foto

Ninja Thyberg

  • nar. 12.10.1984 (35 let)

Biografie

Ninja Thyberg se narodila v roce 1984 ve švédském Gothenburgu a v současné době žije a pracuje ve Stockholmu. Předtím než absolvovala obor filmové režie na Stockholm Academy of Dramatic Arts studovala sociologii, genderová studia a filmovou vědu. Natočila 9 krátkých filmů, jež jí vysloužily poměrně značnou pozornost a odnesly si také řadu ocenění z festivalů po celém světě. V současné době připravuje ve společnosti Plattform k natáčení svůj celovečerní debut věnující se stejnému tématu, jako její zatím nejúspěšnější krátký film Pleasure, jež získal cenu Canal+ Award v soutěži sekce La Semaine de la Critique na festivalu v Cannes 2013.

Festival krátkých filmů Praha

Režijní filmografie

Filmy

2020 Jessica
2015 Catwalk
Holky a kluci
Hřebec
2014 Hot Chicks
2013 Rozkoš
2012 Afro
2010 Vlhká

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Jessica
2015 Catwalk
Hřebec
2014 Hot Chicks
2013 Rozkoš
2012 Afro

Producentská filmografie

Filmy

2013 Rozkoš

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky