foto

Dietmar Huhn

  • nar. 31.8.1944 (74 let)
    Tanneberg, Sasko, Německo

Biografie

Dietmar Hartmut Huhn se narodil 31. srpna 1944 v Tannebergu, v Sasku, v Německu. Má jednoho bratra a šest sester. Jeho sestra dvojče se jmenuje Dagmar a oba jsou z osmi sourozenců nejmladší. Narodili se na konci druhé světové války, jejich rodina byl v té době v péči Červeného kříže.

Začínal jako herec v dělnickém divadle. Studium herectví v Lipsku ukončil v roce 1970. Léta hrál v berlínském divadla Volksbühne a Státním divadla v Chemnitzu. Patří k největším osobnostem německé divadelní scény. Má velmi dlouhý seznam rolí v představeních všech žánrů včetně komedie. S televizí spolupracuje od roku 1991.

Jeho asi nejznámější rolí je policista Horst "Hotte" Herzberger v německém akčním kriminálním seriálu KOBRA 11. Do seriálu nastoupil v roce 1997 ve 2. sérii a hrál zde do roku 2011, kde je v pilotním díle 16. série "Hotte" zastřelen.

Měří 180 cm, má prošedivělé vlasy a hnědé oči. Mluví německy, anglicky, francouzsky, rusky a sasky. Věnuje se vodním sportům a má svoji loď. Rád si zaplachtí nebo se projede na motorovém člunu. Na hrnčířském kruhu vyrábí uměleckou keramiku. Mezi jeho další záliby patří malířství, sochařství a psaní příběhů a básní. Je ženatý. Jeho manželka Kristel je úspěšná módní návrhářka. Mají tři děti - Katju, Borise a Francisku. Mají jednoho vnuka, který ale žije u otce ve Švýcarsku.

Anonymka1

Herecká filmografie

Filmy

2018 Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei: Feuerprobe (TV film)
2016 König Laurin
2011 Polizeiruf 110 - Die verlorene Tochter (TV film)
2006 Rudý kakadu
2002 Duo - Im falschen Leben, Das (TV film)
2000 Všechny děti chtějí lásku (TV film)
1999 Helden wie wir
1997 Der Prinzgemahl (TV film)
Tatort - Der Tod spielt mit (TV film)
1995 Der Trinker (TV film)
Polizeiruf 110 - Grawes letzter Fall (TV film)
1994 Abschied von Agnes
1993 Schwarz-Rot-Gold - Der Rubel rollt (TV film)
1991 Ein kleiner Knall am Nachmittag (TV film)
Letzte Liebe (TV film)
1989 Schwein gehabt

TV seriály

2012 Alles Klara (TV seriál)
Der Würstchenmörder (S01E08)
Kriminálka Berlín (TV seriál)
Wege zum Glück - Spuren im Sand (TV seriál)
2011 Kobra 11 (TV seriál)
72 hodin strachu (S16E01)
Výš, dál, rychleji! (S15E13)
A… akce (S15E11)
další epizody (6)
2010 Kobra 11 (TV seriál)
Turbo & Tacho (S15E07)
Pro život přítele (S15E04)
Kontrolor (S15E03)
další epizody (11)
2009 Kobra 11 (TV seriál)
Milovaný nepřítel (S14E09)
Rýn v plamenech (S14E08)
Kartel (S14E07)
další epizody (15)
2008 Kobra 11 (TV seriál)
Pohřbený zaživa (S13E09)
Osobní strážce (S13E08)
Muž v pozadí (S13E07)
další epizody (15)
2007 Kobra 11 (TV seriál)
Krysí hnízdo (S12E05)
Únos (S12E04)
Infarkt (S12E03)
další epizody (15)
2006 Kobra 11 (TV seriál)
Přátelství (S10E16)
Lauřino rozhodnutí (S10E15)
Drsná podmínka (S10E14)
další epizody (18)
2005 Kobra 11 - Nasazení týmu 2 (TV seriál)
Ochrana svědků (S02E06)
Výbušná směs (S02E05)
Autoškola (S02E04)
další epizody (6)
Kobra 11 (TV seriál)
Sestřička (S09E16)
Zaměřte se na dálnici (S09E14)
Osobní statečnost (S09E13)
další epizody (13)
2004 Kobra 11 (TV seriál)
Kdo seje vítr… (S08E15)
Za každou cenu (S08E14)
Pes a kočka (S08E13)
další epizody (19)
2003 Kobra 11 - Nasazení týmu 2 (TV seriál)
Únos (S01E05)
Očitý svědek (S01E04)
Přeložení za trest (S01E03)
další epizody (5)
Kobra 11 (TV seriál)
Soukromé očko (S07E13)
Závod s časem (S07E12)
Rock 'n' Roll (S07E11)
další epizody (14)
2002 Kobra 11 (TV seriál)
Parta (S06E15)
Dokonalá vražda (S06E13)
Modré období (S06E12)
další epizody (18)
2001 Kobra 11 (TV seriál)
Znepřátelení bratři (S05E14)
Zlý sen (S05E13)
Smrt z motoru (S05E11)
další epizody (11)
2000 Kobra 11 (TV seriál)
Krtek (S04E16)
Schumannova velká šance (S04E15)
Mat (S04E14)
další epizody (15)
1999 Kobra 11 (TV seriál)
Pekelná jízda na dálnici A4 (S04E01)
Osamělé vítězství (S03E16)
Smrt chlapce (S03E15)
další epizody (9)
1998 Specialisté na vraždy (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Na mušce (S03E08)
Žolík (S03E07)
Ztracená v mlze (S03E06)
další epizody (16)
1997 Wilde Zeiten (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Loupeživý rytíř (S02E12)
Generální zkouška (S02E11)
Srážka (S02E09)
další epizody (10)
1996 SK Babies (TV seriál)
1992 Unser Lehrer Doktor Specht (TV seriál)
1988 Bei Neuhaus zu Haus (TV seriál)
1987 Praxis Bülowbogen (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace