foto

Brendan Sexton III

  • nar. 21.2.1980 (38 let)
    Staten Island, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Brendan Eugene Sexton III přišel na svět 21. Února 1980 do města New York. Pochází z početné rodiny a kromě dvou bratrů, má ještě dalších šest sester. Brendan studoval na Hunter College v New Yorku, a to humanitní obor.

Svůj herecký debut zažil (jako patnáctiletý) v roce 1995 ve filmu WELCOME TO THE DOLLHOUSE kde si zahrál roli problémového, mladého rváče Brandona McCarthyho. I díky jeho výkonu byl film v roce 1996 nominován na cenu Independent Spirit Award (cenu nakonec získal film Fargo).

Ve filmu KLUCI NEPLÁČOU z roku 1999 Sexton naplno projevil svůj herecký talent. V jeho asi zatím největší roli zazářil po boku Hilary Swank, která byla ve své roli natolik přesvědčivá, že si zasloužila oscara. V roce 2001 se (sice jen krátce) objevil ve filmu režiséra Ridleyho Scotta ČERNÝ JESTŘÁB SESTŘELEN. Kde měl možnost pracovat se spoustou svých slavnějších kolegů. Zatím naposledy své herectví předvedl ve filmu VŠICHNI JSOU V POHODĚ.

Brendan Sexton ve svém volném čase rád sleduje seriál Simpsonovi. Jeho známí ho přezdívají „Bren“.

Mičl

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bílá orchidej
Juke Box Hero
2017 New Money
Tři billboardy kousek za Ebbingem
2015 Addiction: A 60's Love Story
Dark
Welcome to Happiness
2014 10 Cent Pistol
Beautiful Girl
Poslední K.O.
2013 7E
Blake
Pravda je jen slovo
The Odd Way Home
2012 Sedm psychopatů
Yellow
2011 In My Pocket
2010 Footsteps
The Runaways
The Truth
2009 The Messenger
Všichni jsou v pohodě
Winter of Frozen Dreams
2008 Bohica
Family Man (TV film)
Marconi Bros., The
2007 Dívka v parku
Let Them Chirp Awhile
Neal Cassady
Převtělená
2006 Little Fugitive
Stejně jako syn
2005 Love, Ludlow
This Revolution
2004 Zimní slunovrat
2001 Vražedná terapie
Černý jestřáb sestřelen
2000 Herschel Hopper: New York Rabbit
Muse 6
1999 Kluci nepláčou
1998 Jiskra
Myth America
Pecker
Voda na poušti
1997 A, B, C... Manhattan
Hurricane
Na vlastní pěst
1996 Boom
1995 Na plný pecky
Welcome to the Dollhouse

TV seriály

2014 Chicago P.D. (TV seriál)
An Honest Woman (S02E05)
Stalker (TV seriál)
Fanatic (E07)
2013 Mob City (TV seriál)
2012 The Killing (TV seriál)
Ghosts of the Past (S02E05)
Reflections (S02E01)
2011 The Killing (TV seriál)
Orpheus Descending (S01E13)
Beau Soleil (S01E12)
I'll Let You Know When I Get There (S01E10)
další epizody (10)
2009 Polda z Marsu (TV seriál)
Pomsta zlomené čelisti (E13)

Dokumentární

2017 A Great Big Story: Then & Now with Thora Birch - a.z.
2002 The Essence of Combat: Making 'Black Hawk Down'

Režijní filmografie

Filmy

2013 Blake

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Blake

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace