foto

Tommy Cook

  • nar. 5.7.1930 (90 let)
    Duluth, Minnesota, USA

Biografie

Herec Tommy Cook začíná svoji hereckou kariéru už v 10. letech, a to když vyhraje konkurz postavy Little Beaver do snímku Adventures of Red Ryder, přičemž tuhle roli ztvárňuje ještě další tři roky v rádiu. Tato role se spolu s účinkováním ve filmu Jungle girl o rok později řadí k jeho nejslavnějším.

Hereckou kariéru začíná tedy slibně. Je hojně obsazován, především však do vedlejších rolích, ale najdou se i vyjímky. Umí jezdit na koni bez sedla a s přibývajícím věkem se mu dostává vysportované figury. Účastní se dobrodružných westernů i kriminálních dramat. Nezřídka kdy se mu dostává možnosti exotických rolí, právě pro jeho svalnatou a dobře vypadající postavu. Přerod z dítěte do dospělého herce pro něj však znamená problém, který nepřekoná, a značně jeho hereckou, slušně rozjetou, kariéru zpomalí. Od 50. let už v podstatě účinkuje pouze v seriálech, ojediněle ve filmech.

Svoji práci tak zaměřuje na produkci. Stává se respektovaným organizátorem a konferenciérem různých společenských a charitativních akcí. Má syna a adoptovanou dceru z Ekvádoru. Hraje tenis, kterému se v mládí hodně věnoval, přičemž tohoto umění využívá právě i při charitativních utkáních.

Mirokukii

Herecká filmografie

Filmy

1975 Návrat Joe Forrestera (TV film)
1972 The Thing with Two Heads
1971 Gatling Gun, The
1964 Send Me No Flowers
1962 When the Girls Take Over
1959 Alaska Passage
1958 Raketa na Měsíc
1957 Noční přepadení
1956 Mohawk
1955 Canyon Crossroads
Teen-Age Crime Wave
Válečný pokřik
1954 Thunder Pass
1953 Clipped Wings
Stalag 17
1952 Rose of Cimarron
The Battle at Apache Pass
1950 American Guerrilla in the Philippines
Panika v ulicích
The Vicious Years
1949 Bad Boy
Daughter of the West
Kid from Cleveland, The
1948 Michael O'Halloran
Pláč města
1947 The Homestretch
1946 Gallant Journey
Humoreska
Song of Arizona
Tarzan and the Leopard Woman
1945 A Thousand and One Nights
Strange Holiday
The Gay Senorita
Wanderer of the Wasteland
1944 Mr. Winkle Goes to War
Scotland Yard zasahuje
1943 Good Luck, Mr. Yates
Hi, Buddy
1942 The Tuttles of Tahiti
1941 Jungle Girl
Mr. District Attorney
1940 Adventures of Red Ryder

TV seriály

2020 Jednotky vesmírného nasazení (TV seriál)
Mark a Mallory jedou do Washingtonu (E03)
Bude líp (TV seriál)
DNA (S04E04)
1979 Hart a Hartová (TV seriál)
1977 C B Bears (TV seriál)
CHiPs (TV seriál)
Fred Flintstone and Friends (TV seriál)
1976 Jabberjaw (TV seriál)
1975 Joe Forrester (TV seriál)
1972 V ulicích San Francisca (TV seriál)
1971 Funky Phantom, The (TV seriál)
1969 Marcus Welby, M.D. (TV seriál)
1968 Aquaman (TV seriál)
Banana Splits Adventure Hour, The (TV seriál)
1967 The Superman/Aquaman Hour of Adventure (TV seriál)
1966 The Rat Patrol (TV seriál)
1965 The Smothers Brothers Show (TV seriál)
1960 Assignment: Underwater (TV seriál)
Johnny Midnight (TV seriál)
National Velvet (TV seriál)
The Tab Hunter Show (TV seriál)
1959 Black Saddle (TV seriál)
Not for Hire (TV seriál)
The Deputy (TV seriál)
The Lawless Years (TV seriál)
The Untouchables (TV seriál)
This Man Dawson (TV seriál)
1958 Frontier Justice (TV seriál) - a.z.
Mackenzie's Raiders (TV seriál)
The Rifleman (TV seriál)
Perry Mason (TV seriál)
The Case of the Curious Bride (S02E05)
1957 Have Gun - Will Travel (TV seriál)
M Squad (TV seriál)
Man Without a Gun (TV seriál)
Richard Diamond, Private Detective (TV seriál)
1956 Ethel Barrymore Theater (TV seriál)
Zane Grey Theater (TV seriál)
1955 Navy Log (TV seriál)
Playwrights '56 (TV seriál)
Stage 7 (TV seriál)
The 20th Century-Fox Hour (TV seriál)
The Life and Legend of Wyatt Earp (TV seriál)
Those Whiting Girls (TV seriál)
1954 Climax! (TV seriál)
The Lineup (TV seriál)
1953 You Are There (TV seriál)
1952 Four Star Playhouse (TV seriál)
My Hero (TV seriál)
The Ford Television Theatre (TV seriál)
1951 Adventures of Wild Bill Hickok (TV seriál)
Dragnet (TV seriál)
Schlitz Playhouse of Stars (TV seriál)
1950 Stars Over Hollywood (TV seriál)
1949 Fireside Theatre (TV seriál)

Dokumentární

1982 It Came from Hollywood - a.z.

Scenáristická filmografie

Filmy

1977 Horská dráha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky