foto

Dušan Jamrich

  • nar. 25.10.1946 (72 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenský herec, recitátor a manažér vyštudoval v rokoch 1965 - 1970 herectvo na Vysokej škole múzických umení, kam ho vzali až na druhý pokus.

Na scéne činohry SND stvárnil niekoľko postáv už počas štúdia. Stálym členom súboru sa stal po absolvovaní Divadelnej fakulty a ostal ním do roku 1991, kedy nastúpil do funkcie riaditeľa SND.
Od roku 1999 pôsobil v divadle vo funkcii generálneho riaditeľa. V roku 2002 sa stal viceprezidentom medzinárodnej organizácie ETC (Európska divadelná konvencia).

Majo "majo25" :{

Herecká filmografie

Filmy

2015 Eva Nová
2009 Smrť ministra (TV film)
1997 Návraty z neskutočna
Scenár (TV film)
1996 Herodes a Herodias (TV film)
1995 Pod agátmi (TV film)
1994 Trýzeň svedomia (TV film)
1989 Obrana Sokratova (TV film)
Pani Berta Garlanová (TV film)
Reverend (TV film)
1988 Bez problémov... (TV film)
Muž na správnom mieste (TV film)
Muži s plnou mocou (TV film)
Na také prípady sa nezabúda (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Ženatý cez deň, slobodný v noci (TV film)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Neďaleko do neba
Páni Glembayovci (divadelní záznam)
1986 Don Carlos (TV film)
Kohút nezaspieva
Marcové Ídy (TV film)
O všetečnom zvedavcovi (TV film)
Výnosné miesto (divadelní záznam)
Šťastie na dobierku (TV film)
1985 Darček pod jedličku (TV film)
Ideálny manžel (TV film)
Líška a hrozno (TV film)
Mišo
Žena z antisveta (TV film)
1984 Bola som z olova (TV film)
Cesta životom (TV film)
Heloisa a Abelard (TV film)
Kura (TV film)
Na sklonku rokov (TV film)
Oko za oko (TV film)
Profesionál života (TV film)
Reťazenie (TV film)
Svätohor (TV film) - vyp.
1983 Cesta na krvavé pole (TV film)
Kľúče od mesta (TV film)
Radosť žiť (TV film)
Transplantácia slepého čreva (TV film)
Šanca (TV film)
1982 George Dandin (divadelní záznam)
Krásna múdrosť (TV film)
Nech sa niekto opováži alebo ako Ďuro Konôpka o fujaru prišiel (TV film)
Zlatá panna a prekliaty brat (TV film)
Zákon budúcnosti (TV film)
1981 Geľo Sebechlebský (divadelní záznam)
Macbeth (TV film)
Mojmír II. (TV film)
Prefíkaná vdova (TV film)
Rembrandt van Rijn (TV film)
Syn človeka (TV film)
Tá dáma (TV film)
1980 Balladyna (TV film)
Faidra (TV film)
Hosť k štedrovečernému stolu (TV film)
Mŕtvi maturovať nebudú (TV film)
Na skle maľované (TV film)
Triptych o láske (TV film)
1979 Barbora Rösselová (TV film)
Eugen Onegin (TV film)
Ruy Blas (TV film)
Traja svedkovia (TV film)
Život je sen (TV film)
1978 Hranica zodpovednosti (TV film)
Na vysokej skale: Spišský rebel
Strašidlo (TV film)
1977 Dvere dokorán
Fatinica (TV film)
Lavína (TV film)
Poviem vám, ako zahynul (TV film)
Vojáci Svobody I. - IV.
Zlatý déšť (TV film)
Škola klebiet (TV film)
1976 Hurá na letný byt (TV film)
Odsúdení na život (TV film)
Odviata ako dym (TV film)
Poslední (divadelní záznam)
Sluha dvoch pánov (divadelní záznam)
1975 Ex libris (TV film)
Meridián (TV film)
Strieborný jaguár (TV film)
1974 Don Juan alebo láska ku geometrii (TV film)
Lucrezia Borgia (TV film)
Madame Favart (TV film)
Rudienka (TV film)
Tri dominá (TV film)
Výkriky z polnoci (TV film)
Zlatá guľôčka (TV film)
Škriatok (TV film)
1973 Cid (TV film)
Doktor (TV film)
Monna Vanna (TV film)
Prípad Gabriela (TV film)
Svokrovia (divadelní záznam)
Víťazný čas (TV film)
1972 Don Juan (divadelní záznam)
Rozkošný paroháč (divadelní záznam)
1971 Asmodé (TV film)
Kocúrkovo (TV film)
Taký obyčajný deň (TV film)
Vražda v Perryville (TV film)
Zlozor
1970 C - dur (TV film)
Chlapci, dievčence a psi (TV film)
1969 Generácia (TV film)
Rozmajrín (TV film)
1968 Dobrodružstvo pri obžinkoch (TV film)
Niet inej cesty
Ľubica medvedica (TV film)

TV seriály

2018 Inspektor Max (TV seriál)
Trpké vítězství (E07)
Svědek (E06)
Výlet (E02)
další epizody (4)
2015 Kikirikí (TV seriál) - vyp.
Kukučka (TV seriál)
2013 Chlapi neplačú (TV seriál)
2012 Horúca krv (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
Ananas (E11)
Než řekneš švec (E01)
Zdivočelá země (TV seriál)
Edův návrat (S04E08)
Jak funguje zametací kombajn (S04E05)
2011 Druhý život (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Případ zlaté smrti (S01E03)
2008 Priateľky (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Alžbeta Castiglione (E01)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Blízko je deň (E08)
Na život a na smrť (E07)
Hromy divo bijú (E06)
další epizody (8)
1983 Pltník Paľko a vodník Venček (TV seriál)
V službách zákona (TV seriál)
1982 Život bez konca (TV seriál)
1981 Velitel (TV seriál)
1975 Vivat Beňovský (TV seriál)
Vendég Pétervárról (E11)
1971 Parížski mohykáni (TV seriál)
1970 O bielej ruži (TV seriál)

Dokumentární

2016 Slávnostný otvárací koncert predsedníctva SR v Rade EU (koncert)
2015 Návraty k hereckým legendám: Dušan Jamrich (TV film)
2013 Návraty k hereckým legendám (TV seriál)
2010 Zrodenie krásy - kantata Under my spell (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Ladislava Chudíka (S05E29)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
Slovenské národné povstanie 1944 (TV film)
2008 Ladislav Chudík (TV film)
1989 Učiteľ na neplatenej dovolenke (TV film)
1987 Labyrint (TV seriál)
1986 Nekonečná pieseň domoviny
1984 Matky z Čierneho Balogu - vyp.
1976 Komunisté (TV seriál)
1972 Svedectvo (TV film)
1967 Rok na dedine (TV film)

TV pořady

2007 Takí sme boli (TV pořad)
1985 Láskou sa mení každý tvor (TV pořad)
1984 Poetka pohybu (cesta za krásnom s akademickou maliarkou SIBYLOU GREINEROVOU) (TV pořad)
1979 Mrazivý február rozkvitol (TV pořad)
1972 Nedeľná chvíľka poézie (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace