foto

Larry David

  • nar. 2.7.1947 (71 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Larry David se narodil 2.7. 1947 v Brooklynu ( New York ). Je to herec, spisovatel, producent a komik. Vystudoval University of Maryland v College Park. Je tvůrce seriálu SEINFELD (NBC 1989-1998). Rád vzpomíná na své dětství, svými slovy ho měl doslova "nádherný". Larry chtěl být komikem a čerpá tak hlavně ze svého dětství a okolí.

Začátky Larryho Davida byly na jevišti, vystupoval jako stand-up komik v New Yorku. Pro své umělecké nadání se v dalších letech ujal jako spisovatel a umělec ABC v seriálu FRIDAYS, kde si také mohl zahrát jednu z rolí. Později se stal spisovatelem pro NBC SATURDAY NIGHT LIVE. V roce 1987 se ocitl v malé roli jakožto komunistický soused po boku Woodyho Allena ve filmu ZLATÉ ČASY. Čilý David toho měl zřejmě málo a vytvořil spolu s komikem Jerrym Seinfeldem sérii NBC SEINFELD, Larry David tam působil také jako producent a spisovatel. V letech 1991 – 1996 byl nominován na několik nominací ceny EMMY psaní a produkci. Larry po nějaké době spojil opět síly s Woody Allenem a zahrál si ve filmu POVÍDKY Z NEW YORKU.

Dále se Larry David pokoušel prosadit jako režisér a ukázalo se, že to nebyla asi ta správná volba. Režíroval film HROZNY HNĚVU, který nesklidil až tak velký úspěch. Roku 1999 přeci jen přišly jeho velké chvíle… napsal, produkoval a hrál v komedii HBO LARRY DAVID: CURB YOUR ENTHUSIASM. Dalším rokem vytvořil a hrál hlavní role v seriálech CURB YOUR ENTHUSIASM a LARRY, KROŤ SE. Měl za to několik nominací Golden Globe za nejlepší komediální sérii a nejlepšího herce.

V dnešní době můžeme Larryho Davida vidět asi v jedné ze svých největších rolí v oblasti herecké, ve snímku Woodyho Allena UŽÍVEJ SI, CO TO JDE kde byl pasován do hlavní role Borise Yellnikoffa, mrzutého génia, který neuskutečnil své sny a teď šíří svoji genialitu a svůj pesimistický názor na dnešní realný svět.

forsberg

Herecká filmografie

Filmy

2013 Bez minulosti (TV film)
2012 Tři moulové
2009 Other Side of Paradise, The
Užívej si, co to jde
2008 Je tady někdo?
1999 Larry David: Curb Your Enthusiasm (TV film)
1998 Hrozny hněvu
1989 Povídky z New Yorku
1987 Zlaté časy rádia
1983 Dva ve městě
Second Thoughts

TV seriály

2017 Larry, kroť se (TV seriál)
Fatwa! (S09E10)
The Shucker (S09E09)
The Tribunal (S09E08)
další epizody (10)
2012 TripTank (TV seriál)
2011 Paul Reiser Show, The (TV seriál)
Larry, kroť se (TV seriál)
Larry vs. Michael J. Fox (S08E10)
Mister Softee (S08E09)
Car Periscope (S08E08)
další epizody (10)
2009 Larry, kroť se (TV seriál)
Seinfeld (S07E10)
The Table Read (S07E09)
Officer Krupke (S07E08)
další epizody (10)
2007 Larry, kroť se (TV seriál)
The Bat Mitzvah (S06E10)
The Therapists (S06E09)
The N Word (S06E08)
další epizody (10)
2006 Hannah Montana (TV seriál)
2005 Larry, kroť se (TV seriál)
The End (S05E10)
The Korean Bookie (S05E09)
The Ski Lift (S05E08)
další epizody (10)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
New York (S01E08)
Larry, kroť se (TV seriál)
Opening Night (S04E10)
The Survivor (S04E09)
Wandering Bear (S04E08)
další epizody (10)
2002 Larry, kroť se (TV seriál)
The Grand Opening (S03E10)
Mary, Joseph and Larry (S03E09)
Krazee-Eyez Killa (S03E08)
další epizody (10)
2001 Larry, kroť se (TV seriál)
The Massage (S02E10)
The Baptism (S02E09)
Shaq (S02E08)
další epizody (10)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
The Group (S01E10)
Affirmative Action (S01E09)
Beloved Aunt (S01E08)
další epizody (10)
1998 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Finale (S09E22)
1997 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Muffin Tops (S08E21)
The Millennium (S08E20)
The Nap (S08E18)
1996 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Bottle Deposit (S07E20)
The Calzone (S07E19)
The Wig Master (S07E18)
další epizody (4)
1995 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Gum (S07E10)
The Hot Tub (S07E05)
The Wink (S07E04)
další epizody (6)
1994 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Race (S06E10)
The Secretary (S06E09)
The Chinese Woman (S06E04)
další epizody (9)
1993 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Cigar Store Indian (S05E10)
The Lip Reader (S05E06)
The Pilot (S04E23)
další epizody (4)
1992 Love & War (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Pick (S04E13)
The Airport (S04E12)
The Pitch (S04E03)
další epizody (5)
1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Alternate Side (S03E11)
The Pen (S03E03)
The Chinese Restaurant (S02E11)
další epizody (5)

Dokumentární

2017 Long Shot (TV film)
2016 All The Rage
Miracle on 42nd Street
Where Have You Gone, Lou DiMaggio
2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2014 Misery Loves Comedy
2013 Quality Balls: The David Steinberg Story
2012 Woody Allen
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2009 Make 'Em Laugh: The Funny Business of America (TV seriál)
2008 Fields of Fuel
Fuel
2004 Seinfeld Story, The (TV film)
1987 Biography (TV seriál)
1985 American Masters (TV seriál)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
2012 Comedians in Cars Getting Coffee (TV pořad)
Do hlubin komedie (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
Conan (TV pořad)
The Marriage Ref (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
Sit Down Comedy with David Steinberg (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 The Charlie Rose Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Fridays (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Bez minulosti (TV film)
1999 Larry David: Curb Your Enthusiasm (TV film)
1998 Hrozny hněvu

TV seriály

2002 Larry, kroť se (TV seriál)
The Grand Opening (S03E10)
Mary, Joseph and Larry (S03E09)
Krazee-Eyez Killa (S03E08)
další epizody (10)
2001 Larry, kroť se (TV seriál)
The Massage (S02E10)
The Baptism (S02E09)
Shaq (S02E08)
další epizody (10)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
The Group (S01E10)
Affirmative Action (S01E09)
Beloved Aunt (S01E08)
další epizody (10)
1998 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Finale (S09E22)
1997 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Betrayal (S09E08)
1996 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Invitations (S07E22)
The Cadillac (S07E14)
1995 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Maestro (S07E03)
The Engagement (S07E01)
The Face Painter (S06E22)
další epizody (4)
1994 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Race (S06E10)
The Couch (S06E05)
The Big Salad (S06E02)
další epizody (8)
1993 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Non-Fat Yogurt (S05E07)
The Sniffing Accountant (S05E04)
The Puffy Shirt (S05E02)
další epizody (8)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Pick (S04E13)
The Contest (S04E11)
The Cheever Letters (S04E08)
další epizody (13)
1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Alternate Side (S03E11)
The Stranded (S03E10)
The Tape (S03E08)
další epizody (15)
1990 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Stock Tip (S01E05)
Male Unbonding (S01E04)
The Stakeout (S01E02)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
Good News, Bad News (S01E01)
1986 It's Garry Shandling's Show (TV seriál)

TV pořady

1980 Fridays (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1998 Hrozny hněvu

TV seriály

1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Red Dot (S03E12)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

1998 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Finale (S09E22)
The Chronicle (S09E21)
The Puerto Rican Day (S09E20)
další epizody (12)
1997 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Strike (S09E10)
The Apology (S09E09)
The Betrayal (S09E08)
další epizody (22)
1996 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Andrea Doria (S08E10)
The Abstinence (S08E09)
The Chicken Roaster (S08E08)
další epizody (22)
1995 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Gum (S07E10)
The Sponge (S07E09)
The Pool Guy (S07E08)
další epizody (21)
1994 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Race (S06E10)
The Secretary (S06E09)
The Mom and Pop Store (S06E08)
další epizody (20)
1993 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Conversion (S05E11)
The Cigar Store Indian (S05E10)
The Masseuse (S05E09)
další epizody (21)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Pick (S04E13)
The Airport (S04E12)
The Contest (S04E11)
další epizody (24)
1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Red Dot (S03E12)
The Alternate Side (S03E11)
The Stranded (S03E10)
další epizody (24)
1990 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Stock Tip (S01E05)
Male Unbonding (S01E04)
The Robbery (S01E03)
další epizody (4)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
Good News, Bad News (S01E01)

Producentská filmografie

TV seriály

1990 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Stock Tip (S01E05)
Male Unbonding (S01E04)
The Robbery (S01E03)
další epizody (4)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace