foto

Dan Harmon

  • nar. 3.1.1973 (47 let)
    Milwaukee, Wisconsin, USA

Biografie

Dan Harmon je americký scenárista, který stojí za vznikem seriálů Zpátky do školy (v aj. COMMUNITY) a Rick and Morty. Také se podílel na tvorbě seriálu The Sarah Silverman Program. Na poli filmu spolupracoval na vzniku scénáře k animovanému filmu V TOM DOMĚ STRAŠÍ. S Robem Schrabem založili CHANNEL 101, což mělo sloužit jako internetová alternativa ke klasickým televizním stanicím. Tato webová stránka i dnes slouží jako neprofitující skladiště video skečů mnoha začínajících komediálních scénáristů.

Dan Harmon jednou týdně pořádá podcast jménem HARMONTOWN. Navštěvoval Glendale Community College, kde jeho nabyté zkušenosti sloužily jako základna pro tvorbu seriálu COMMUNITY. Dan Harmon je v komunitě televizních komediálních scenáristů velmi respektovanou osobou. Jeho tvorba se mnohdy vyznačuje dlouhými proslovy pojednávajícími o životě. Toto je nejvíc viditelné v dlouhých proslovech Jeffa Wingera (hlavní postava seriálu Community).

Je držitelem ceny Emmy za napsaní muzikálního čísla pro Hugha Jackmana, který moderoval 81. výroční předávání Oskarů. V prosinci 2013 se zasnoubil s Erin McGathy.

John "JohnX" X

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 V tom domě straší!
2004 Channel 101 (TV film)

TV seriály

2017 Mystery Science Theater 3000: The Return (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
The Rickchurian Mortydate (S03E10)
Morty's Mind Blowers (S03E08)
2016 Great Minds with Dan Harmon (TV seriál)
2015 Rick a Morty (TV seriál)
Look Who's Purging Now (S02E09)
Zpátky do školy (TV seriál)
Emocionální důsledky televizního vysílání (S06E13)
Žebříky (S06E01)
2014 Zpátky do školy (TV seriál)
Restart (S05E01)
2013 Rick a Morty (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2012 Zpátky do školy (TV seriál)
Původ upírské mytologie (S03E15)
2011 Zpátky do školy (TV seriál)
Horor v sedmi děsivých krocích (S03E05)
2010 Zpátky do školy (TV seriál)
Abedovy nezvladatelné Vánoce (S02E11)
2009 Zpátky do školy (TV seriál)
Španělština (S01E02)
První zvonění (S01E01)
2007 The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Bored of the Rings (S02E01)
2003 Computerman (TV seriál)

Dokumentární

2003 Tenacious D: The Complete Masterworks

Herecká filmografie

Spisovatelská filmografie

Filmy

2006 V tom domě straší! - povídka

Producentská filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 Rick a Morty (TV seriál)
Star Mort: Rickturn of the Jerri (S04E10)
Childrick of Mort (S04E09)
The Vat of Acid Episode (S04E08)
další epizody (5)
2019 Rick a Morty (TV seriál)
Rattlestar Ricklactica (S04E05)
Claw and Hoarder: Special Ricktim's Morty (S04E04)
One Crew Over the Crewcoo's Morty (S04E03)
další epizody (5)
2015 Zpátky do školy (TV seriál)
Emocionální důsledky televizního vysílání (S06E13)
Svatební videotvorba (S06E12)
Moderní špionáž (S06E11)
další epizody (13)
2014 Zpátky do školy (TV seriál)
Úvod do umění sendviče (S05E13)
Zachraňte Greendale (S05E12)
Jeffův narozeninový sen (S05E11)
další epizody (13)
2013 Zpátky do školy (TV seriál)
Nejtemnější časová osa (S04E13)
Šílená slátanina osudu (S04E12)
Základy lidské anatomie (S04E11)
další epizody (13)
2012 Zpátky do školy (TV seriál)
Úvod do konečnosti (S03E22)
První dynastie Chang (S03E21)
Digitální plánování pozůstalosti (S03E20)
další epizody (12)
2011 Zpátky do školy (TV seriál)
Regionální vánoční hudba (S03E10)
Stolní fotbal a noční bdění (S03E09)
Natáčení dokumentu: Návrat (S03E08)
další epizody (23)
2010 Zpátky do školy (TV seriál)
Abedovy nezvladatelné Vánoce (S02E11)
Diplom z mixologie (S02E10)
Konspirační teorie a návrhy interiérů (S02E09)
další epizody (24)
The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Wowschwitz (S03E10)
A Good Van Is Hard to Find (S03E09)
Just Breve (S03E08)
další epizody (10)
2009 Zpátky do školy (TV seriál)
Srovnávací religionistika (S01E12)
Otázka lidské sexuality (S01E11)
Ekologie (S01E10)
další epizody (12)
2008 The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Vow Wow (S02E16)
Kangamangus (S02E15)
I Thought My Dad Was Dead, But It Turns Out He's Not (S02E14)
další epizody (9)
2007 The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
High, It's Sarah (S02E07)
Maid to Border (S02E06)
Ah, Men (S02E05)
další epizody (13)

Režijní filmografie

TV seriály

2003 Computerman (TV seriál)

Kameramanská filmografie

TV seriály

2003 Computerman (TV seriál)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(66)