foto

Larry Charles

  • nar. 20.2.1956 (63 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Larry Charles je americký scénárista, producent a režisér. Narodil se 20. února 1956 v Brooklynu, New York. Vyrůstal v Coney Island v židovské rodině. Studoval na Rutgers University, poté pracoval jako scénárista hudebního seriálu Fridays (1980) kde se seznámil s Larry Davidem, který mu dohodil jeho první práci.

Ve filmovém průmyslu se proslavil jako producent a scénárista komediálního seriálu SHOW JERRYHO SEINFELDA. Za tento sitcom získal spolu s týmem producentů ocenění Emmy a sám byl nominován na tuto americkou televizní cenu za scénář k jedné z epizod. V prvních pěti řadách tohoto seriálu, byl Charles jedním z nejlepších scénáristů. V roce 1995 se přesunul k týmu scénáristů seriálu JSEM DO TEBE BLÁZEN.

Režisérská část kariéry Larryho Charlese začala komediálním seriálem LARRY, KROŤ SE (2000). Na tomto sitcomu spolupracoval s Larry Davidem, který ztvárnil hlavní roli.

Prvním celovečerním filmem, který natočil je hudební drama INKOGNITO (2003), ve kterém se objevila celá plejáda hvězdných herců jako například : Jeff Bridges, Penélope Cruz, John Goodman, Ed Harris, Val Kilmer, či , Bob Dylan a celá řada dalších.

Poslední tvorba Larryho Charlese coby režiséra se pojí s hercem Sacha Baron Cohenem. Poprvé se u filmu potkali při práci na ulítlé komedii BORAT (2006), ve které si Cohen střihl roli zaostalého kazašského reportéra Borata. V jehož stopách kráčí i další z Charlesových snímků, stejně ulítlá komedie BRUNO (2009). Zde se Cohen představí v roli největší rakouské celebrity homosexuálního modela Bruna.

Zatím posledním filmem, který světu Charles představí v roce 2012 je DIKTÁTOR, jak jinak než komedie v hlavní roli s Cohenem. Ten se tentokrát vtělí do role diktátora, který navštíví USA.

Larry Charles vyrostl v bytové čtvrti Coney Island, kterou navrhl a postavil Fred Trump (otec Donalda Trumpa). Většina jeho kariéry se odehrává v křesle režiséra, nebo "s perem v ruce" coby scénárista. Nicméně se párkrát objevil i před kamerou v malých epizodních rolích v seriálu SHOW JERRYHO SEINFELDA.

Mičl

Režijní filmografie

Filmy

2017 Pierre Pierre
2016 Army of One
2013 Rides Dirty with Jerry
2012 Diktátor
2010 Lee Mathers (TV film)
2009 Bruno
2006 Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu
2003 Inkognito

TV seriály

2017 Larry, kroť se (TV seriál)
The Accidental Text on Purpose (S09E06)
Thank You for Your Service (S09E05)
2015 The Comedians (TV seriál)
2014 Mixology (TV seriál)
Tom & Maya (E01)
2012 Nová holka (TV seriál)
Katie (S02E02)
2011 Larry, kroť se (TV seriál)
Mister Softee (S08E09)
2009 Larry, kroť se (TV seriál)
The Table Read (S07E09)
The Bare Midriff (S07E06)
Funkhouser's Crazy Sister (S07E01)
2007 Larry, kroť se (TV seriál)
The Bat Mitzvah (S06E10)
Meet the Blacks (S06E01)
2005 Larry, kroť se (TV seriál)
The End (S05E10)
The Ski Lift (S05E08)
The Bowtie (S05E02)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
Larry, kroť se (TV seriál)
The Survivor (S04E09)
The Surrogate (S04E07)
The Blind Date (S04E03)
další epizody (4)
2002 Larry, kroť se (TV seriál)
The Nanny from Hell (S03E04)
The Benadryl Brownie (S03E02)
2001 Larry, kroť se (TV seriál)
Trick or Treat (S02E03)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
The Wire (S01E06)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Keys (S03E23)
The Subway (S03E13)
1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Heart Attack (S02E08)

Dokumentární

2008 Proboha!

Herecká filmografie

Filmy

2016 Army of One

TV seriály

2019 Larry Charles' Dangerous World of Comedy (TV seriál)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
New York (S01E08)
1993 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Pilot (S04E23)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Airport (S04E12)
1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Parking Garage (S03E06)

Dokumentární

2017 Americká 90. léta (TV seriál)
2016 The Last Laugh
2013 Quality Balls: The David Steinberg Story
2008 Proboha!

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Rides Dirty with Jerry

TV seriály

2015 The Comedians (TV seriál)
1997 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Porod 2/2 (S05E24)
Týden před dnem D (S05E23)
Výjezd (S05E20)
další epizody (7)
1996 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Posilovna (S05E09)
Burtův starý dům (S05E05)
Grant (S05E02)
další epizody (12)
1994 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Fire (S05E19)
The Stall (S05E12)
1993 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Bris (S05E05)
The Old Man (S04E18)
The Outing (S04E17)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Airport (S04E12)
The Opera (S04E09)
The Bubble Boy (S04E07)
další epizody (6)
1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Library (S03E05)
The Baby Shower (S02E10)
The Statue (S02E06)

TV pořady

1989 The Arsenio Hall Show (TV pořad)
1980 Fridays (TV pořad)

Producentská filmografie

TV seriály

1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Keys (S03E23)
The Parking Space (S03E22)
The Letter (S03E21)
další epizody (11)
1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Red Dot (S03E12)
The Alternate Side (S03E11)
The Nose Job (S03E09)
další epizody (11)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(43)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace