foto

Tom Amandes

  • nar. 9.3.1959 (58 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tom Amandes se narodil jako šesté z 11ti dětí. Pochází z malého města Richmond v Illinois. S hraním začal už jako malý chlapec. Své první herecké zkušenosti sbíral doma se svými sourozenci, hraní před větším publikem si pak vyzkoušel v různých školních představeních. Poté, co ukončil Goodmanovu divadelní školu, začal vystupovat v divadlech v Chicagu. Objevil se v mnoha představeních a na takových jevištích jako Court Theatre a Body Politic Theatre.

Snad nejdůležitější rolí a také důležitým mezníkem v jeho kariéře, byla role Eliota Nesse v televizním seriálu NEDOTKNUTELNÍ (The Untouchables, 1993) a také role v seriálu THE PURSUIT OF HAPPINESS (1995). Jednu z hlavních postav si zahrál v seriálu EVERWOOD (2002), kde výborně ztvárnil Dr. Harolda Abbotta. Skoro padesátníka, starostlivého otce a vtipně nepraktického člověka.

Dále jsme jej mohli potkat jako hostujícího herce v seriálech THE GUARDIAN, JAG, SPIN CITY, SISTERS a ZE ZEMĚ NA MĚSÍC (From the Earth to the Moon, 1998), PRIVATE PRACTICE (2007), ELI STONE (2008) aj.. Co se týče jeho filmové kariéry mohli jsme ho vidět ve filmech TÉMĚŘ BEZ ŠANCE (Brokedown Palace,1999), DLOUHÝ POLIBEK NA DOBROU NOC (The Long Kiss Goodnight, 1996), TÁTA Z PLAKÁTU (Billboard Dad, 1998), kde si mimo jiné zahrál vedle dvojčat Olsenových, dále si zahrál ve filmech POKUD VĚŘÍŠ (If you Believe, 1999), ŽIVĚ Z BAGDÁDU (Live From Baghdad, 2002) a BONEVILLE (2006) atd.

Tom Amandes je podruhé ženatý s Nancy Everhard, kterou poznal při castingu na seriál Nedotknutelní. Současně si oba zahráli v seriálu Everwood, kde se Nancy objevila jako Sharon Hartová. Tom rád pracuje pod širým nebem, byl členem irského folkového pěveckého a tanečního souboru a v devadesátých letech spolupracoval s kapelou The Coors. Má tři děti.

David "Davo4" Štangler

Herecká filmografie

Filmy

2017 Next Door
2013 Saving Lincoln
2011 Lucky
2006 Bonneville
2005 Divoká noc
2002 Živě z Bagdádu (TV film)
2001 Když se duchové zlobí (TV film)
1999 Down Will Come Baby (TV film)
Pokud věříš (TV film)
Téměř bez šance
1998 Další šance
Táta z billboardu
1996 Dlouhý polibek na dobrou noc
1995 Láska na ostří nože (TV film)
1994 Because Mommy Works (TV film)
1992 Haló, tady Shirlee
Overexposed (TV film)

TV seriály

2016 Arrow (TV seriál)
Lost in the Flood (S04E22)
Monument Point (S04E21)
Sins of the Father (S04E13)
další epizody (4)
Better Things (TV seriál)
Hair of the Dog (S01E09)
Alarms (S01E06)
The Detour (TV seriál)
The Track (S01E09)
The Wedding (S01E06)
The B&B (S01E05)
The Magicians (TV seriál)
Homecoming (S01E10)
Timeless (TV seriál)
The Watergate Tape (S01E06)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Number One Fan (S06E04)
Cult (TV seriál)
2010 Famílie (TV seriál)
The Deep End (TV seriál)
2008 Eli Stone (TV seriál)
2007 Private Practice (TV seriál)
2006 Velká láska (TV seriál)
2002 Everwood (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1995 The Pursuit of Happiness (TV seriál)
1993 Nedotknutelní (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2011 Doktorka z Dixie (TV seriál)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
2002 Everwood (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace