foto

Eva Matejková

  • nar. 2.6.1950 (68 let)
    Zvolen, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eva Matějková sa narodila 2. júna 1950 vo Zvolene. Je to uznávaná slovenská herečka a zároveň manželka herca Mariána Slováka. V roku 1972 absolvovala štúdium herectva na VŠMU. Od roku 1972 do 1991 bola členkou Divadla Andreja Bagara v Nitre. V súčasnosti pôsobí ako členka činohry Novej scény v Bratislave. Účinkovala napríklad vo filme Sýkorka, kde stvárnila Teovu matku. Zahrala si aj svokru v seriáli Susedia.

MathewCon

Herecká filmografie

Filmy

2011 Mŕtvola musí zomrieť
2006 Zima kúzelníkov (TV film)
2001 Za mestskými múrmi: Kováč Juraj (TV film)
1999 Rozum nadovšetko (TV film)
1998 Ja nič neviem (TV film)
1997 Čo vieš ty, neviem ja (TV film)
1996 O hlúpej žene (TV film)
1994 Diagnóza: vajíčko (TV film)
Trýzeň svedomia (TV film)
Zlatohláska (TV film)
1993 Hon na čarodejnice (TV film)
Prípad na vidieku
1992 Najdúch (TV film)
1991 Dido (TV film)
Jediná (TV film)
Rozruch na onkológii (TV film)
1990 Celý deň obchádzam panelák (TV film)
Svědek umírajícího času
Čo dievčatká nevedia (TV film)
Šípková Růženka
1989 Malý pán Friedemann (TV film)
Pani Berta Garlanová (TV film)
Sýkorka
Ulice bez mena
1988 Dunajské rozprávky (TV film)
Katarínka z Heilbronnu (divadelní záznam)
Muži s plnou mocou (TV film)
1986 Chalani (TV film)
Prvý deň podpredsedu (TV film)
1985 Krvavé klinčeky (TV film)
Mlynárka z Arcosu (TV film)
Perikles, kráľ tyrský (divadelní záznam)
Plánka (TV film)
Vydatá slečna Rosita (TV film)
1984 Katarína (TV film)
Stretnutie pod starou píniou (TV film)
1983 A vrátil sa im pokojný spánok (TV film)
Farebný bazár (TV film)
Kukučia nôta (TV film)
Návraty (TV film)
Náš pán doktor (TV film)
Predohra v mol (TV film)
1982 Cukor (TV film)
Dve duše (TV film)
Explózia (TV film)
Krásna múdrosť (TV film)
Podivné okolnosti (TV film)
1981 Macbeth (TV film)
1980 Falošný peniaz (TV film)
1979 Dom Bernardy Alby (divadelní záznam)
Frndolína (TV film)
Prvá vina odpustená (TV film)
Svadba Arneho Jurgu (TV film)
1978 Sladké bezvládie (TV film)
Vraj cholera (TV film)
1976 Americká tragédia (TV film)
Panda (TV film)
1975 Kamarátka pre nás dvoch (TV film)
Prešporská kasáreň maľovaná (TV film)
1974 Luigiho srdce (divadelní záznam)
Sezam,otvor sa! (TV film)
1969 Rozmajrín (TV film)

TV seriály

2019 Strážmistr Topinka (TV seriál)
Zločin v knihovně (E11)
Zločin v lese (E10)
2018 Susedia (TV seriál)
Dozvuky Balatonu (S05E01)
Dovolenka (S04E25)
Bomberos (S04E21)
další epizody (6)
2016 Zoo (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Nevinní (TV seriál)
Láska všetko mení (E32)
Stratiť všetko (E31)
Trosky (E30)
další epizody (12)
2011 Druhý život (TV seriál)
Nevinní (TV seriál)
Krv nie je voda (E14)
Láska je slepá (E13)
Na úteku (E11)
další epizody (11)
Zlomok sekundy (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Dieťa za život (E02)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1986 Okná dokorán (TV seriál)
1985 Môj medvedík Móric (TV seriál)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
1978 Výmysly uja elektróna (TV seriál)

Dokumentární

1984 Dych domova (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace