Reklama

Reklama

Jay Craven

Jay Craven

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Jay Craven je filmový režisér , scenárista a bývalý profesor filmových studií na Marlboro College ve Vermontu .

Craven je známý tím, že vytváří oceněné filmy se skromnými rozpočty a k natáčení si vybírá romány autora Howarda Franka Moshera. Často účinkuje v pravidelných souborech vermontských herců včetně Tantoo Cardinal a Rusty DeWees, ale spolupracoval také s Ripem Tornem a Krisem Kristoffersonem. Craven založil a provozuje Kingdom County Productions a nedávno zahájil program múzických umění Catamount Arts, největšího nezávislého producenta a moderátora umění v Nové Anglii. Je ženatý s režisérkou Bess O'Brien, která je také spoluzakladatelkou Kingdom County Productions.

Craven založil a řídí dvouletý program Cinema Sarah Lawrence (dříve Filmy z Marlboro), kde 25 profesionálů mentoruje a spolupracuje se 40 studenty z několika vysokých škol, aby vytvořili ambiciózní narativní celovečerní film pro národní vydání.

Craven také založil a režíroval Catamount Arts (1975-91) v St. Johnsbury, VT a režíroval jeho rozsáhlý multidisciplinární filmový a divadelní program. V roce 1987 spolu s Robem Merminem založil Circus Smirkus, jediný americký putovní cirkus pro mládež. A v letech 1979 až 1991 koprodukoval projekt GRACE Don Sunseri pro starší domorodé vizuální umělce.

Craven pokračuje v kurátorství a produkci divadelních představení prostřednictvím série KCP Presents ve Vermontském severovýchodním království. Také kurátoruje festival Middlebury New Filmmakers Festival a filmovou sérii Woodstock.

Craven navštěvoval Boston University pro vysokoškolské studium, kde navázal celoživotní přátelství s Howardem Zinnem. Později pokračoval na Goddard College. Žije se svou rodinou v severovýchodním království ve státě Vermont.

Režisér

Scenárista

Filmy
2024

Martin Eden

2021

Blood Brothers

2018

Wetware

2006

Zmizení ráje

Producent

Filmy
2024

Martin Eden

2021

Blood Brothers

2018

Wetware

Reklama

Reklama