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Přitažlivost (S05E13)
1998 Lovec z podsvětí (TV seriál)
1996 Lush Life (TV seriál)
Případ pro Sam (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1989 Booker (TV seriál)
1988 Freddyho noční můry (TV seriál)
Thorns, The (TV seriál)

Dokumentární

2007 Paul Mooney: Jesus Is Black - So Was Cleopatra - Know Your History
2002 Pet Star (TV seriál)

TV pořady

1993 The Jon Stewart Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace