foto

Oldo Hlaváček

  • nar. 26.1.1934 (84 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa v Bratislave. Je výrazným predstaviteľom komediálnych postáv na slovenskej scéne. Desiatky sluhov, degenerovaných švihákov a aristokratov v kostýmových hrách doplňovali jeho remeselníci, šoféri, domovníci a úradníci. Priestor pre svoju charakterizačnú komiku, zmysel pre paródiu a karikatúru našiel predovšetkým v rozhlase, kde účinkoval v mnohých hrách a zábavných programoch. S Ivanom Krajíčkom stvárnili nezabudnuteľných gazdov v scénkach v Hostinci Pod gaštanom. Známe je aj jeho moderovanie populárnej televíznej show Vtipnejší vyhráva.
Debutoval v roku 1966 v Barabášovom filme Tango pre medveďa.

Miroslav "Flego" Makyta

Herecká filmografie

Filmy

2014 Chrobák v hlave (divadelní záznam)
2007 Mačka na horúcej plechovej streche (TV film)
1995 Pod agátmi (TV film)
1993 Mátohy rárohaté (TV film)
1992 Najdúch (TV film)
Slečna z Maxima (TV film)
Stratený list (TV film)
1991 Diabol vo Francúzsku (TV film)
Druhý komediant (TV film)
Mastný hrniec (TV film)
1990 Súboj (TV film)
1989 Barón (TV film)
Reverend (TV film)
Semaforová rozprávka (TV film)
Vrana vrane (TV film)
1988 Dirigent (TV film)
Dva tucty červených ruží (TV film)
Sukňa lenže zelená (TV film)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Kobyla na bielej čiare (TV film)
Pokus o lietanie (divadelní záznam)
Počítač (TV film)
Rodák (TV film)
V poslednej chvíli (TV film)
Zostane to v rodine (TV film)
1985 Bankinghouse Khuwich and comp. (TV film)
Hĺbkový rekord (TV film)
Tri krát tri je deväť (TV film)
Varič (TV film)
Zlatná krajina (TV film)
1984 Dedova truhlica (TV film)
1983 Chrobák v hlave (TV film)
Miesto pre dvoch osamelých cyklistov (TV film)
Múdra Gabriela (TV film)
Upratovanie (TV film)
Živí musia žiť alebo Červené víno víťazstva (TV film)
1982 George Dandin (divadelní záznam)
1981 Aktovky (TV film)
Dve slobodné bez záväzku (TV film)
Geľo Sebechlebský (divadelní záznam)
Popoluška (TV film)
Prefíkaná vdova (TV film)
1980 Na skle maľované (TV film)
Veselé panie z Windsoru (TV film)
Čarovná čaša (TV film)
1979 Bitka o Van Gogha (TV film)
Dvanásť nahnevaných mužov (TV film)
Mandragora (TV film)
Na vysokej skale: Múdry blázon (TV film)
Zeleň kráľ (TV film)
Život je sen (TV film)
1977 Fatinica (TV film)
Medvedí deň Maťa Mateja (TV film)
Rača, láska moja
1976 Krčma Pod zeleným stromom (TV film)
Sluha dvoch pánov (divadelní záznam)
Sváko Ragan (TV film)
1974 Koktejl (TV film)
1973 Ako ostrihať manžela (TV film)
Hroch
Svokrovia (divadelní záznam)
Tajná lodná cesta (TV film)
1972 Rozkošný paroháč (divadelní záznam)
Zajtra bude neskoro
1971 Ametystový kvet (TV film)
Básnikova cesta do neba (TV film)
Bírbal a sprisahanci (TV film)
Klinko a Kompit kráľ (TV film)
1970 Ministerstvo mravopočestnosti (TV film)
Rysavá jalovica (TV film)
Strach z pekla (divadelní záznam)
1969 Molièr (TV film)
Plakalo baby (TV film)
Volpone (TV film)
1968 Berona (TV film)
Dobrodružstvo pri obžinkoch (TV film)
Hostinec pod gaštanom (TV film)
Knieža liptovské (TV film)
1967 Blondína (TV film)
Izrafel (TV film)
Štyri strany sveta (TV film)
1966 Gangstri v našom mestečku (TV film)
Isté povinnosti (TV film)
Tango pre medveďa
Tri gaštanové kone (TV film)
1964 Charleyho teta (TV film)
Dundo a tí druhí (TV film)
Slnečný kúpeľ (TV film)
Čas tvojho žitia (TV film)
1963 Geľo Sebechlebský (TV film)

TV seriály

2016 Zoo (TV seriál)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
2008 Panelák (TV seriál)
Priateľky (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1989 Roky prelomu (TV seriál)
1986 Okná dokorán (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)
1977 Črty zo života (TV seriál)
1975 Vivat Beňovský (TV seriál)
A vésztörvényszék (E09)
1971 Sedem múdrych majstrov (TV seriál)
Zaprášené histórie Ema Bohúňa (TV seriál)
1970 A. C. Dupin zasahuje (TV seriál)
Vražda v ulici Morgue (E01)

Dokumentární

2013 Návraty k hereckým legendám (TV seriál)
2011 Televízia po slovensky (TV seriál)
2008 Radosť zo života (TV seriál)
2007 Příběhy slavných (TV seriál)
Mít štěstí na rendez-vous (S08E03)
1973 Herci-novinári (TV film)
1967 Profily (TV seriál)

TV pořady

2010 Silvester 2010 (TV pořad)
2008 Dnes vás baví Senzi Senzus (TV pořad)
Dámsky magazín STV (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2003 Kurnikšopaholubník (TV pořad)
1995 Silvester z minulých rokov (TV pořad)
1994 Pesničky z televízneho archívu (TV pořad)
Večer televízneho archívu (TV pořad)
1992 Moje omyly (TV pořad)
1989 Podľa zvyku starého (TV pořad)
1978 Ktosi je za dverami (TV pořad)
Silvestr hravý a dravý (TV pořad)
1977 Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
1973 Vydržte až do půlnoci (TV pořad)
1972 Silvestr budiž pestr (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
1970 Dobrý večer s Waldemarem (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace