foto

Edward Berger

  • nar. 1970
    Zürich, Švýcarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Edward Berger (1970) je německý scenárista a režisér. Svá filmová studia završil na Newyorské univerzitě. V USA sbíral první pracovní zkušenosti v nezávislé produkční společnosti. Debutoval úspěšným snímkem Gomez – hlava nebo orel (Gomez - Kopf oder Zahl, 1999), dlouhodobě působil v TV, kde se podílel na realizaci několika krimiseriálů. Jeho tvorba zahrnuje také TV filmy Windland (2007), Dobré léto (Ein guter Sommer, 2011) či Matka musí jít (Mutter muss weg, 2012).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2019 Všechny moje lásky
2014 Jack
2013 Tatort - Wer das Schweigen bricht (TV film)
2012 Mutter muss weg (TV film)
2011 Ein guter Sommer (TV film)
2007 Windland (TV film)
2006 Tatort - Das letzte Rennen (TV film)
2005 Unter Verdacht - Willkommen im Club (TV film)
2004 Bloch - Schwestern (TV film)
2002 Schimanski: Azyl (TV film)
2001 Frau2 sucht HappyEnd
Schimanski: Děti pekla (TV film)
1999 Gomez - Kopf oder Zahl
1995 Wanderbread
1994 Smelly Dinners
1993 Sidewalk Hotel
1992 Strait-Jacket

TV seriály

2018 Patrick Melrose (TV seriál)
Nakonec (E05)
Mateřské mléko (E04)
Jistá naděje (E03)
další epizody (5)
The Terror (TV seriál)
Punished, as a Boy (S01E04)
Gore (S01E02)
Go for Broke (S01E01)
2015 Deutschland 83 (TV seriál)
Able Archer (E08)
Bold Guard (E07)
Brandy Station (E06)
další epizody (8)
2002 Bloch (TV seriál)
Unter Verdacht (TV seriál)
1997 Schimanski (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Eden (TV film)
Všechny moje lásky
2014 Jack
2005 Unter Verdacht - Willkommen im Club (TV film)
2001 Frau2 sucht HappyEnd

TV seriály

2002 Unter Verdacht (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace