foto

Tara Lipinski

  • nar. 10.6.1982 (36 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Tara Kirsten Lipinski se narodila 10.6.1982 jako dítě manželům Patricii Brozyniak Lipinski a Jackovi Richard Lipinski v Pensylvánii. Rodina žila v Sewellu v New Jersey až do roku 1991. Tara se proslavila hlavně v krasobruslení. Mezi její záliby patří nakupování, vaření, kino a hlavně psi.

S bruslením začala už ve 3 letech, ale s krasobruslením až v 6 letech. Její první úspěch byl v roce 1990 na národním mistrovství USA, kde skončila jako druhá. V roce 1991se museli odstěhovat do Sugar Landu v Texasu kvůli práci otce. V roce 1993 se Tara a její matka odstěhovaly zpátky do Delawaru, kde před tím původně Tara trénovala. Potom se Tara stěhovala do Detroitu, aby mohla trénovat s Richardem Callaghanem.

Mezi její největší úspěchy v krasobruslení patří 1. místo na Mistrovství světa v roce 1997 a 1. místo na Olympiádě v roce 1998. A mimo jiné si zahrála i v pár filmech. Například ve filmu ZÁVOD O ZLATO (2000) a THE METRO CHASE (2003).

Kamca_

Herecká filmografie

Filmy

2004 Metro Chase, The (TV film)
2002 All-Star Olympic Salute: Countdown to Salt Lake City (TV film)
Ice Wars 9 (TV film)
Women of the Games: Going for the Gold on E! (TV film)
2001 Celebration of Gold (TV film)
Hip-Hop On Ice (TV film)
Michelle Kwan: People in the News (TV film)
World Ice Challenge (TV film)
2000 Scott Hamilton: The E! True Hollywood Story (TV film)
Závod o zlato (TV film)
1999 Divas On Ice (TV film)
From This Moment (TV film)
1998 E! Specials: Ice Skating (TV film)
1997 Too Hot to Skate (TV film)

TV seriály

2018 K smíchu (TV seriál)
Some Day (S01E10)
LT. Pickles (S01E09)
Kintsugi (S01E07)
další epizody (5)
Griffinovi (TV seriál)
The Griffin Winter Games (S17E07)
2003 Generation Jets (TV seriál)
1999 Bojíte se tmy? (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Jealousy (S04E03)
1998 Fanatic (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)

Dokumentární

2003 VH-1 Where Are They Now? - On Ice (TV film)
2002 At Home with Tara Lipinski (TV film)
2001 Fire On Ice: Champions of American Figure Skating (TV film)
1998 1998 Olympic Winter Olympics Figure Skating Competition Highlights

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2003 Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2002 The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
2001 Divas On Ice (TV pořad)
2000 Christmas in Rockefeller Center (TV pořad)
1999 Ice Wars 6 (TV pořad)
The 26th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
The Teen Choice Awards 1999 (TV pořad)
1998 Candid Camera (TV pořad)
Ice Wars 5 (TV pořad)
1997 Figure It Out (TV pořad)
1995 Too Hot to Skate (TV pořad)
1987 Weekend Today (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace