foto

Vladimír Jedľovský

  • nar. 7.11.1951 (68 let)
    Čaka, Slovensko, Československo

Biografie

Absolvoval Strednú poľnohospodársko technickú škole v Trnave. Následne úspešne vyštudoval Vysokú Školu Múzických Umení v Bratislave. Hneď po ukončení štúdia sa stal členom novo vzniknutého Divadla pre deti a mládež v Trnave, dnes známe ako Divadlo Jána Palárika.

Je dlhoročným partnerom herečky Táni Kulíškovej. Zoznámili sa pri nakrúcaní filmu Cukor (1982). Skutočné vzájomné sympatie sa však medzi nimi začali prejavovať až v Trnavskom divadle počas vzájomnej spolupráce.

Okrem divadelného a filmového herectva sa uplatniť tiež ako herec dabingový vďaka jeho charizmatickému hlasu. Vo voľnom čase rád chalupárči a hubárči. Ďalším relaxom je pre neho aj sledovanie dostihových závodov.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2019 Nero a Seneca (TV film)
Ostrým nožem
2018 Opus Číslo Osemnásť (studentský film)
Prázdniny: Vánoční dobrodružství (TV film)
2015 Johančino tajemství (TV film)
2011 Mŕtvola musí zomrieť
2009 Jánošík - Pravdivá historie
2001 Pod hladinou (TV film)
2000 Král sokolů
Prekliaty služobník lásky (TV film)
Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
1999 Klietka (TV film)
Šest statečných
1998 Dožinky (TV film)
Knieža (TV film)
1997 Nejasná zpráva o konci světa
Čo vieš ty, neviem ja (TV film)
1996 Herodes a Herodias (TV film)
1995 Plášť (TV film)
Z môjho denníka (TV film)
1994 Diagnóza: vajíčko (TV film)
Doloroso (TV film)
Národný hriešnik (TV film)
1993 Eros a Psyché (TV film)
Hvížďal (TV film)
Le frère trahi (TV film)
Tanec lásky a smrti (TV film)
Zurvalec (TV film)
Čierny mních (TV film)
1992 Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný
Najdúch (TV film)
Neznámy (TV film)
Romulus Veľký (TV film)
1991 Meteor (TV film)
Pravda (TV film)
Rozruch na onkológii (TV film)
Trpký voz nádeje (TV film)
1990 Citové cvičenia (TV film)
Tajomstvá pod viečkami (TV film)
Šípková Růženka
1989 Omyly tradičnej morálky (TV film)
Posledné hry (TV film)
Psia zima (TV film)
Rabaka
1988 Mesto Anatol (TV film)
Príbuzní ľudia (TV film)
Sagarmatha
Veštba (TV film)
1987 Dribling (TV film)
Hody
Miliónový chlap (TV film)
Začiatok sezóny
1986 Akcia Edelstein
Rodina Tjaeldeovcov (TV film)
Vec svedomia (TV film)
Čarbák (TV film)
1985 Snopy z piesku (TV film)
1984 Dovolenka na zotavenie (TV film)
Hra o Maruške (TV film)
1983 Balada o dome a chodcovi (TV film)
Ionov sen (TV film)
Samej mi je smutno (TV film)
1981 Jablčná Siska (TV film)
1978 Poéma o svedomí I., II.
Zbojnícky tanec (TV film)
1976 Amerikán (TV film)
1975 Brána k domovu (TV film)

TV seriály

2019 Prázdniny (TV seriál)
Plavba po Baťovom kanáli (S03E04)
Novozélandská farma (S03E03)
Jeden za všetkých, všetci za jedného! (S03E01)
2018 Prázdniny (TV seriál)
Už aby sme tam boli! (S02E01)
2017 Rex (TV seriál)
Vražedná jeseň (E13)
Stopy krvi (E12)
Nemé výkriky (E11)
další epizody (13)
Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 12 (S02E12)
Epizoda 11 (S02E11)
další epizody (12)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
2014 Superhrdinovia (TV seriál)
Lupa (E01)
2013 Kolonáda (TV seriál)
Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Fejs (E04)
2008 Mesto tieňov (TV seriál)
Koniec sveta I. (S01E04)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)
1995 Dnes večer hrám ja (TV seriál)
Škriatok (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
1989 Roky prelomu (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)
Volanie vetra (E06)
Kamenné labute (E05)
1985 Materské znamienko (TV seriál)
Psia pestúnka (E01)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)
1975 Naši synovia (TV seriál)

Dokumentární

2016 Lesné chrámy (TV film) - vyp.
2011 ...pokiaľ dýcham, dúfam (TV film)
2004 Financoval som Slovenské národné povstanie (TV film)
1999 Autonómne hnutie na Slovensku - vyp.
Kľúčové rozhodnutie v slovenskej politike v rokoch 1915-1918 - vyp.
Slovenská otázka v rokoch 1918-1920 - vyp.
Ústava z roku 1920 a Slovensko - vyp.
1997 ...a slovo Básňou sa stalo (TV film)
1993 Tatranská príroda (O oblakoch, o skalách, o vode) (TV film) - vyp.
1987 Slovo

Divadelní záznam

2018 Ťapákovci (divadelní záznam)
2016 Mandragora (divadelní záznam)

Host

TV pořady

1998 Budmerické literárne rozhovory (TV pořad)