foto

Pavol Habera

  • nar. 12.4.1962 (58 let)
    Brezno, Slovensko, Československo

Biografie

Študoval ekonómiu, ale profesionálne sa venuje hudbe. Kariéru začínal v kapele Avion, od roku 1988 hral s martinskou skupinou Team. Najčastejším Haberovým textárom je Daniel Hevier. Pavol Habera žil istý čas aj v USA, momentálne býva v Prahe. Hrá v muzikáli Traja mušketieri v pražskom divadle Broadway. Jeho životnou partnerkou je česká modelka Daniela Peštová, s ktorou má dcéru Elu.

Pavol Habera bol členom poroty súťaže Slovensko hľadá SuperStar. Je známy predovšetkým ako spevák, uplatňuje sa však aj ako skladateľ. Zložil napríklad hudbu k hitu Karla Gotta Když muž se ženou snídá. Z jeho dielne je aj pesnička Kým vieš snívať, hymna súťaže SuperStar. V roku 1991 vyhral Zlatého slávika. V roku 1993 hral hlavnú postavu vo filme Fontána pre Zuzanu 2.

Milan "Darry" Antoš

Herecká filmografie

Filmy

1993 Fontána pre Zuzanu 2

Dokumentární

2019 Karel je Gott (TV seriál)
2016 Palo Habera: Vlastnými slovami
Zlatá lýra (TV seriál)
2008 Pavol Habera a TEAM: Best of Tour Live (koncert)
2004 Karel Gott - Sen o Vánocích
1998 Muzikál, divadelná eufória (TV film)
1997 Diabolské husle a hostia (koncert)
1996 Nedvědi na Strahově - Koncert století (koncert)
1992 Kdo je kdo (TV seriál)
1987 Zrkadlo rokov (koncert)

Hudební videoklipy

1990 Team - Držím ti miesto (hudební videoklip)

Koncert

1989 Hity 89 (koncert)

Divadelní záznam

2005 Tři mušketýři (divadelní záznam)
1992 Evanjelium o Márii (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2020 SuperStar 2020 (TV pořad)
2019 Ceny Anděl 2018 (TV pořad)
2018 SuperStar 2018 (TV pořad)
2017 Stromček prianí - Vianočný koncert U. S. Steel Košice (TV pořad)
2016 Zlaté časy (TV pořad)
2015 Fotbalista roku 2014 (TV pořad)
SuperStar 2015 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2015 (TV pořad)
2014 Najväčšie hity (TV pořad)
2013 SuperStar 2013 (TV pořad)
2011 Česko Slovenská SuperStar (TV pořad)
2010 Backstage (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Talentmania (TV pořad)
2009 Česko - Slovenská SuperStar (TV pořad)
2008 Slovensko má Silvester (TV pořad)
Slovensko má talent (TV pořad)
2007 SuperSilvester 2007 (TV pořad)
2006 Hurikán (TV pořad)
2005 Silvestr 2005 (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Jak přežít nepohodu (TV pořad)
Silvestr 2004 (TV pořad)
Slovensko hľadá SuperStar (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2002 Staré... ale hity (TV pořad)
Všichni zlatí slavíci (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2002 (TV pořad)
2001 Dobroty (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
Hotel Devín a jeho hostia (TV pořad)
Ježiš ako muzikálová hviezda (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
Variácie (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
XXL (TV pořad)
1996 Smotánka (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
Tak neváhej a toč – speciál! (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
Pesničky z televízneho archívu (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
1990 Hitparáda (TV pořad)
1985 Predstavuje sa Tanečný orchester ČST Bratislava (TV pořad)
1983 Triangel (TV pořad)

Fanoušci tvůrce