foto

Mark Saul

  • nar. 20.6.1985 (33 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Ještě jako pískle se Mark, jehož rodina má kořeny ve Východní Evropě, ukázal na obrazovkách v pořadu ALL THAT. Šlo o zábavný pořad, plný vtipných skečů a hudebních čísel, vysílaný na televizní stanici Nickelodeon, zaměřené na dětské diváky. Mark v ALL THAT účinkoval během posledních dvou let vysílání a po jeho ukončení se vrátil k pilnému studiu na El Camino Real High School v údolí San Fernando. Před pár lety pak promoval na California State University, odkud si odnesl bakalářský titul v oboru scenáristiky.

Ještě během studií na střední škole si dvakrát odskočil do Hollywoodu – poprvé natočit film Gepetto, podruhé jednu epizodu seriálu THE NICK CANNON SHOW. Jinak začal pravidelně hrát až v roce 2006, kdy se objevil v seriálu CAMPUS LADIES. Rok nato dostal roli v pilotním díle THE WINNER a konečně i v CHIRURZÍCH, jeho nejznámější roli.

Díky nim jeho tvář lidé začali poznávat a producenti se nebáli svěřovat mu další a další role. V roce 2010 si zahrál například v SOCIÁLNÍ SÍTI a NCIS: LOS ANGELES, o rok nato v PRAVIDLECH ZASNOUBENÍ, PARKS AND RECREATION a ZOUFALÝCH MANŽELKÁCH. Po odchodu z CHIRURGŮ v roce 2012 byl vidět ve filmech RENEE a FREAKY DEAKY nebo seriálech TĚLO JAKO DŮKAZ nebo SBĚRATELÉ KOSTÍ.

Kromě hraní v seriálech a filmech se Mark také věnuje muzice. Má vlastní kapelu, pojmenovanou A.M. Trash (Another Man's Trash), ve které hraje na kytaru a zpívá vokály. Mezi své hudební vzory uvedl například kapelu ABBA, Boba Dylana, The White Stripes, Oasis, Toma Pettyho, Davida Bowieho, The Shins, Queeny, Hot Hot Heat a Beatlesáky.

V roce 2012 se navíc objevil v televizní reklamě na kalifornský restaurační řetězec Jack in the Box v roli mladého muže, který se chce oženit s hamburgerem se slaninou. Od června 2012 je Mark ženatý se svou dlouholetou přítelkyní Ilanou Bergerovou, s níž žije ve Woodland Hills v Kalifornii. Má starší sestru Dianu, která pracuje jako kostýmní návrhářka.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2014 Distance
2013 Red Line
2012 Freaky Deaky
To Write Love on Her Arms
2010 The Social Network
2000 Geppetto (TV film)

TV seriály

2017 Grace and Frankie (TV seriál)
The Incubator (S03E02)
2016 The Great Indoors (TV seriál)
2014 Máma (TV seriál)
Cheeseburger Salad and Jazz (S02E13)
Free Therapy and a Dead Lady's Yard Sale (S02E08)
Franklin a Bash (TV seriál)
Good Cop/Bad Cop (S04E04)
2013 Tělo jako důkaz (TV seriál)
Ta věc s tátou (S03E13)
2012 Chirurgové (TV seriál)
Příměří (S08E14)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Překážka na silnici (S07E08)
2011 Parks and Recreation (TV seriál)
Soulmates (S03E10)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Věci, které nás spojují (S08E02)
2010 Famílie (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Lov (S01E22)
Chirurgové (TV seriál)
Já se snažím (S07E07)
Střelec (S06E23)
Hledání stavu blaženosti (S06E22)
další epizody (4)
2009 Seattle Grace: On Call (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Řez naslepo (S06E07)
Invaze (S06E05)
Pošramocená povinnost (S06E04)
další epizody (14)
2008 Mentalista (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Já, jenom já (S05E10)
V půlnoční hodině (S05E09)
Vzájemně spjati (S05E08)
další epizody (10)
2007 Pravidla zasnoubení (TV seriál)
The Winner (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Marná pomoci snaha 2/2 (S04E10)
Marná pomoci snaha 1/2 (S04E09)
Věčně mladí (S04E08)
další epizody (8)
2006 Campus Ladies (TV seriál)
2002 The Nick Cannon Show (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV pořady

1994 All That (TV pořad)

Host

TV pořady

1997 Figure It Out (TV pořad)
1994 All That (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace