foto

Veronika Franz

  • nar. 1965
    Wien, Wien, Rakousko

Biografie

Veronika Franzová (1965, Vídeň) je známá jako asistentka režie a spoluautorka scénářů Ulricha Seidla, svého manžela, s nímž se podílela na titulu Psí dny (Hundstage, 2001) a na volné trilogii o dnešních středostavovských ženách, zoufale hledajících naplňující cit a smysl života – Ráj: Víra (2012), Ráj: Láska (2012) a Ráj: Naděje (2013). Psychologický horor Dobrou, mámo, který realizovala se S. Fialou, získal letos hlavní cenu na festivalu Brussels International Fantastic Film Festival.

50. MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Chata
2018 Průvodce zlem
2014 Dobrou, mámo
2013 Ráj: Naděje
2012 Ráj: Láska
Ráj: Víra
2007 Import/Export
2001 Psí dny

Dokumentární

2016 Safari
2014 Ve sklepě
2012 Kern
2003 Ježíši, ty víš

Režijní filmografie

Filmy

2019 Chata
2018 Průvodce zlem
2014 Dobrou, mámo

Dokumentární

2012 Kern

Herecká filmografie

Dokumentární

2012 Kern
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace