foto

Chris Isaak

  • nar. 26.6.1956 (61 let)
    Stockton, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Christopher Joseph Isaak, narozen 26. června 1956 v kalifornském Stocktonu. Jeho matka Dorothy je původem z Italské Genoy, pracovala jako dělnice v továrně na bramborové lupínky a otec Joe byl řidičem vysokozdvižného vozíku. Chris má dva starší bratry, Nickyho a Jeffa.

V roce 1984 nahrál první album Silvertone u vydavatelství Warner bros. a již to ukázalo, kam se bude jeho kariéra ubírat, když si z něj dvě písně vybral David Lynch do svého kultovního filmu Modrý samet. Druhé album bylo pak vrcholem jeho hudební kariéry, díky filmu Zběsilost v srdci se totiž jeho skladba Wicked Game ihned umístila v americké celonárodní Top 10. Mezi další hudebně-filmové úspěchy můžeme zařadit zařazení písně Baby Did a Bad Bad Thing na soundtrack posledního Kubrickova filmu Eyes Wide Shut, nebo hudbu k filmům Hon za svobodou a Pravdivá romance (podle scénáře Quentina Tarantina).

Na plátně se krátce objevil poprvé v roce 1988 ve snímku MANŽELSTVÍ S MAFIÍ a následně v MLČENÍ JEHŇÁTEK. Jeho první větší role bylo ztvárnění Agenta Cheta Desmonda v Lynchově filmovému doslovu k seriálu TWIN PEAKS. V roce 1993 si zahrál roli otce chlapce, který byl označen jako převtělení budhistického mistra, ve filmu MALÝ BUDDHA. V příležitostné herecké kariéře pokračoval v roce 1996 ve filmech s hudebním tématem TO JE NÁŠ HIT! a SVĚTLO MÉHO SRDCE. V poslední době jsme ho mohli zaznamenat v podivnosti Johna Waterse CHLÍPNOST NADE VŠE a thrilleru z roku 2008 INFORMÁTOŘI.

V televizní kariéře můžeme zmínit seriály PŘÁTELÉ, ZE ZEMĚ NA MĚSÍC a AMERICKÉ SNY, ve kterém v roli Roye Orbisona zahrál skladbu Pretty Woman. Účinkoval v sérií AUSTRALIAN IDOL, v roce 2001 vytvořil vlastní sitcom THE CHRIS ISAAK SHOW, který běžel až do roku 2004 a v roce 2009 byl moderátorem v jeho vlastní talk-show THE CHRIS ISAAK SHOW.

4ward

Herecká filmografie

Filmy

2014 Twin Peaks: The Missing Pieces
2008 Informátoři
2004 Chlípnost nade vše
1999 Blue Ridge Fall
1996 Světlo mého srdce
To je náš hit!
1993 Malý Buddha
1992 Twin Peaks
1991 Mlčení jehňátek
1988 Manželství s mafií

TV seriály

2014 Over the Garden Wall (TV seriál)
2001 The Chris Isaak Show (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1996 Přátelé (TV seriál)
Joeyho ctitelka (S02E12)

Dokumentární

2003 100 Greatest Videos (TV film)
50 Sexiest Video Moments (TV film)
2002 Doors: Soundstage Performances, The (koncert)
1988 Let's Get Lost

TV pořady

2010 Conan (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2007 Memòries de la tele (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
Elvis Lives (TV pořad)
93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Taratata (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1989 BingoLotto (TV pořad)
1985 Arsenal (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2006 Best of Chris Isaak (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2006 Best of Chris Isaak (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace