foto

Marián Slovák

  • nar. 8.1.1949 (68 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenský herec. Manžel herečky Evy Matejkovej, syn dirigenta Ladislava Slováka a brat herečky Kamily Magálovej.

Maturoval ako záhradník na SPTŠ v Malinove. Pozdejšie vyštudoval herectvo na VŠMU (1972). Po skončení štúdia bol v rokoch 1972-1991 členom Divadla Andreja Bagara v Nitre, v rokoch 1991-1995 činohry Novej scény v Bratislave. Od roku 1995 je na voľnej nohe. Účinkuje aj v muzikáloch. Okrem hrania v divadlách sa venuje dabingu a účinkovaniu v televíznych inscenáciách či seriáloch (naposledy Ordinácia v ružovej záhrade).

K jeho najvýraznejším divadelným postavám patria: Titus Andronicus (rovnomenná hra Williama Shakespeara), Ametistov (Zojkin byt – Bulgakov), postava Jourdaina (Meštiak šľachticom – Molière), Tovje vo Fidlikantovi na streche, Rozprávač v Pokrvných bratoch, Grék Zorba, Ján v Evanjeliu o Márii, Paul vo Wirgínii Woolfovej.

Marián Slovák bol aj členom rady STV. Má tri deti, najstarší syn Samuel Slovák je známým slovenským futbalistom, syn Stanislav sa stal muzikálovým hercom a dcéra Svetlana študuje muzikálové herectvo na JAMU v Brne.

Radovan "vojo" Vojenčák

Herecká filmografie

Filmy

2017 Přání k mání
2012 Zradení (TV film)
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2009 Nedodržený slib
2008 Cinka Panna
2006 Zima kúzelníkov (TV film)
2000 Prekliaty služobník lásky (TV film)
Zámok na juhu (TV film)
1999 Kráľovská hra (TV film)
Rozum nadovšetko (TV film)
1997 Čaro múdrosti a lásky (TV film)
Nech hodí kameňom (TV film)
1996 Suzanne
Všetci ľudia budú bratia (TV film)
Vyššia moc
Zázračná láska (TV film)
1994 Čierny mních (TV film)
Diagnóza: vajíčko (TV film)
Otec (TV film)
Sny podľa Renoira (TV film)
Trýzeň svedomia (TV film)
Zlatohláska (TV film)
1993 Divadelná pieseň (divadelní záznam)
Jakubov rebrík (TV film)
Prípad na vidieku
Zlý žart (TV film)
1992 Európa, moja láska (TV film)
Lákavé stredisko rýchleho vytriezvenia (TV film)
Zrkadlo (TV film)
1991 Amonina pomsta (TV film)
Čerti nespia (TV film)
Dlhá cesta domov (TV film)
Havran (TV film)
Rozruch na onkológii (TV film)
Tajomstvo alchymistu Storitza (TV film)
1990 Piata pečať (TV film)
1989 Kamene (TV film)
Reverend (TV film)
Tanec nad plačom (TV film)
Ulice bez mena
1988 Katarínka z Heilbronnu (divadelní záznam)
Muži s plnou mocou (TV film)
Omyl doktora Moresiniho (TV film)
Prípad poručíka Seeborna (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Solúnski bratia (TV film)
Synovec strýkom (TV film)
Štek
Trubadúri z pendloviek (TV film)
1987 Noc pred Kračúnom (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
Vytriezvenie (TV film)
1986 Eygletiérovci (TV film)
Fotograf (TV film)
Marcové Ídy (TV film)
Meštiak šľachticom (divadelní záznam)
Pomsta Titaniku (TV film)
Požičiam si koňa (TV film)
Prvý deň podpredsedu (TV film)
1985 Dym nad horou (TV film)
Meč Kusanagi (TV film)
Mišo
Mlynárka z Arcosu (TV film)
Obyčajný deň (TV film)
Plánka (TV film)
Rozprávanie kvetu kamélie (TV film)
Tretí šarkan
1984 O mužoch, ženách a deťoch (TV film)
Profesionál života (TV film)
Staviteľ Solness (TV film)
Stretnutie pod starou píniou (TV film)
1983 Farebný bazár (TV film)
Magma (TV film)
Mŕtvi učia živých
Návraty (TV film)
Princezná a mesiac (TV film)
Zlatá rybka (TV film)
1982 Cukor (TV film)
Dievčatko z predmestia (TV film)
Krásna múdrosť (TV film)
Najkrajší kvet (TV film)
Zimný semester (TV film)
1981 Hlúpa rozprávka (TV film)
Nápadníci (TV film)
Tá dáma (TV film)
1980 Dnes z tretej strany (TV film)
Falošný peniaz (TV film)
More v kvapke vody (TV film)
Nebezpečné známosti (TV film)
Príčina katastrofy náhodná (TV film)
Zbožňovaná (TV film)
Zbraně noci - síla dne (TV film)
1979 Frndolína (TV film)
Prvá vina odpustená (TV film)
Ráno pod mesiacom (TV film)
Svadba Arneho Jurgu (TV film)
1978 Bendžo kvintet (TV film)
Parížsky život (TV film)
Sladké bezvládie (TV film)
Už viem, čo urobím (TV film)
Vydierač z poblúznenia (TV film)
1977 Ako sa Štrbania s Važťanmi o bujaka Šándora pasovali (TV film)
Oko za oko (divadelní záznam)
Smrť malomeštiaka (TV film)
1976 Lakmus (TV film)
Milosrdný čas
Panda (TV film)
Páva (TV film)
1975 Náušnice (TV film)
1974 Sezam,otvor sa! (TV film)
1971 Ivko a jeho mať (TV film)
Sulamit (TV film)

TV seriály

2016 Zoo (TV seriál)
2014 Divocí koně (TV seriál)
Doktori (TV seriál)
Superhrdinovia (TV seriál)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2011 Druhý život (TV seriál)
Zlomok sekundy (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Případ petrolejového prince (S01E01)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2006 Susedia (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1996 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Strigôňove prázdniny (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Volanie vetra (E06)
1985 Môj medvedík Móric (TV seriál)
1982 Život bez konca (TV seriál)
1978 Výmysly uja elektróna (TV seriál)
1975 Nepokojná láska (TV seriál)

Dokumentární

2012 Staroslovanské kultúrne centrá (TV seriál)
2011 Děvínský masakr
Televízia po slovensky (TV seriál)
2008 Storočie hokeja - vyp.
2007 Slovenský bigbít (TV seriál)
2004 Financoval som Slovenské národné povstanie (TV film)
1998 Muzikál, divadelná eufória (TV film)
1995 Storočie pred kamerou (TV seriál)

TV pořady

2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
2007 Takí sme boli (TV pořad)
2003 Na streche (TV pořad)
1999 Variácie (TV pořad)
1996 Hudobné spomienky - Vzkriesenie (TV pořad)
1980 Stretnutie so šansónom (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace