foto

Henrieta Mičkovicová

  • nar. 25.6.1967 (51 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila sa a taktiež vyrastala v Bratislave, kde vyštudovala herectvo na Divadelnej fakulte Vysokej školy múzických umení.

Jej tvár mohli diváci vidieť už na scéne Slovenského národného divadla v predstavení Anna Kareninová, ale taktiež na doskách divadla Nová scéna v tituloch ako Osem žien alebo Blbec na večeru. V ďalšom bratislavskom divadle Aréna dokázala svoje herecké skúsenosti zúročiť v predstaveniach Tattoo a Rodinná slávnosť.

Účinkovala vo veľkom množstve českých a slovenských seriálov a filmov, napríklad v kultovom Kamarádovi do deště 2, kde si zahrala po boku vtedajších sex symbolov Lukáša Vaculíka a Sagvana Tofiho. V roku 1995 sa objavila v pokračovaní legendárneho filmu Pásla kone na betóne s názvom ...kone na betóne, kde si ju diváci zapamätali najmä pre nezabudnuteľnú šteklivú scénu s hereckým kolegom Vladimírom Kratinom. V poslednom období svojej hereckej kariéry sa venovala natáčaniu seriálov zo slovenskej televíznej produkcie Ordinácia v ružovej záhrade, Panelák a Ako som prežil.

Už niekoľko rokov je jej život spojený s dlhoročným, o niekoľko rokov mladším partnerom Alexandrom Bártom, s ktorým má dcérku Ester a z predošlého vzťahu sa tešia výchove syna Dávida.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2015 YOLO (studentský film)
2014 Tri prasiatka (divadelní záznam)
2013 Repríza (studentský film)
Žena z minulosti (studentský film)
2010 Kráska a netvor 1950 (TV film)
2004 Deň
1997 Návraty z neskutočna (TV film)
Tábor padlých žien
1995 ...kone na betóne
1994 Diagnóza: vajíčko (TV film)
Hra o láske a smrti (TV film)
Vášnivé známosti
1992 Európa, moja láska (TV film)
Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
Od rána do úsvitu (TV film)
1991 Vajíčko (studentský film)
Čerti nespia (TV film)
1990 Rodina (TV film)
Zostane to medzi nami (TV film)
Šípková Růženka
1989 Divoká srdce
Nastúp na svoj vlak (TV film)
Nádej má farbu belasú (TV film)
Psia zima (TV film)
Staroružová dráma (TV film)
1988 Casanova
1986 Poľovačka na otca (TV film)

TV seriály

2018 Jsem máma (TV seriál)
Milenky (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
další epizody (6)
2017 Websterovci (TV seriál)
2014 Doktori (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2011 Hoď svišťom (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Osudové rozhodnutie (E01)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2003 Záchranáři (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1990 Ujo maliar pozýva (TV seriál)
1987 Fašírka (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)

TV pořady

2019 Po škole (TV pořad)
2017 Záhady tela (TV pořad)
2014 Kredenc (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2008 Webmaster (TV pořad)
1987 Škola programovania (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace