foto

Marta Rašlová

  • nar. 1950
    Bratislava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenská Marilyn Monroe - blond vlasy, modré oči, zmyselné pery, sexi postava...
Ako sedemnásťročnú ju objavili vo Vysokoškolskom klube. Napriek tomu, že sa herectvu nevenovala naplno, nakrútila vyše sedemdesiat televíznych a celovečerných filmov. V šesťdesiatych rokoch to boli TANGO PRE MEDVEĎA, ZMLUVA S DIABLOM, SLÁVNOSŤ V BOTANICKEJ ZÁHRADE, SLADKÉ HRY MINULÉHO LETA či 322. V sedemdesiatych prišla jej asi najznámejšia úloha vo filme HOLKY Z PORCELÁNU.
Medzi jej posledné filmy patria ZÁHRADA a KRAJINKA, v repertoári má aj postavu Ernestíny v muzikáli Hello, Doly! na Novej scéne či malú úlohu v Divadle L+S v hre Ja, Feuerbach.
Televízni diváci sa s ňou v poslednom období stretávajú aj na obrazovke v reklame, kde s herečkou Janou Hubinskou vedie vtipné dialógy. Veta „Tak to tu už naozaj nikto nič negarantuje?“ na Slovensku takmer zľudovela.

Tomáš "Zenitos" Doboš

Herecká filmografie

Filmy

2014 Láska na vlásku
2001 Zlatý chléb (TV film)
2000 Krajinka
1998 Svetlo (TV film)
1996 Jaškov sen
1995 Mikuláš Mráz
Zahrada
1994 Na krásnom modrom Dunaji
Zo života dona Juana (TV film)
1993 Fontána pre Zuzanu 2
Hloupá Augustina
1992 Všechno co mám rád
1991 Skús ma objať (TV film)
Tajomstvo alchymistu Storitza (TV film)
1989 Frajer na ceste (TV film)
Mediteránske rozprávky (TV film)
Rabaka
Sedím na konári a je mi dobre
1988 Dedinka v údolí
Dravý nálet panny (TV film)
Marhuľový lekvár (TV film)
Mikola a Mikolko
1986 Biela voči oblohe (TV film)
Přezůvky štěstí
1985 Iná láska
1983 Oči plné snehu (TV film)
1980 Alma schafft alle (TV film)
1978 Oh, diese Tante (TV film)
1977 Viechereien (TV film)
1976 Anjel prichádza oknom (TV film)
Stratená dolina
1975 Ešte sa nevraciam (TV film)
1974 Holky z porcelánu
Valentín a Valentína (TV film)
Veľké pokušenie (TV film)
1973 Jezdec formule risk
1972 Ďaleko je do neba
1971 Mŕtve oči (TV film)
1970 Svadba (TV film)
1969 Prípad jasnovidca Hanussena (TV film)
Sladké hry minulého léta (TV film)
Slávnosť v botanickej záhrade
322
1968 Čo ja o tom viem alebo Záznam o sklamaní (studentský film)
1967 Zmluva s diablom
1966 Tango pre medveďa

TV seriály

2014 Ochránci (TV seriál)
2012 Dr. Dokonalý (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1991 Safari za kuchyňou (TV seriál)
1989 Škola detektívky (TV seriál)
1985 Domov (TV seriál)

Dokumentární

1969 Dobrý deň Sorrento
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace