foto

Dana Morávková

  • nar. 29.7.1971 (47 let)
    Písek, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dana Morávková se narodila 29. 7. 1971 v Písku. V letech 1989-1993 studovala herectví na pražském DAMU a hned poté choreografii na HAMU (1993-1998). Již během svých studijních let hostovala v Činoherním studiu v Ústí nad Labem (92-94), poté ji angažovalo jako velmi výraznou herečku Divadlo na zábradlí a od roku 2001 účinkuje v Divadle bez zábradlí v Praze, kde hraje doposud.

V roce 1997 se také začala podílet s jinými choreografy na některých pohybových projektech. Dnes se může chlubit dlouhým výčtem vynikajících choreografií. Podílela se na nastudování opery Rusalka (2005), divadelních her Popelka, Čert a Káča, Labutí jezero nebo choreografií k filmům Z Pekla štěstí (1999) a Andělská tvář (2002), ve kterých si zahrála vždy i jednu z hlavních rolí.

Sama si v divadle zahrála některé významnější role, např. Mášu v Revizorovi, Karolku v Její Pastorkyni a Rusalku ve stejnojmené opeře A. Dvořáka. Na počátku 90. let se začala objevovat i v televizi, kde ztvárnila v několika pohádkách role princezen a jiných ženských hrdinek.

Do diváckého podvědomí se dostala v roce 1994, kdy se stala novou tváří TV Nova. Začala moderovat Snídani s Novou, a to až do roku 1998, kdy přestoupila na konkurenční TV Prima, kde až do roku 2006 moderovala pořad Prima jízda. Jako krásná a zkušená herečka je zvána i k moderování některých významnějších akcí.

Ve filmu naplno prorazila až díky roli závistivé princezny Dory v Troškově filmu Z pekla štěstí, ještě důležitější úlohu měla v jeho druhém pokračování (2001). V roce 2002 se objevila v dalším Troškově filmu Andělská tvář a o rok později si zahrála jednu z vedlejších rolí (učitelku) ve filmu Kameňák (2003). Vrcholem její herecké kariéry byl zatím rok 2004. V tomto roce se objevila v druhém pokračování Kameňáku, jako barmanku si ji vybral Stephen Sommers do svého filmu Van Helsing a začala natáčet svou životní roli Andrey Rubešové v seriálu TV Prima Rodinné pouta (2004-2006). Objevila se samozřejmě i v jejich volném pokračování nazvaném Velmi křehké vztahy (2007-?).

Vyzkoušela si roli fotomodelky pro kolekce značek Debenhams a kosmetiky Revi Face, v listopadu 2006 nafotila glamour fotografie i pro Palyboy. Díky seriálu Rodinná pouta se stala tváří prestižní značky brýlí Kio Yamato. Manželem Dany Morávkové je herec a zpěvák Petr Malásek, s nimž má syna Petra.

Martin "blues" Daneš

Herecká filmografie

Filmy

2019 Andílci za školou
2018 Jak se moří revizoři
Teambuilding
2016 Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2015 Vánoční Kameňák
2014 Before the Sun Goes Down
Jakub a jeho pán (divadelní záznam)
Šťastná
2013 Kameňák 4
2012 Poslední výkřik
Zítra (studentský film)
2011 Popelka - kouzelný muzikál na ledě
2010 Jseš mrtvej, tak nebreč (TV film)
2009 Líbáš jako Bůh
Čepel smrti
2004 Kameňák 2
Snowboarďáci
Van Helsing
2003 Kameňák
2002 Prsten kohouta Alektrya (TV film)
2001 Andělská tvář
Presso (studentský film)
Z pekla štěstí 2
1999 Z pekla štěstí
1998 Jezerní královna
1996 Jak se dělá opera (TV film)
1994 Příliš hlučná samota
V erbu lvice
1993 Konec básníků v Čechách
Noční mora (TV film)
O zázračné mouše (TV film)
1992 Don Gio
Lhář (divadelní záznam)
Světýlka z blat (TV film)
1991 Kouř
Král a zloděj (TV film)
Láska zlatnice Leonetty (TV film)
Osudné dveře (TV film)
1990 Princezna Slonbidlo (TV film)
Šípková Růženka
1989 Fubu (TV film)
O podezíravém králi (TV film)
Princezna Husopaska
Village Romeo and Juliet, A
1988 Amores de Kafka, Los
1986 Bloudění orientačního běžce
1985 Veronika

TV seriály

2019 Kameňák (TV seriál)
2018 Rodinné vztahy (TV seriál)
Specialisté (TV seriál)
Hvar (S02E33)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Dokud nás smrt nespojí (S02E12)
Když řádí zubatá (S02E11)
Pro věčnou slávu (S02E10)
další epizody (12)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nemáš na výběr (S13E46)
Zapomeň na city (S13E45)
Správná biomatka (S13E44)
další epizody (4)
2017 Temný Kraj (TV seriál)
Pekelníci pokračování (S01E08)
Pekelníci (S01E07)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Zpěvačka (E08)
Doktorka Kellerová (TV seriál)
Návrat (S02E10)
Rozvod (S02E09)
Opičí láska (S02E08)
další epizody (8)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Jsme na to sami (S13E04)
Siroteček (S13E01)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Ministrova dcera (S01E07)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Recept na smrt (S01E14)
Brutální žihadlo (S01E12)
další epizody (4)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hodně štěstí, Ježíšku (S12E34)
Vaše noci mají křídla (S12E33)
Tonoucí se stébla chytá (S12E32)
další epizody (20)
2015 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sestra Katastrofa (S11E11)
Mezi dvěma muži (S11E08)
Musíme se vzít (S11E05)
další epizody (6)
2014 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Není pták jako pták (S10E08)
Zády těsně u zdi (S10E07)
První bojovej šrám (S10E06)
2013 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Tomu se říká láska (S08E36)
2009 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Zlatej chlap (S05E01)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Snowboarďáci (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
1999 Z pekla štěstí (TV seriál)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
Den jsou dvě srdce lidská šťastna spolu (E02)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Rumburak v jablečném sadu (E05)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
1988 Rodáci (TV seriál)
1987 Heimatmuseum (TV seriál)
1986 Gottwald (TV seriál)

Dokumentární

2014 Český žurnál (TV seriál)
Obnažený národ (E10)
2009 České milování (TV seriál)
2001 Sestřičky (TV film)

TV pořady

2018 Tenký led Dany Morávkové (TV pořad) - mod.
2017 Hvězdy tančí pro Paraple (TV pořad)
INSTINKTY Jaromíra Soukupa (TV pořad)
Tajemství těla (TV pořad)
2016 Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival (TV pořad)
Kdo to ví? (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
Kdo je kdo? (TV pořad)
Nikdo není perfektní (TV pořad)
Překvápko! (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
Krampoloviny (TV pořad)
Kurňa, co to je? (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 18 je jen začátek (TV pořad)
Nic není nemožné (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Vínečko (TV pořad)
2010 Hvězdy na cestách (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2009 Tescoma s chutí (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
Jak se staví sen (TV pořad)
Pavlač Ester Kočičkové (TV pořad)
2006 Inkognito (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
Čétéčko (TV pořad)
2005 Vánoce s Troškou pohádek (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2003 Telebazar (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Caruso Show (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace