foto

Régis Wargnier

  • nar. 18.4.1948 (70 let)
    Méty, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval klasickou literaturu a poté se rozhodl věnovat filmu. Začínal jako dubl Michela Piccoliho. Poté prošel snad všemi asistentskými posty u režisérů Volkera Schlöndorffa, Margarethy von Trotta nebo Francise Giroda. Debutoval filmem La femme de ma vie (Žena mého života, 1986). Celosvětový úspěch a Oscara za nejlepší zahraniční film mu vynesl snímek Indočína (1991) s hvězdným hereckým obsazením (Catherine Deneuveová a Vincent Peréz). Českému publiku se také představil melodramatickými snímky Francouzka (1995) a Východ-Západ (1999).

FebioFest 2006

Režijní filmografie

Filmy

2014 Brána
2011 La Ligne droite
2007 Symbol smrti
2005 Z očí do očí
1999 Východ-Západ
1995 Francouzka
1992 Indočína
1989 Je suis le seigneur du chateau
1986 Žena mého života

TV seriály

1988 Studený pot (TV seriál)

Dokumentární

2003 Coeurs d'athlètes (TV film)
1995 Lumière & spol.

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Brána
2011 La Ligne droite - původní scénář
2009 Douce France (TV film)
2007 Symbol smrti
2005 Z očí do očí
1999 Východ-Západ
1995 Francouzka
1992 Indočína - původní scénář
Échange, L'
1989 Je suis le seigneur du chateau

Herecká filmografie

Filmy

2002 Femme Fatale
1984 Souvenirs souvenirs
1973 Femme en bleu, La

Dokumentární

2010 Catherine Deneuve, belle et bien là
2004 Les 40 ans de la 2 (TV film) - a.z.
2003 Coeurs d'athlètes (TV film)
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)

TV pořady

2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
2007 Un jour, un destin (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1991 Bouillon de culture (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace