foto

Olivier Megaton

  • nar. 6.8.1965 (51 let)
    Versailles, Yvelines, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Olivier Fontana se narodil na pařížském předměstí a své umělecké jméno si vybral jako narážku na svržení atomové bomby na Hirošimu, kterážto událost se datuje přesně o dvacet let dříve, než Megaton přišel na svět.

Pro film ho objevil francouzský módní fotograf a režisér videoklipů Jean-Baptiste Mondino. Megaton úzce spolupracuje s Lucem Bessonem, do jeho režijní filmografie patří KURÝR 3 a COLOMBIANA. Při natáčení snímku HITMAN dělal režiséra druhému štábu.

Na univerzitě vystudoval obor psychologie a dlouhou dobu se věnoval umění, včetně graffiti.

Režijní filmografie

Filmy

2014 Into the Americas
96 hodin: Zúčtování
2012 96 hodin: Odplata
2011 Colombiana
2008 Kurýr 3
2007 Angie
2002 Červená siréna
2000 Exit
1998 Je ne veux pas être sage
No happy end
Tout morose
1996 Forte tête

TV seriály

2014 Taxi Brooklyn (TV seriál)
2006 Sable noir (TV seriál)
2001 Redoutables, Les (TV seriál)
1999 Chambre n° 13 (TV seriál)

Dokumentární

1999 Histoires d'objets (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Angie
2002 Červená siréna
2000 Exit
1998 Je ne veux pas être sage
No happy end
Tout morose

TV seriály

2006 Sable noir (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace