foto

Dušan Jamrich

  • nar. 25.10.1946 (74 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Slovenský herec, recitátor a manažér vyštudoval v rokoch 1965 - 1970 herectvo na Vysokej škole múzických umení, kam ho vzali až na druhý pokus.

Na scéne činohry SND stvárnil niekoľko postáv už počas štúdia. Stálym členom súboru sa stal po absolvovaní Divadelnej fakulty a ostal ním do roku 1991, kedy nastúpil do funkcie riaditeľa SND.
Od roku 1999 pôsobil v divadle vo funkcii generálneho riaditeľa. V roku 2002 sa stal viceprezidentom medzinárodnej organizácie ETC (Európska divadelná konvencia).

Majo "majo25" :{

Herecká filmografie

Filmy

2015 Eva Nová
2009 Smrť ministra (TV film)
1997 Návraty z neskutočna (TV film)
Scenár (TV film)
1996 Herodes a Herodias (TV film)
1995 Pod agátmi (TV film)
1994 Trýzeň svedomia (TV film)
1989 Aretino (TV film)
Obrana Sokratova (TV film)
Pani Berta Garlanová (TV film)
Reverend (TV film)
1988 Bez problémov... (TV film)
Muž na správnom mieste (TV film)
Muži s plnou mocou (TV film)
Na také prípady sa nezabúda (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Ženatý cez deň, slobodný v noci (TV film)
1987 Diplomati Októbra I., II. (TV film)
Neďaleko do neba
1986 Don Carlos (TV film)
Kohút nezaspieva
Marcové Ídy (TV film)
O všetečnom zvedavcovi (TV film)
Zina (TV film)
Šťastie na dobierku (TV film)
1985 Cesta za slnkom (TV film)
Darček pod jedličku (TV film)
Ideálny manžel (TV film)
Líška a hrozno (TV film)
Mišo
Veľká náruč (TV film)
Žena z antisveta (TV film)
1984 Cesta životom (TV film)
Heloisa a Abelard (TV film)
Kura (TV film)
Na sklonku rokov (TV film)
Neľahké lásky (TV film)
Oko za oko (TV film)
Profesionál života (TV film)
Reťazenie (TV film)
Svätohor (TV film) - vyp.
1983 Bola som z olova (TV film)
Cesta na krvavé pole (TV film)
Kľúče od mesta (TV film)
Radosť žiť (TV film)
Transplantácia slepého čreva (TV film)
Šanca (TV film)
1982 Krásna múdrosť (TV film)
Nech sa niekto opováži alebo ako Ďuro Konôpka o fujaru prišiel (TV film)
Zlatá panna a prekliaty brat (TV film)
Zákon budúcnosti (TV film)
1981 Macbeth (TV film)
Mojmír II. (TV film)
Prefíkaná vdova (TV film)
Profesorova dcéra (TV film)
Rembrandt van Rijn (TV film)
Syn človeka (TV film)
Tá dáma (TV film)
Vo vyhni poludnia (TV film)
1980 Balladyna (TV film)
Faidra (TV film)
Hosť k štedrovečernému stolu (TV film)
Mŕtvi maturovať nebudú (TV film)
Na skle maľované (TV film)
Na začiatku cesty (TV film)
Príbeh na pobreží La Ballena (TV film)
Triptych o láske (TV film)
1979 Barbora Rösselová (TV film)
Eugen Onegin (TV film)
Ruy Blas (TV film)
Traja svedkovia (TV film)
Život je sen (TV film)
1978 Hranica zodpovednosti (TV film)
Kremnické pávy - vyp.
Na vysokej skale: Spišský rebel
Strašidlo (TV film)
1977 Ako to bolo naozaj: Ako to bolo s Helenou (TV film)
Dvere dokorán
Fatinica (TV film)
Lavína (TV film)
Legenda o Nkosim (TV film)
Poviem vám, ako zahynul (TV film)
Vojáci svobody
Zlatý déšť (TV film)
Škola klebiet (TV film)
1976 Hurá na letný byt (TV film)
Jedna žena navyše (TV film)
Odsúdení na život (TV film)
Odviata ako dym (TV film)
Portrét hrdinu (TV film)
1975 Casanova? Casanova! (TV film)
Ex libris (TV film)
Leto v Nohante (TV film)
Meridián (TV film)
Strieborný jaguár (TV film)
Zrnko prachu (TV film)
1974 Don Juan alebo láska ku geometrii (TV film)
Lucrezia Borgia (TV film)
Madame Favart (TV film)
Nový systém (TV film)
Prvý deň sviatočný (TV film)
Rudienka (TV film)
Tri dominá (TV film)
Výkriky z polnoci (TV film)
Zlatá guľôčka (TV film)
Škriatok (TV film)
1973 Cid (TV film)
Doktor (TV film)
Monna Vanna (TV film)
Prípad Gabriela (TV film)
Som Petőfi (TV film)
Víťazný čas (TV film)
1972 Deň sa začína pred úsvitom (TV film)
Iskrenie (TV film)
Predstavenie vo Fordovom divadle (TV film)
Zlaté rukavice (TV film)
1971 Asmodée (TV film)
Chirurg Platon Krečet (TV film)
Kocúrkovo (TV film)
Postupimská konferencia 1945 (TV film)
Sulamit (TV film)
Taký obyčajný deň (TV film)
Vražda v Perryville (TV film)
Zlozor
1970 C - dur (TV film)
Chlapci, dievčatá a psy (TV film)
1969 Generácia (TV film)
Rozmajrín (TV film)
1968 Dobrodružstvo pri obžinkoch (TV film)
Niet inej cesty
Ľubica medvedica (TV film)
1967 Rok na dedine (TV film)

TV seriály

2020 Sestričky (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
2018 Inspektor Max (TV seriál)
Trpké vítězství (E07)
Svědek (E06)
Výlet (E02)
další epizody (4)
2015 Kikirikí (TV seriál) - vyp.
Kukučka (TV seriál)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
2012 Horúca krv (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
Ananas (E11)
Než řekneš švec (E01)
Zdivočelá země (TV seriál)
Edův návrat (S04E08)
Jak funguje zametací kombajn (S04E05)
2011 Druhý život (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Případ zlaté smrti (S01E03)
2008 Priateľky (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
další epizody (5)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Alžbeta Castiglione (E01)
1984 Jarníčky (TV seriál)
O troch zmrzlošoch (E13)
O latkovom plote (E12)
O páperových perinách (E11)
další epizody (13)
Povstalecká história (TV seriál)
Blízko je deň (E08)
Na život a na smrť (E07)
Hromy divo bijú (E06)
další epizody (8)
1983 Pltník Paľko a vodník Venček (TV seriál)
V službách zákona (TV seriál)
1982 Život bez konca (TV seriál)
Leto 1917 (E05)
Leto 1916 (E04)
Leto 1913 (E01)
1981 Velitel (TV seriál)
1975 Vivat Beňovský (TV seriál)
Vendég Pétervárról (E11)
1971 Parížski mohykáni (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
1970 O bielej ruži (TV seriál)

Dokumentární

2020 Slovenský panteón (TV seriál) - herec, vyp.
Jozef Gabčík (E05) - vyp.
Ľudovít Štúr (E04)
Jánošík (E03) - vyp.
další epizody (4)
2016 Slávnostný otvárací koncert predsedníctva SR v Rade EU (koncert)
2015 Návraty k hereckým legendám: Dušan Jamrich (TV film)
2013 Návraty k hereckým legendám (TV seriál)
Vínne cesty Slovenska (TV seriál) - vyp.
Neobyčejné životy (TV seriál)
Ladislav Chudík (S05E07)
2010 Zrodenie krásy - kantata Under my spell (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Ladislava Chudíka (S05E29)
2009 Slovenské národné povstanie 1944 (TV film)
2008 Ladislav Chudík (TV film)
1989 Učiteľ na neplatenej dovolenke (TV film)
1988 Tanec v živote spoločnosti - vyp.
Tanec v živote spoločnosti II. - vyp.
1987 Labyrint (TV seriál)
Lykovec muránsky - vyp.
1986 Nekonečná pieseň domoviny - vyp.
1984 Matky z Čierneho Balogu - vyp.
Za bratom - vyp.
1983 Cyklámen fatranský - vyp.
Revolučná etuda, Belasé kone na červenej tráve (TV film)
Stretnutie so zaslúžilým umelcom Milanom Rúfusom (TV film)
Za Paľom Bielikom - vyp.
1979 Hľadanie výrazu - vyp.
1976 Komunisté (TV seriál)
1972 Svedectvo (TV film)

Divadelní záznam

2019 Trestajúci zločin (divadelní záznam)
2016 Nevina (divadelní záznam)
1991 Zadný vchod alebo rozkoše v utorok po polnoci (divadelní záznam)
1990 Samozvanec (divadelní záznam)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Páni Glembayovci (divadelní záznam)
1986 Výnosné miesto (divadelní záznam)
Zvon bez veže (divadelní záznam)
1982 George Dandin (divadelní záznam)
Karneval lásky (divadelní záznam)
1981 Geľo Sebechlebský (divadelní záznam)
1976 Poslední (divadelní záznam)
Sluha dvoch pánov (divadelní záznam)
1974 Margaret zo zámku (divadelní záznam)
1973 Svokrovia (divadelní záznam)
1972 Don Juan (divadelní záznam)
Rozkošný paroháč (divadelní záznam)

Host

Fanoušci tvůrce