foto

Nico Mirallegro

  • nar. 1991
    Manchester, Lancashire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Nico Cristian Mirallegro sa narodil 26. januára 1991 v Haywoode, Greater Manchester, v Anglicku, kde vyrastal a navštevoval aj školu Siddal Moor Sports College. Jeho otec je Sicílčan a matka je z polovice Angličanka a z polovice Írka. 

Svoju hereckú kariéru začal v seriáli Hollyoaks, v ktorom stvárňoval rolu Barryho "Newt" Newtona a zároveň hral aj Cama Spencera v seriáli LOL. V obidvoch seriáloch účinkoval popri štúdiu na Manchesterskej škole herectva (Manchester School of Acting).

Jeho ďalšími rolami boli Jamie v seriáli Moving On, kde sa ukázal len v jednej časti, Giovanni Mannasori v seriáli Doctors, Tom v Exile, Sam Villiers v The Body Farm a zahral si aj v jednej časti seriálu Last Tango in Halifax. V 1. sérii seriálu Upstairs Downstairs stvárnil Johnnyho Proudea a v seriáli The Village zase Joea Middletona v 1. aj 2. sérii, za čo bol nominovaný na cenu BAFTA za najlepšiu vedľajšiu hereckú úlohu. Jeho najznámejšie roly sú Dodge vo filme Spike Islands a Finn Nelson v seriáli My Mad Fat Diary, kde účinkoval od roku 2013 do 2015. 

Taktiež sa angažoval v charite. Za posledných šesť rokov hral v celebritných futbalových tímoch, ktoré zbierali peniaze pre charitatívne organizácie Help for Heroes a Once Upon a Smile.

Katarína "Kacenka616" Barkáčová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Peterloo
2017 Come Out of the Woods (studentský film)
Diana a já (TV film)
Murdered for Being Different (TV film)
Sbohem Kryštůfku Robine
2016 I nostri passi
Přihrávka
2015 Ark, The (TV film)
Billy
2014 Anita B.
Nekompromisní trest (TV film)
Porazit Socrata
2012 Spike Island
2011 Wheels of Fortune

TV seriály

2016 Rillington Place (TV seriál)
Reg (E03)
Tim (E02)
Ethel (E01)
2014 Vesnice (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
2013 My Mad Fat Diary (TV seriál)
Vesnice (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Zima 1916 (S01E04)
Březen 1916 (S01E03)
další epizody (4)
2012 Last Tango in Halifax (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
Somewhere Over the Rainbow (S02E06)
The Last Waltz (S02E05)
All the Things You Are (S02E04)
další epizody (6)
2011 Exil (TV seriál)
The Body Farm (TV seriál)
2010 Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
The Cuckoo (S01E03)
The Fledgling (S01E01)
2009 Jak běží život (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
1995 Hollyoaks (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace