foto

Taye Diggs

  • nar. 2.1.1971 (47 let)
    Rochester, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Taye Diggs, vlastným menom Scott L. Diggs, sa narodil 2. januára 1971. Je to americký divadelný, filmový a televízny herec. Diggs sa narodil v New Jersey, ale vyrastal v Rochesteri v New Yorku. V Rochesteri navštevoval Školu umenia (The School of The Arts - SOTA). Dosiahol titul bakalár umenia (The Bachelor of Fine Arts - BFA) na Universite Syracuse. Hrával v populárnom divadle Lakes Region Summer Theatre v Meredith, New Hampshire. Debut na Broadway absolvoval v roku 1994 v muzikále ocenenom Tony Award Kolotoč (Carousel).

V roku 1996 stvárnil postavu odporného domáceho Bennyho v muzikále Jonathana Larsona - Rent, ktorý získal Tony Award a Pulitzer Prize. Potom sa objavil po boku Idini Menzel v muzikále The Wild Party od Andrewa Lippa. Stvárnil aj Billyho Flynna v úspešnom muzikále Chicago.

Diggs sa potom sústredil viac na televíziu. Objavil sa v telenovele Guiding Light a hlavnú úlohu si zahral vo filme Nevinný výlet (How Stella Got Her Groove Back), čo mu prinieslo uznanie a publicitu. Zahral si vedľajšie úlohy vo filmoch GO, Únoscovia, New Best Friend, Just a Kiss, Equilibrium, Zelené peklo a ďalšie. Hlavné úlohy stvárnil vo filmoch The Wood, Dom Hrôzy, Hlavný Družba, Karamelka či Zbožňujem Svadby. Zahral si hlavnú postavu v seriály Day Break, kde stvárnil detektíva, ktorý prežíva jeden deň stále dokola a takisto vedľajšiu úlohu v Ally McBeal.

Je najstarší spomedzi piatich detí. Má dvoch mladších bratov a dve sestry. Za ženu si vzal svoju kolegyňu z divadlo Idina Menzel 11. januára 2003 po 7 rokoch známosti. Spolu hrali v muzikáloch Rent, The Wild Party a Wicked. Jeho priatelia ho prezývali Scottaye, z čoho neskôr vzniklo Taye. Pracoval istú dobu v Tokijskom Disneylande predtým ako sa objavil v muzikály Rent. V roku 2003 sa stal "nachytaným" v relácii Ashtona Kutchera Punk'd.

Daniel "erapo" Scepka

Herecká filmografie

Filmy

2018 River Runs Red
Set It Up
2017 'Til Death Do Us Part
My Little Pony Film
2016 One Shot
2015 Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant
2013 Grays
Pravda je jen slovo
The Best Man Holiday
Výdejna zavazadel
2012 Between Us
2010 Lovec nestvůr
Naše rodinná svatba
2008 Days of Wrath
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
2006 30 dní
Starz on the Set: Rent (TV film)
2005 Bohémové
Tajemná vražda
Zbožňuju svatby
2004 Britney Spears: Greatest Hits - My Prerogative (video kompilace)
Drum
2003 Abby Singer
Nejhledanější v Malibu
Zelené peklo
2002 Chicago
Equilibrium
Karamelka
Lhostejnost
Media Whore
Polibkem to začíná
2000 Únosci
1999 Dům na Haunted Hill
Go
Svatba mého nejlepšího kámoše
Svatebčané
1998 Nevinný výlet
The Best Man Wedding

TV seriály

2018 Fotbalový talent (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
další epizody (13)
2016 Vražedné Miami (TV seriál)
Paralýza a priority (S01E11)
Murder in the First (TV seriál)
Kat's Meow (S03E10)
Rise of the Phoenix (S03E09)
Daddy Dearest (S03E08)
další epizody (10)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zaměřovač (S13E18)
2015 Vražedné Miami (TV seriál)
Srdeční vada a umění (S01E10)
Návrháři a bakterie (S01E09)
Murder in the First (TV seriál)
Number Thirty Nine (S02E12)
Down Time (S02E11)
Nothing but the Truth (S02E10)
další epizody (12)
2014 Murder in the First (TV seriál)
Blunt the Edge (S01E10)
Family Matters (S01E09)
Win Some, Lose Some (S01E08)
další epizody (10)
Dobrá manželka (TV seriál)
Shiny Objects (S06E05)
Dear God (S06E03)
Trust Issues (S06E02)
další epizody (4)
2013 Nová holka (TV seriál)
Trenér (S03E07)
Private Practice (TV seriál)
In Which We Say Goodbye (S06E13)
Full Release (S06E12)
Good Fries Are Hard to Come By (S06E11)
2012 Private Practice (TV seriál)
Georgia on My Mind (S06E10)
I'm Fine (S06E09)
Life Support (S06E08)
další epizody (23)
2011 Private Practice (TV seriál)
The Breaking Point (S05E09)
Who We Are (S05E08)
Don't Stop 'Till You Get Enough (S05E07)
další epizody (21)
2010 Private Practice (TV seriál)
Just Lose It (S04E10)
Can't Find My Way Back Home (S04E09)
What Happens Next (S04E08)
další epizody (23)
2009 Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Blowups (S03E10)
The Parent Trap (S03E09)
Sins of the Father (S03E08)
další epizody (22)
2008 Private Practice (TV seriál)
Worlds Apart (S02E10)
Know When to Fold (S02E09)
Crime and Punishment (S02E08)
další epizody (10)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Dell Finds His Fight (S01E09)
In Which Cooper Finds a Port in His Storm (S01E08)
In Which Sam Gets Taken for a Ride (S01E07)
další epizody (9)
Chirurgové (TV seriál)
Odvrácená strana života 2/2 (S03E23)
Odvrácená strana života 1/2 (S03E22)
2006 Za rozbřesku (TV seriál)
Will a Grace (TV seriál)
Velké naděje, velká zklamání (S08E16)
Píseň pro nevěstu (S08E15)
Nabídka k sňatku (S08E14)
další epizody (4)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
2003 Západní křídlo (TV seriál)
Twenty Five (S04E23)
Commencement (S04E22)
2001 Ally McBealová (TV seriál)
Svatba (S04E23)
Zpátky doma (S04E22)
Včelí královna (S04E21)
další epizody (10)
1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Good Girl (S07E03)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2006 No Day But Today: The Story of 'Rent'

TV pořady

2016 Match Game (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
Repeat After Me (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2004 Hip-Hop Honors (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace