foto

Slávek Horák

  • nar. 12.1.1975 (44 let)
    Zlín, Československo

Zajímavosti o tvůrci (4)

  • Domácí péče (2015)

    - MFF Palm Springs (USA) - Cena pro nejlepší herečku (Alena Mihulová)
    Akademie NASK (ČR) - Cena pro nejlepší herečku (Alena Mihulová)
    MFF Valladolid (Španělsko) - Cena mladého publika
    MFF Mannheim (Německo) - Cena kinodistributorů
    MFF Arras (Francie) - Zvláštní uznání 
    Variety (USA) - 10 Directors to Watch (Slávek Horák)
    Phoenix Film Festival - World Cinema Best Picture
    Bergamo Film Meeting (Itálie) - 2. nejlepší film
    Neisse FF (Německo / Polsko) - Nejlepší herečka Alena Mihulová
    Heartland Film Festival Indianapolis (USA) - Nejlepší film

  • Domácí péče (2015)

    - Malou roli ve filmu si zahrál také režisér Slávek Horák, nápadníka dcery hlavních hrdinů Roberta. (Sevcik)

  • Domácí péče (2015)

    - Hlavní postava zdravotní ošetřovatelky Vlasty (Alena Mihulová) je zčásti inspirována matkou režiséra Slávka Horáka. Pracovala totiž také jako ošetřovatelka pro domácí péči. (Sevcik)

  • Domácí péče (2015)

    - Natáčalo sa v rodisku režiséra Sláveka Horáka, v meste Napajedla (scény na cintoríne a interiérové scény priamo v dome rodičov režiséra), ďalej v okolitých obciach, a to: Jalubí, Traplice, Halenkov a Žitková (zábery horiaceho domu), v Nemocnici T. Baťu v Zlíne, ktorá poslúžila hospitalizačným scénam a v Bratislave, kam tvorcovia umiestnili ezoterickú seansu. (classic)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Domácí péče

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Domácí péče

Producentská filmografie

Filmy

2015 Domácí péče

Herecká filmografie

Filmy

2015 Domácí péče
1996 Spát a spát

TV seriály

2019 Živé terče (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2010 Okresní přebor (TV seriál)

Dokumentární

2015 Film o filmu: Domácí péče - vyp.

Host

TV pořady

2016 Film 2016 (TV pořad)
Český lev 2015 (TV pořad)
2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace