foto

Zuzana Zemanová-Hojdová

  • nar. 26.1.1956 (64 let)
    Praha, Československo

Biografie

Scenáristka a režisérka. Absolvovala FAMU. Na Barrandově se podílela na tvorbě předních českých režisérů. Debutovala snímkem Příběh 88 (1989). Po ceněném filmu Hrad z písku (1994) se začala věnovat TV realizacím. Natočila řadu filmů, pořadů a seriálů – např. Společnice (2000), Azyl (2001) či Kukačky (2008).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2009 Šejk (TV film)
2008 Kouzelná tetička Valentýna (TV film)
Kukačky (TV film)
Polibek na cestu (TV film)
2007 Kolotoč (TV film)
2001 Azyl (TV film)
2000 Společnice (TV film)
1998 Spravedlivý Bohumil (TV film)
1996 Eine kleine Jazzmusik (TV film)
1995 Trio (TV film)
1994 Hrad z písku
1992 Zamilovaná (TV film)
1991 Něžné hry (TV film)
1989 Příběh '88
1980 Peripetie (studentský film)
1977 Agnežka (studentský film)

TV seriály

2010 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Čtvrtý odboj (S07E09)
Gun Hill (S07E08)
Houbařský pes (S07E07)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Josef a Ly (TV seriál)
Banh chung (E07)
Vánoce (E06)
Mikuláš (E05)
další epizody (7)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Azyl (E06)

Dokumentární

2020 Zapomenutá Františka Plamínková (TV film)
2019 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jaroslava Báby (S16E11)
13. komnata Tomáše Hauptvogela (S15E29)
13. komnata Viktora Dyka (S15E15)
2018 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Josefa Dvořáka (S14E16)
2017 Bořivoj Zeman (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jitky Sedláčkové (S14E11)
13. komnata Elišky Bučkové (S13E23)
2016 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jaroslavy Bobkové-Stránské (S13E10)
13. komnata Jana Kalouska (S13E07)
13. komnata Vlastiny Svátkové (S13E05)
další epizody (6)
2015 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Pavlíny Saudkové (S11E06)
2014 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Michela Fleischmanna (S10E12)
13. komnata Michala Hrůzy (S10E05)
13. komnata Patrika Hezuckého (S09E32)
další epizody (4)
2013 Neobyčejné životy (TV seriál)
Hana Zagorová (S05E11)
2012 Neobyčejné životy (TV seriál)
Eva Pilarová (S04E06)
Václav Neckář (S04E01)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Elišky Haškové Coolidge (S08E12)
13. komnata Radka Jaroše (S07E22)
13. komnata Zdeny Mašínové (S07E19)
2011 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Zdeňka Chlopčíka (S06E22)
2010 Neobyčejné životy (TV seriál)
Věra Kubánková (S02E15)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Hany Talpové (S05E28)
2009 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jana Vávry (S05E05)
13. komnata Moniky Žákové (S04E39)
13. komnata Roberta Vana (S04E26)
2008 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Radka Gipsyho Bangy (S03E36)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)

TV pořady

2013 Artefakta (TV pořad)
2008 Psí život (TV pořad)
2006 Chůva v akci (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

1992 Zamilovaná (TV film)
1977 Agnežka (studentský film)

Dokumentární

2018 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Josefa Dvořáka (S14E16)

Herecká filmografie

Dokumentární

2003 Pohádka z lásky (TV film)
2000 Sametová kocovina

Host

TV pořady

2011 Pološero (TV pořad)
Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky