foto

Marina Foïs

  • nar. 21.1.1970 (48 let)
    Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marina Foïs začínala jako divadelní herečka. Ve filmu se poprvé objevila v roce 1994 ve snímku MODRÁ PŘILBA v režii Gérarda Jugnota. Díky herecké skupině Les Robins des Bois, která se zformovala v roce 1996, se dostala do povědomí diváků. Výraznějších úspěchů dosáhla po roce 2001, kdy se objevila ve snímcích TÉMĚŘ SMRTONOSNÁ PAST, ASTERIX A OBÉLIX: MISE CLEOPATRA a ZÁVOD.

Divácky úspěšné byly další snímky JÍZDENKA DO VESMÍRU režiséra Erica Lartigau nebo komedie NEVINNÝ ŽERT, kde se objevila ve vedlejší roli s Jean-Paul Rouvem. V roce 2010 se objevila po boku Jeana Reno ve snímku 22 VÝSTŘELŮ. Velký divácký úspěch sklidila za svou roli ve filmu POLISSE (2011), za níž byla nominována na Caesara za Nejlepší herečku. V současné době se ve francouzských kinech promítá její další komedie MAMAN režisérky Alexandry Leclère.

Je nejmladší dcerou známé francouzské novinářky Giulie Foïs. Několik let byla partnerkou herce Maurice Barthélémyho. S televizním režisérem Éricem Lartigauem má syny Lazara (2004) a Georgese (2008).

R "fleurette" G

Herecká filmografie

Filmy

2018 Le Grand bain
2017 Gaspard va au mariage
Lekce
2016 Irréprochable
La tour 2 contrôle infernale
Papa ou maman 2
Pericle il nero
2015 Démons (TV film)
Orage
Táta nebo máma
2014 Bodybuilder
La ritournelle
Tiens-toi droite
Tout est permis (TV film)
2013 100% cachemire
Billy a Buddy
Vandal
2012 Franck-Étienne vers la béatitude
2011 Les yeux de sa mère
Maman
Polisse
2010 22 výstřelů
Muž, který chtěl žít svůj život
Čtyři milenci
2009 Herečky na scénu!
Non ma fille, tu n'iras pas danser
Společenská pravidla
2008 Le Plaisir de chanter
Prosté srdce
To jsem já
2007 Darling
2006 Essaye-moi
Jízdenka do vesmíru
2004 Boxer století
J'me sens pas belle
Nevinný žert
RRRrrrr!!!
2003 Absolutně Scary
Domek na venkově
Les clefs de bagnole
2002 Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
Filles perdues, cheveux gras
Jojo la frite
Restauratec (TV film)
Závod
2001 Téměř smrtonosná past
2000 Elie annonce Semoun, la suite...
1999 Rien ne sert de courir
Trafic d'influence
Triste à mourir
Uppercuts
1998 Serial Lover: Vraždí z lásky
1997 Et si on faisait un bébé? (TV film)
1994 Modrá přilba

TV seriály

2017 Manon, 20 ans (TV seriál)
Chapitre 3 (E03)
Chapitre 2 (E02)
Chapitre 1 (E01)
2014 Trois fois Manon (TV seriál)
Trois (E03)
Deux (E02)
Un (E01)
2003 Grand plongeoir, Le (TV seriál)
2000 Cape et l'épée, La (TV seriál)
Instant norvégien, L' (TV seriál)
1998 Grosse émission, La (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)

Dokumentární

2009 Cinéma français est en voyage d'affaires, Le (TV film)
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2001 Faisant de la tour Montparnasse infernale, Le
1998 Comme au cinéma (TV seriál)

TV pořady

2009 C à vous (TV pořad)
Cinémas (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2002 Hyper show (TV pořad)
Le pire du Morning Live (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1999 Pire des Robins des Bois, Le (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1987 Nulle part ailleurs (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace