foto

Nina Gummich

  • nar. 1991

Biografie

Tato německá herečka narozena v roce 1991 pochází z herecké rodiny a je původem z Lipska.  Její matka se jmenuje Anne-Kathrin Gummich, vychovala jí se svým přítelem, který byl Nině adoptivním otcem po odchodu biologického otce od rodiny.

Do kontaktu s filmem přišla v osmi letech a později přicházely role v menších televizních pořadech.  Za průlom v její mladické herecké kariéře lze označit Místo činu a romantickou komedii Povinně nezadaný (Groupies bleiben nicht zum Frühstück), ačkoliv zde nehraje hlavní roli, je v této komedii přítelkyní a spolužačkou hlavní hrdinky a pomáhá jí nalézt svou osudovou lásku z německé popové skupiny Berlin Mitte.

Věnuje se i klasickému divadlu v Postupimi.

Lukáš "Lucas87" Polcer

Herecká filmografie

Filmy

2020 Hello Again - Ein Tag für immer
2019 Billy Kuckuck - Eine gute Mutter (TV film)
Lotte am Bauhaus (TV film)
2018 Atlas
Getrieben (TV film)
Vermisst in Berlin (TV film)
2016 Teroristé hákového kříže: Pachatelé - Ještě není všem dnům konec (TV film)
Was im Leben zählt (TV film)
2014 Allein unter Ärzten
2012 Allein unter Nachbarn (TV film)
Kosmáček (TV film)
Vatertage - Opa über Nacht
2011 Doma cizincem
Hlava rodiny (TV film)
Místo činu: Stuttgart - První oběť (TV film)
2010 Povinně nezadaný
Tatort - Heimwärts (TV film)
2009 Dokonalý plán (TV film)
Polizeiruf 110 - Der Tod und das Mädchen (TV film)
2007 Dokonalý plán (TV film)
2006 Probuzení Šípkové Růženky (TV film)
2003 Otisk
2002 Dům pro psa (TV film)
2001 Love Letters - Liebe per Nachnahme (TV film)
Táta pod stromeček (TV film)

TV seriály

2020 Die verlorene Tochter (TV seriál)
Liebe. Jetzt! (TV seriál)
Unterleuten - Das zerrissene Dorf (TV seriál)
2019 Preis der Freiheit (TV seriál)
2018 Beat (TV seriál)
CODA (E07)
DROP (E06)
BACKSPIN (E05)
další epizody (6)
2017 Charité (TV seriál)
2014 Schmidt - Chaos auf Rezept (TV seriál)
2013 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Einer zahlt immer (S12E19)
2009 Berlínští vlci (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2020 Herbst 1929 – Schatten über Babylon (TV film)

Host

TV pořady

2018 Dingsda (TV pořad)
2014 MDR um 4 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky