foto

Oldo Hlaváček

  • nar. 26.1.1934 (86 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Narodil sa v Bratislave. Je výrazným predstaviteľom komediálnych postáv na slovenskej scéne. Desiatky sluhov, degenerovaných švihákov a aristokratov v kostýmových hrách doplňovali jeho remeselníci, šoféri, domovníci a úradníci. Priestor pre svoju charakterizačnú komiku, zmysel pre paródiu a karikatúru našiel predovšetkým v rozhlase, kde účinkoval v mnohých hrách a zábavných programoch. S Ivanom Krajíčkom stvárnili nezabudnuteľných gazdov v scénkach v Hostinci Pod gaštanom. Známe je aj jeho moderovanie populárnej televíznej show Vtipnejší vyhráva.
Debutoval v roku 1966 v Barabášovom filme Tango pre medveďa.

Miroslav "Flego" Makyta

Herecká filmografie

Filmy

1995 Pod agátmi (TV film)
1994 Noc je môj nepriateľ (TV film)
1993 Mátohy rárohaté (TV film)
Pod vládou ženy aj na svitaní (TV film)
1992 Najdúch (TV film)
Slečna z Maxima (TV film)
Stratený list (TV film)
1991 Diabol vo Francúzsku (TV film)
Druhý komediant (TV film)
Mastný hrniec (TV film)
1990 Súboj (TV film)
1989 Barón (TV film)
Reverend (TV film)
Semaforová rozprávka (TV film)
Tak sa na mňa prilepila (TV film)
Vrana vrane (TV film)
1988 Dirigent (TV film)
Dva tucty červených ruží (TV film)
Sukňa lenže zelená (TV film)
1987 Kobyla na bielej čiare (TV film)
Počítač (TV film)
Rodák (TV film)
V poslednej chvíli (TV film)
Zostane to v rodine (TV film)
1985 Bankinghouse Khuwich and comp. (TV film)
Hĺbkový rekord (TV film)
Takmer božský omyl (TV film)
Tri krát tri je deväť (TV film)
Varič (TV film)
Zlatná krajina (TV film)
1984 Dedova truhlica (TV film)
Sused (TV film)
1983 Chrobák v hlave (TV film)
Miesto pre dvoch osamelých cyklistov (TV film)
Múdra Gabriela (TV film)
Upratovanie (TV film)
Živí musia žiť alebo Červené víno víťazstva (TV film)
1981 Aktovky (TV film)
Dve slobodné bez záväzku (TV film)
Pacient (TV film)
Popoluška (TV film)
Prefíkaná vdova (TV film)
1980 Hlava druhých (TV film)
Kolaudácia (TV film)
Na skle maľované (TV film)
Veselé panie z Windsoru (TV film)
Čarovná čaša (TV film)
1979 Bitka o Van Gogha (TV film)
Dvanásť nahnevaných mužov (TV film)
Mandragora (TV film)
Na vysokej skale: Múdry blázon (TV film)
Zeleň kráľ (TV film)
Život je sen (TV film)
1977 Fatinica (TV film)
Krížovka s tajničkou (TV film)
Medvedí deň Maťa Mateja (TV film)
Rača, láska moja
Sieťovka (TV film)
Zájazd do zahraničia (TV film)
1976 Krčma Pod zeleným stromom (TV film)
Sváko Ragan (TV film)
1975 Koliesko (TV film)
Plesové šaty (TV film)
1974 Koktejl (TV film)
Stávka o kapra (TV film)
1973 Ako ostrihať manžela (TV film)
Hroch
Tajná lodná cesta (TV film)
1972 Komisár je dobrák (TV film)
Zajtra bude neskoro
1971 Ametystový kvet (TV film)
Básnikova cesta do neba (TV film)
Bírbal a sprisahanci (TV film)
Klinko a Kompit kráľ (TV film)
Nahá s husľami (TV film)
1970 Ministerstvo mravopočestnosti (TV film)
Rysavá jalovica (TV film)
Tanec v medenej hore (TV film)
1969 Molièr (TV film)
Nevera
Plakalo baby (TV film)
Volpone (TV film)
1968 Dobrodružstvo pri obžinkoch (TV film)
Hostinec pod gaštanom (TV film)
Knieža liptovské (TV film)
1967 Berona (TV film)
Blondína (TV film)
Izrafel (TV film)
Štyri strany sveta (TV film)
1966 Gangstri v našom mestečku (TV film)
Isté povinnosti (TV film)
Pred súdom (TV film)
Tango pre medveďa
Tri gaštanové kone (TV film)
1965 Mŕtvi nespievajú (TV film)
1964 Charleyho teta (TV film)
Dundo a tí druhí (TV film)
Slnečný kúpeľ (TV film)
Čas tvojho žitia (TV film)
1963 Geľo Sebechlebský (TV film)
1962 Vrátim sa živý (TV film)

TV seriály

2016 Zoo (TV seriál)
Episode 72 (E72)
Episode 71 (E71)
Episode 70 (E70)
další epizody (59)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
2008 Panelák (TV seriál)
Priateľky (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1989 Roky prelomu (TV seriál)
1986 Okná dokorán (TV seriál)
1980 Bakalári (TV seriál)
1977 Črty zo života (TV seriál)
1975 Vivat Beňovský (TV seriál)
A vésztörvényszék (E09)
1971 Sedem múdrych majstrov (TV seriál)
Zaprášené histórie Ema Bohúňa (TV seriál)
1970 A. C. Dupin zasahuje (TV seriál)
Vražda v ulici Morgue (E01)
1969 Dobrodružstvá čerta Brumtelesa (TV seriál)
1967 Zrkadlo občana Pokorného (TV seriál)

Dokumentární

2013 Návraty k hereckým legendám (TV seriál)
2011 Televízia po slovensky (TV seriál)
2008 Radosť zo života (TV seriál)
2007 Příběhy slavných (TV seriál)
Mít štěstí na rendez-vous (S08E03)
1986 Hobby: Oldo Hlaváček (TV film)
1973 Herci-novinári (TV film)
1969 Prozaik Janko Jesenský - vyp.
1967 Profily (TV seriál)

Divadelní záznam

2014 Chrobák v hlave (divadelní záznam)
2007 Mačka na horúcej plechovej streche (divadelní záznam)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Pokus o lietanie (divadelní záznam)
1982 George Dandin (divadelní záznam)
1981 Geľo Sebechlebský (divadelní záznam)
1976 Sluha dvoch pánov (divadelní záznam)
1973 Svokrovia (divadelní záznam)
1972 Rozkošný paroháč (divadelní záznam)
1970 Kaktusový kvet (divadelní záznam)
Strach z pekla (divadelní záznam)
1969 Učiteľ tanca (divadelní záznam)
1968 Sen noci svätojánskej (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

1968 Hostinec pod gaštanom (TV film)

Host

TV pořady

2020 100 rokov Slovenského národného divadla ...tak sme my... (TV pořad)
2016 Zlaté časy (TV pořad)
2010 Silvester 2010 (TV pořad)
2008 Dnes vás baví Senzi Senzus (TV pořad)
Dámsky magazín STV (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2003 Kurnikšopaholubník (TV pořad)
1998 Takmer zabudnuté (TV pořad)
1995 Silvester z minulých rokov (TV pořad)
1994 Pesničky z televízneho archívu (TV pořad)
Večer televízneho archívu (TV pořad)
1992 Moje obľúbené omyly (TV pořad)
1989 Podľa zvyku starého (TV pořad)
1988 Včera a dnes (TV pořad)
1983 Silvester 1983 (TV pořad)
1981 Silvester 1981 (TV pořad)
1978 Farebná estráda (TV pořad)
Ktosi je za dverami (TV pořad)
Silvestr hravý a dravý (TV pořad)
1977 Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí (TV pořad)
1975 Kabaret U dobré pohody (TV pořad)
1973 Vydržte až do půlnoci (TV pořad)
1972 Silvestr budiž pestr (TV pořad)
1971 Kabaret vo výpravni (TV pořad)
Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
1970 Dobrý večer s Waldemarem (TV pořad)
1965 Cirkus bude (TV pořad)