foto

Stano Párnický

  • nar. 11.4.1945 (73 let)
    Piešťany, Slovenský stát
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

K samostatné režii se dostal v polovině 70. let, kdy natáčel převážně filmy pro Slovenskou televizi. Televizní produkce podnes zastupují v jeho filmografii podstatnou část tvorby. Ve své tvorbě dlouhometrážních hraných filmů na sebe upozornil psychologickým dramatem Kára plná bolesti (1985) dějově situovaným do prostředí slovenské dědiny během druhé světové války. V roce 1995 natočil pokračování filmu Štefana Uhra Pásla kone na betóne (1982) pod názvem kone na betóne, kde rozvíjí osudy ústřední ženské hrdinky.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

Filmy

2016 Zázračný nos (TV film)
2011 Dušičky seniorov (TV film)
Čerešňový chlapec (TV film)
2009 Dôverní nepriatelia (TV film)
2000 Ticho po búrke (TV film)
1999 Klietka (TV film)
1997 Blúznenie srdca a rozumu (TV film)
1996 Starožitné zrkadlo (TV film)
1995 ...kone na betóne
1993 Prípad na vidieku
Pustatina lásky (TV film)
1992 Hodina bez televízie (TV film)
Rozprávky z Hollywoodu (TV film)
1991 Meteor (TV film)
1990 Šípková Růženka
1989 Spálená košeľa (TV film)
1987 Južná pošta
1986 Počúvaj tú melódiu (TV film)
Šťastie na dobierku (TV film)
1985 Hĺbkový rekord (TV film)
Kára plná bolesti
1984 Neodcudziteľný majetok (TV film)
O mužoch, ženách a deťoch (TV film)
1983 Celý svet nad hlavou (TV film)
Silvestrovské pranie (TV film)
1982 Cukor (TV film)
1981 Nedokončená partia (TV film)
Pasca (TV film)
Ťažká profesia (TV film)
1980 Chlapec z majera (TV film)
Hosť k štedrovečernému stolu (TV film)
Najatý klaun (TV film)
Zbožňovaná (TV film)
1979 Dom Bernardy Alby (divadelní záznam)
Svadba Arneho Jurgu (TV film)
1978 Klebetnice (TV film)
Večera (TV film)
1977 Koruna lásky a smrti (TV film)
Oko za oko (divadelní záznam)
Pravdu, nič len pravdu (TV film)
Vojna a mier (divadelní záznam)
1976 Americká tragédia (TV film)
Dvakrát do tej istej rieky (TV film)
Hurá na letný byt (TV film)
Poslední (divadelní záznam)
1975 Štěstí sběratelů (TV film)
1973 Doktor (TV film)
Som Petőfi (TV film)
Ďalej to ide ako po masle (TV film)
1971 Strecha úniku (TV film)
Švédska zápalka (TV film)
1970 Patetická sonáta (TV film)
Rómeo a Júlia (divadelní záznam)

TV seriály

2013 Kolonáda (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Hon na legendu (E09)
Květy a Lucie (E08)
1999 Zborovňa (TV seriál)
1975 Straty a nálezy (TV seriál)

Dokumentární

2008 Gen.sk (TV seriál)
2001 Albert Marenčin (TV film)
Čo nezmazal ani čas (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

1995 ...kone na betóne
1970 Rómeo a Júlia (divadelní záznam)

Herecká filmografie

Filmy

2010 Onemanshow
2001 Vadí nevadí
1979 Dve frašky (TV film)

Dokumentární

2014 Milan Čorba (TV film)
Viliam Gruska - pútnik slovenským časom
2011 Televízia po slovensky (TV seriál)

TV pořady

1996 Smotánka (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(27)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace