foto

Hayden Panettiere

  • nar. 21.8.1989 (29 let)
    Palisades, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hayden se narodila manželům Skipovi a Lesley Panettierovým v roce 1989, jako první z jejich dvou potomků. Nyní žije se svými rodiči i mladším bratrem Jansenem v New Yorku. Již odmala ji matka tlačila do showbyznysu a už v jedenácti měsících hrála v reklamách, natočila jich přes padesát a zhruba ve čtyřech letech byla vybrána do seriálu One Life to Live.

Do pamětí Američanů se nicméně zapsala až rolí Lizzie Spauldingové v seriálu The Guiding Light. Když Hayden nehraje, tak ráda tančí, zpívá, jezdí na koni, dělá gymnastiku, karate, box, bere lekce klavíru a plave.

V roce 1999 byla nominována na cenu Grammy za nejlepší mluvené slovo pro děti, za namluvení filmu Život brouka na audio záznam. Měla se objevit v thrilleru Úkryt v roli dcery Jodie Foster, ale později byla nahrazena Kristen Stewartovou.

Zlom v její kariéře nastal právě po nominaci na cenu Grammy, po níž následovaly filmy Vzpomínka na Titány (s Denzlem Washingtonem), K.O. (s Timem Allenem), Vzkaz v láhvi, Život s Helenou, či Rychlý Stripes. Mezi její největší a nejznámější role patří Claire Bennetová v seriálu Heroes a Lizzie Spauldingová v Guiding Light.

Chladek

Herecká filmografie

Filmy

2018 Berlin, I Love You
2016 Custody
2012 The Forger
2011 Amanda Knox: Vražda v Itálii (TV film)
Hoodwinked Too! Hood vs. Evil
Vřískot 4
2010 Alfa a Omega
2009 Miluji tě, Beth Cooperová
2008 Scooby-Doo a král skřítků
Světlušky v zahradě
2007 Šanghajský polibek
2006 Architekt
Bravo Girls: Všechno nebo nic
Mr. Gibb
2005 Lži mé matky (TV film)
Princezna ledu
Rychlý Stripes
2004 Dobrodružství na letadlové lodi (TV film)
Čarovná země
Život s Helenou
2003 Normální (TV film)
2001 Aféra s náhrdelníkem
Chestnut Hill (TV film)
K. O.
2000 Dinosaurus
Vzpomínka na Titány
1999 Pokud věříš (TV film)
Prokleté dědictví (TV film)
Vzkaz v láhvi
1998 Objekt mé touhy
Život brouka
1996 How Do You Spell God? (TV film)

TV seriály

2018 Nashville (TV seriál)
Beyond the Sunset (S06E16)
I Don't Want to Lose You Yet (S06E15)
For the Sake of the Song (S06E14)
další epizody (12)
2017 Nashville (TV seriál)
Reasons to Quit (S05E22)
Farther On (S05E21)
Speed Trap Town (S05E20)
další epizody (21)
2016 Nashville (TV seriál)
The Wayfaring Stranger (S05E01)
Maybe You'll Appreciate Me Someday (S04E21)
It's Sure Gonna Hurt (S04E20)
další epizody (12)
2015 Heroes Reborn: Dark Matters (TV seriál) - a.z.
Hrdinové: Znovuzrození (TV seriál)
Brave New World (E01)
Nashville (TV seriál)
We've Got Nothing But Love to Prove (S04E10)
Three's a Crowd (S04E09)
Unguarded Moments (S04E08)
další epizody (22)
2014 Nashville (TV seriál)
First to Have a Second Chance (S03E10)
Two Sides to Every Story (S03E09)
You're Lookin' at Country (S03E08)
další epizody (22)
2013 Nashville (TV seriál)
Tomorrow Never Comes (S02E10)
I'm Tired of Pretending (S02E09)
Hanky Panky Woman (S02E08)
další epizody (23)
2012 Nashville (TV seriál)
Where He Leads Me (S01E08)
Lovesick Blues (S01E07)
You're Gonna Change (Or I'm Gonna Leave) (S01E06)
další epizody (8)
2010 Hrdinové (TV seriál)
Konec epochy (S04E19)
Zeď (S04E18)
Umění klamu (S04E17)
další epizody (7)
Americký táta (TV seriál)
Stan's Food Restaurant (S07E04)
2009 Hrdinové (TV seriál)
Pátá úroveň (S04E12)
Díkůvzdání (S04E11)
Strážce svého bratra (S04E10)
další epizody (22)
2008 Hrdinové (TV seriál) - herec, a.z.
Dualita (S03E13)
Náš otec (S03E12)
Zatmění 2/2 (S03E11)
další epizody (13)
2007 Hrdinové (TV seriál) - herec, a.z.
Bezmocnost (S02E11)
Pravda a následky (S02E10)
Příběhy s poučením (S02E09)
další epizody (22)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Spad (S01E11)
Před šesti měsíci (S01E10)
Majáles (S01E09)
další epizody (11)
2005 První prezidentka (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Patnáctiletá (S06E15)
2002 Ally McBealová (TV seriál)
Popojedem (S05E22)
Já a mé druhé já (S05E21)
Už žádných obětí pro lásku (S05E20)
další epizody (10)
2001 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Abuse (S02E11)
1998 Z vlastní vůle (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2011 Minds in the Water
2009 Zátoka
2008 Hrdinové: Exkluzivní speciál (TV film)
2007 In Search of Puppy Love
Odmaskovaní hrdinové (TV seriál)
2003 G-Phoria (TV film)

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
Dětská kuchařská soutěž (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 66. Emmy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 MTV Europe Music Awards 2011 (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
61. Emmy Awards (TV pořad)
Spike's Guys Choice (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2007 MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
Scream Awards 2007 (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace