foto

Zuzana Skopálová

  • nar. 21.2.1966 (53 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Narodila sa 21.2.1966 v Bratislave. S herectvom začala už ako malé dievčatko. V čase, keď jej rovesníčky túžili vyzerať ako princezné a snívali o svojom krásnom princovi, Zuzana prežívala romantickú lásku na obrazovke. Nemala totiž ani šestnásť, keď si v rozprávke o Popolvárovi zahrala princeznú s vtedajším idolom dievčat, Marekom Ťapákom. Po Popolvárovi dostala študentka gymnázia ponuku do filmu Predčasné leto, kde si zahrala úlohu nešťastnej stredoškoláčky, ktorá zostane tehotná s ľahkovážnym športovcom.

Po tomto filme sa rýchlo vrátila k rozprávkam. Menili sa iba princovia. Roky plynuli a Zuzana hrala nevinné princezné ešte aj vtedy, keď sa v roku 1999 stala matkou. Posledným princom, ktorý sa do nej na televíznej obrazovke zamiloval, bol Janko Kroner ml. v čarovnom príbehu Nebojsa.

Po skončení VŠMU v Bratislave pôsobila desať rokov v poetickom súbore na Novej scéne, kde pre nesúhlas s praktikami vedenia musela toto divadlo opustiť a ostala herečkou na voľnej nohe. Venovala sa televíznym inscenáciám a dodnes pôsobí aktívne v dabingu.

Zahrala si aj vo viacerých slovenských televíznych seriáloch, ako napr.: Panelák, Zlomok sekundy, Búrlivé víno, Horúca krv, Kolonáda, Doktori či Tajné životy.

Žije v rodinnom dome v malej dedinke pri Bratislave so svojím hereckým kolegom, Štefanom Kožkom, s ktorým má dcéru Rebeccu. Z prvého manželstva má dcéru Zuzanu.

Monika "monalisa69" C.

Herecká filmografie

Filmy

1994 Zlatohláska (TV film)
1992 Klinec (TV film)
1991 Dúhová cesta (TV film)
Mário, zapískaj...! (TV film)
1990 Vtáčia princezná
1989 Letiace tiene (TV film)
Ráno ako pes (TV film)
Staroružová dráma (TV film)
1988 Nebojsa
Prípad poručíka Seeborna (TV film)
Samo, kupec a kráľ (TV film)
Čertovo vrece (TV film)
1987 Tá tajovská voda mútna (TV film)
1986 Chlapec do náručia (TV film)
Neobyčajné všedné dni (TV film)
O siedmich rokoch (TV film)
Počúvaj tú melódiu (TV film)
1985 Sekera (TV film)
Vyznanie na cestu (TV film)
1984 Falešný princ
Kirchhoffov zákon (TV film)
1983 Muž nie je žiadúci
Rozprávkový kráľ (TV film)
1982 Největší pecivál na světě
Predčasné leto
1980 Pomsta mŕtvych rýb

TV seriály

2018 Inspektor Max (TV seriál)
Svědek (E06)
Sestričky (TV seriál)
Episode 3 (S01E03)
Vlci (TV seriál)
Episode 9 (E09)
2017 Rex (TV seriál)
Mŕtva zo ZOO (E06)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
2014 Doktori (TV seriál)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Horúca krv (TV seriál)
Pod povrchem (TV seriál)
Rodinné prípady (TV seriál)
2011 Zlomok sekundy (TV seriál)
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1995 Dnes večer hrám ja (TV seriál)
Škriatok (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Hra s ohňom (E01)
1980 Bakalári (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace