foto

Robert John Burke

  • nar. 12.9.1960 (57 let)
    Washington Heights, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert John Burke je americký herec. Narodil sa v New Yorku ako syn prisťahovalcov z Galway v Írsku. Študoval na konzervatóriu SUNY Purchase v polovici 80-tych rokov. Je držiteľom 3. stupňa čierneho pásu v Matsubayashi Shorin-ryu Karate. Po útokoch z 11. septembra strávil niekoľko dní na Ground Zero. Po vypuknutí požiarov v New Orleans pricestoval na pomoc pri obnove zničenej krajiny.

Mohli sme ho vidieť v seriáli GOSSIP GIRL (2007) ako Barta Bassa alebo v krimi seriáli ZÁKON A PORIADOK. V roku 1996 si zahral hlavnú rolu v adaptácii knihy Stephena Kinga SCHRADNI! Objavil sa taktiež v malej, ale nezabudnuteľnej role vo filme Johna Polsona HRA NA SKRÝVAČKU (2005), v hlavnej úlohe s Robertom De Nirom, ďalej vo filme režiséra Stevena Spielberga MNÍCHOV (2005) a tiež DOBRÚ NOC A VEĽA ŠŤASTIA (2005) pod režisérskou taktovkou Georgea Clooneyho. V roku 2012 si zahral po boku Jasona Stathama v akčnom filme SAFE.

Matúš "Sufferer" Franko

Herecká filmografie

Filmy

2017 Future '38
We Only Know So Much
Where There’s Smoke
2015 Pravdivý příběh
2014 Ned Rifle
2013 2 zbraně
2012 Safe
2011 Všemocný
2009 Nejlepší z Brooklynu
2008 Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
2006 Divoká jízda
Jack's Law
2005 Dobrou noc a hodně štěstí
Hra na schovávanou
Mnichov
2004 Mluv
2003 Piggie
2002 For Earth Below
Milujte svého zabijáka
State Property
2001 Nic takového
1998 Jasná lež (TV film)
Někde ve městě
Půlnoční let (TV film)
Triples
1997 First Love, Last Rites
Stav nouze
Země policajtů
1996 Vzali roha
Zhubni!
Ztraceni na Manhattanu
1995 Crazy for a Kiss (TV film)
Deník vraha
Flirt
1993 Nebe a země
RoboCop 3
Sami v poušti
Tombstone
1992 Dust Devil
Simple Men
1991 Popínavá růže
1990 Back to the Beanstalk (TV film)
1989 The Unbelievable Truth
1986 Nightmare Weekend
1981 Vyvolení
1978 Bastard, The (TV film)
1977 Hledání pana Goodbara

TV seriály

2015 Allegiance (TV seriál)
Banshee (TV seriál)
Včera jsme všichni byli někdo jiný (S03E06)
2014 Sestřička Jackie (TV seriál)
Sidecar a spermicid (S06E10)
Ten s bonbony (S06E09)
2013 Lovci zločinců (TV seriál)
The Devil's Share (S03E10)
The Crossing (S03E09)
Endgame (S03E08)
další epizody (9)
2012 Okrsek 22 (TV seriál)
Lovci zločinců (TV seriál)
Shadow Box (S02E10)
C.O.D. (S02E09)
Bury the Lede (S02E05)
další epizody (7)
2010 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Smack Attack (S01E06)
What You See (S01E05)
2009 Ve službách FBI (TV seriál)
2008 Generation Kill (TV seriál)
2007 Army Wives (TV seriál)
Super drbna (TV seriál)
2006 Six Degrees (TV seriál)
Unesený (TV seriál)
2004 Zachraň mě (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Dvě tváře Tonyho (S05E01)
2003 Oz (TV seriál)
Exeunt Omnes (S06E08)
4giveness (S06E05)
2002 Oz (TV seriál)
Dream a Little Dream of Me (S05E03)
Laws of Gravity (S05E02)
2001 Oz (TV seriál)
Revenge Is Sweet (S04E11)
2000 Falcone (TV seriál)
Oz (TV seriál)
A Word to the Wise (S04E06)
Gray Matter (S04E05)
Works of Mercy (S04E04)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)

Dokumentární

2010 Years Later: The Unbelievable Truth and its Consequences

TV pořady

2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace