foto

Patty Jenkins

  • nar. 24.7.1971 (47 let)
    letecká základna George, Victorville, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patty Jenkinsová (Lawrence, Texas) absolvovala režisérský kurz na American Film Institute. Víc se však cítí ovlivněná filmy, které viděla v kině, především na projekcích na University of Kansas. V roce 1996 si filmařskou praxi vyzkoušela jako druhá asistentka kameramana při natáčení tragikomedie A Modern Affair (režie Vern Oakley). V roce 2001 natočila podle vlastního scénáře krátký film Just Drive a další krátký snímek Velocity Rules, který získal cenu v kategorii krátkých filmů na Telluride Indiefest. V rámci celovečerní režie debutovala dramatem Zrůda, které vyhrálo Independent Spirit Award jako nejlepší film roku a získalo si zaslouženou pozornost v soutěži letošního Berlinale. Charlize Theronová, jež se podílela i na produkci filmu, získala za svůj herecký výkon řadu ocenění včetně Oscara, Zlatého glóbu, Independent Spirit Award a Stříbrného medvěda na Berlinale.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2020 Barbie
Wonder Woman 1984
2017 Wonder Woman
2015 Exposed (TV film)
2011 Pět žen (TV film)
2003 Zrůda
2001 Just Drive
Velocity Rules

TV seriály

2019 I Am The Night (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2013 Betrayal (TV seriál)
2012 The Killing (TV seriál)
What I Know (S02E13)
2011 The Killing (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2006 Vincentův svět (TV seriál)
Premiéra (S03E08)
Náhlý zvrat (S03E05)
2003 Arrested Development (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Wonder Woman 1984

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(32)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace