foto

Eric André

  • nar. 4.4.1983 (37 let)
    Boca Raton, Florida, USA

Biografie

Eric sa narodil na Floride, jeho otec je z Haiti, povolaním psychiater a jeho mama je Američanka židovského pôvodu. Jeho rodičia sú rozvedení. Napriek jeho židovskému pôvodu, nevyznáva toto náboženstvo a považuje sa za ateistu. 

Po skončení strednej školy Dreyfoos School of the Arts vo West Palm Beach v roku 2001 študoval na Berklee College of Music v Bostone, Massachusetts. Tam v roku 2005 získal bakalársky titul v hre na kontrabas.

Pred začatím televíznej kariéry býval v New Yorku. Príležitostne robil stand-up a podieľal sa na výrobe reklám. Pracoval ako maskot pre firmu Geico, kde jeho náplňou práce bolo chodiť na live akcie (napr. hokejové zápasy, festivaly...) prezlečený za jaskynného muža a jednoducho robiť živú reklamu.

Do širšieho povedomia sa dostal so svojou surreálnou komediálnou talkshow The Eric Andre Showktorá odpremiérovala 20. mája 2012. Je to súčasť nočného vysielania pre dospelých Adult Swim na stanici Cartoon Network. Vznik šou bol čiastočne ovplyvnený inou Cartoon Network šou Space Ghost Coast to Coast. Pred natáčaním prvej série si Eric pozrel niekoľko epizód, aby do seba vstrebal čo najviac Space Ghost atmosféry. Taktiež diskutoval s tvorcom tejto šou.

Predtým, ako sa Cartoon Network ujala tohto nového projektu, niesol vznik tejto šou nemalé problémy pre jej tvorcu. Eric vedel, že keby svoj nápad prezentoval len slovne či písomne, žiadna TV stanica by nepochopila plný potenciál šou, rozhodol sa teda, že prvé demo natočí sám a až to ponúkne potenciálnym záujemcom. Prvý demo reel sa natáčal v Brooklyne v starom polo-opustenom obchode. Natáčali tam pár týždňov, potom sa presunuli na natáčanie v uliciach, až kým Ericovi nedošli financie. Celé toto natáčanie hradil zo svojich vlastných úspor. Nemal peniaze na editora a zábery, ktoré natočili by boli pre nezainteresovaného človeka nezmyselné, preto sa Eric musel naučiť pracovať v programe FinalCut a demo zostrihal sám. Podľa jeho slov mu to trvalo približne rok. Potom ho ponúkli rôznym staniciam, ktoré ich odmietli, až kým nenatrafili na Adult Swim, ktorý poskytol financie na natočenie desiatich častí.

The Eric Andre Show má pripomínať staré talkshow z verejnoprávnej televízie z 80-tych rokov. Eric to opisuje ako paródiu večerných talkshow, kde sa moderátori musia správať veľmi slušne a priateľsky. V jeho show však svojich hosťov "mučí" nepríjemnými otázkami, nachytávkami, neustálym stresom a nátlakom a samozrejme nekomfortnou neprofesionalitou. 

Taktiež si zahral vo viacerých sitcomoch, ako napríklad Don't Trust the B---- in Apartment 23 (2012) na stanici ABC alebo 2 Broke Girls (2011) na CBS či Man Seeking Woman (2015) na FXX.

Ruby.O.Hara

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bad Trip
Rodina na baterky
2019 Lví král
2018 Back to School Just for Laughs (TV film)
2017 Holky na tahu
2016 Flock of Dudes
Popstar: Never Stop Never Stopping
2013 Stážisti
2012 Should've Been Romeo
2011 Level Up (TV film)
2010 The Awkward Comedy Show
2009 Umění lhát

TV seriály

2019 Rozčarování (TV seriál)
Pád Tiabeanie (S01E20)
Elektrická princezna (S01E19)
Ve vlastním psaní (S01E18)
další epizody (10)
2018 Rozčarování (TV seriál)
Pád říše (S01E10)
Sám sobě věrný (S01E09)
Hranice nesmrtelnosti (S01E08)
další epizody (10)
2017 Muž hledá ženu (TV seriál)
Blood (S03E10)
Cake (S03E09)
Bagel (S03E07)
další epizody (7)
2016 Zviřátka (TV seriál)
Cats (S01E03)
Muž hledá ženu (TV seriál)
Balloon (S02E10)
Eel (S02E09)
Fuse (S02E08)
další epizody (9)
Americký táta (TV seriál)
Stan Smith Is Keanu Reeves as Stanny Utah in Point Break (S13E05)
2015 Muž hledá ženu (TV seriál)
Scepter (S01E10)
Teacup (S01E09)
Branzino (S01E08)
další epizody (10)
Robot Chicken (TV seriál)
Zero Vegetables (S08E06)
2013 Lucas Bros Moving Co (TV seriál)
Mrcha od vedle (TV seriál)
The Original B---- (S02E19)
Ocupado... (S02E18)
Using People... (S02E17)
další epizody (10)
2012 Mrcha od vedle (TV seriál)
A Weekend in the Hamptons... (S02E07)
Whatever It Takes... (S02E05)
Sexy People... (S02E03)
další epizody (11)
2011 2 $ocky (TV seriál)
2010 FCU: Fact Checkers Unit (TV seriál)
Nouzové přistání (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Jednadvacetisekundové vzrušení (S04E08)
2009 Zeke a Luther (TV seriál)
Larry, kroť se (TV seriál)
Seinfeld (S07E10)
The Table Read (S07E09)
2007 Pátrací oddělení (TV seriál)
L'Inconnu du pont d'Aquitaine (S02E03)
1987 Nardwuar the Human Serviette (TV seriál)

Dokumentární

2017 Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Bad Trip

TV pořady

2011 Funny as Hell (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2020 Bad Trip

Host

TV pořady

2019 KRFT Punk's Political Party (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 In Bed with Joan (TV pořad)
The ArScheerio Paul Show (TV pořad)
The Arsenio Hall Show (TV pořad)
2012 The Eric Andre Show (TV pořad)
2011 Funny as Hell (TV pořad)
In the Flow with Affion Crockett (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2006 Live at Gotham (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)