foto

Markie Post

  • nar. 4.11.1950 (67 let)
    Palo Alto, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Marjorie Armstrong Post se narodila v kalifonském Palo Alto, ale vyrůstala v městečku Walnut Creek. Jejím otcem je známý vědec Richard F. Post. Na střední škole byla roztleskávačkou. Později získala bakalářský titul v oboru umění na univerzitě v oregonském Portlandu.

Svoji televizní a filmovou kariéru začala jako karetní dealerka v pořadu CARD SHARKS. K jejím nejznámějším rolím ale patří role Terri v THE FALL GUY, kterou hrála v letech 1982 – 1985 a také role veřejné obhájkyně Sullivanové v komediálním sitcomu společnosti NBC NIGHT COURT, kterou ztvárňovala v letech 1985 – 1992. Kromě toho si zahrála také po boku Johna Rittera v HEARTS AFIRE, objevila se jako matka doktora Elliota Reida v seriálu SCRUBS a mohli jsme ji vidět také v seriálu OKRSEK.

Markie ale není jen seriálovou herečkou. K jejím prvním filmovým počinům patří film CHYTÁNÍ DRAKA z roku 1996, ve kterém si zahrála upracovanou matku Gwen Kesslerovou, jejíž zaběhnutý stereotyp změní setkání s heroinem. O rok později se objevila opět v hlavní roli, tentokrát v dramatu EXPEDICE SMRTI, kde ztvárnila čtyřicátnici Amy, která dostane jako dárek od svého manžela vytouženou dovolenou v Nepálu, která se však změní v boj o holé přežití. V roce 1998 si zahrála matku Cameron Diaz v romantické komedii NĚCO NA TÉ MARY JE. Společně se Cindy Williamsovou se objevila jako dívka na telefonu a domina ve filmu TRICKS OF THE TRADE a jako zpěvačka po boku Jimmyho Smitse ve filmu GLITZ. K jejím počinům z poslední doby patří účinkování v rodinné komedii VÁNOČNÍ ÚNOS (2007).

Jejím prvním manželem byl Stephen Knox, ale jejich manželství skončilo rozvodem. V únoru roku 1982 se provdala za Michaela A. Rosse, se kterým žije doposud a má s ním dvě dcery – Katii a Daisy.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Four Christmases and a Wedding (TV film)
Last Best Summer Ever
The Joneses Unplugged (TV film)
2016 Camp Cool Kids
2013 Christmas on the Bayou (TV film)
2010 Backyard Wedding (TV film)
2007 Cook-Off!
Vánoční únos (TV film)
2001 Till Dad Do Us Part (TV film)
1998 Něco na té Mary je
Už na tebe čekám (TV film)
1997 Dog's Best Friend (TV film)
Expedice smrti (TV film)
1996 Chasing the Dragon (TV film)
1995 Visitors of the Night (TV film)
1994 Someone She Knows (TV film)
1993 Doktor smrt (TV film)
1991 Útěk před smrtí (TV film)
1988 Lesk smrti (TV film)
Nejstarší řemeslo (TV film)
1986 Triplecross (TV film)
1984 Glitter (TV film)
1982 Massarati and the Brain (TV film)
Víc než další milostný příběh (TV film)
1978 Frankie and Annette: The Second Time Around (TV film)

TV seriály

2018 Santa Clarita Diet (TV seriál)
Coyote in Yoga Pants (S02E02)
2017 Chicago P.D. (TV seriál)
Fork in the Road (S04E23)
Army of One (S04E22)
You Wish (S04E11)
další epizody (4)
2016 Chicago P.D. (TV seriál)
A Shot Heard Round the World (S04E08)
300,000 Likes (S04E07)
2015 Chicago P.D. (TV seriál)
Actual Physical Violence (S03E03)
Natural Born Storyteller (S03E02)
Life Is Fluid (S03E01)
další epizody (8)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
They'll Have to Go Through Me (S02E07)
The Weigh Station (S02E03)
Get My Cigarettes (S02E02)
další epizody (4)
2010 Transformers Prime (TV seriál)
2008 Studio 30 Rock (TV seriál)
Ten, který vzkřísil Noční soud (S03E03)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Jeho příběh III. (S05E19)
2002 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj taťka (S01E19)
2001 Electra Woman and Dyna Girl (TV seriál)
Late Boomers (TV seriál)
1999 Nebe, peklo, ráj (TV seriál)
1992 Hearts Afire (TV seriál)
1984 Night Court (TV seriál)
1981 Gangster Chronicles, The (TV seriál)
The Fall Guy (TV seriál)
1980 Semi-Tough (TV seriál)

Dokumentární

2018 Keep the Gaslight Burning
2002 Family Feud: The E! True Hollywood Story (TV film)
1988 Magic in the Magic Kingdom (TV film)

TV pořady

1996 Harry Anderson: The Tricks of His Trade (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 Chipmunks: Rockin' Through the Decades, The (TV pořad)
1986 Wildest West Show of the Stars, The (TV pořad)
1984 Super Password (TV pořad)
1978 Card Sharks (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace