foto

Michal Kunes Kováč

  • nar. 10.8.1987 (31 let)
    Prešov, Československo

Biografie

Michal "Kunes" Kováč je slovenský režisér, kameraman a scenárista. Aj keď jeho rodičia neboli umelecky zameraní (otec bol drevorubač), odmalička ho viedli k športu a umeniu. Vyštudoval strednú umeleckú školu ako umelecký rezbár, no už v tom období experimentoval s filmom. Svoj prvý krátky film zameraný na protidrogovú tematiku natočil ešte počas strednej školy. Po maturite skúsil v roku 2008 prijímacie skúšky na VŠMU v Bratislave, tam však neuspel, na školu zanevrel a začal sa aktívne venovať videotvorbe.

O rok neskôr sa zamestnal v televíznom štúdiu v Prešove, kde pracoval v publicistike ako kameraman relácie 112 (od r. 2006). V roku 2011 z televízneho štúdia odišiel a začal sa venovať tvorbe hudobných videoklipov a reklám pod taktovkou jeho vlastnej produkčnej spoločnosti KUNES video production. Prvý úspech a naštartovanie kariéry mu priniesol kontroverzný hudobný videoklip Rytmus - AKM (2012).

Po odchode z Prešova do Prahy v roku 2014 sa zameral na hudobné videoklipy s príbehom, v ktorých sa spievajúci interpret vyskytoval minimálne. Taktiež sa venoval filmovej tvorbe a pracoval ako asistent réžie. V roku 2017 začal študovať filmovú réžiu na pražskej Filmovej a televíznej fakulte (FAMU). Jeho katedru vedie známy režisér Bohdan Sláma.

Michal "kunesmike" Kunes Kovac

Kameramanská filmografie

Filmy

2013 Reason

TV pořady

2006 112 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Zverina - Ja (hudební videoklip)
2015 Igor Kmeťo feat. Elpe - Tak poď sem (hudební videoklip)
2014 Kontrafakt feat. Separ, Ektor: V mojom svete (hudební videoklip)
LA4 & DJ Wich feat. Paulie Garand, Elpe: Energie (hudební videoklip)
Majk Spirit - Feel Alright (hudební videoklip)
2013 Charlie Straight - Crush On a Hooligan (hudební videoklip)
Delik - Netradičný vzťah (hudební videoklip)
Ektor: All In (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Sídlisková poviedka
2015 Unfinished Business
2013 Reason

Hudební videoklipy

2018 Zverina - Ja (hudební videoklip)
2016 AK - Práce (hudební videoklip)
AK feat. Marpo - Den č. 1 RMX (hudební videoklip)
Rest: Čas hulit (hudební videoklip)
2015 AK feat. Ektor - Cizí tváře (hudební videoklip)
2014 Kontrafakt feat. Separ, Ektor: V mojom svete (hudební videoklip)
LA4 & DJ Wich feat. Paulie Garand, Elpe: Energie (hudební videoklip)
Majk Spirit - Feel Alright (hudební videoklip)
Separ - Show Must Go On 4 (hudební videoklip)
2013 Charlie Straight - Crush On a Hooligan (hudební videoklip)
Delik - Netradičný vzťah (hudební videoklip)
Ektor: All In (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Sídlisková poviedka
2015 Unfinished Business

Hudební videoklipy

2016 AK - Práce (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace