foto

Vít Klusák

  • nar. 24.3.1980 (40 let)
    Praha, Československo

Biografie

Vít Klusák absolvoval katedru dokumentární tvorby na FAMU (2004). S Filipem Remundou založil roku 2003 společnost Hypermarket Film, která se zaměřuje na produkci autorských dokumentárních filmů a ze zásady nevyrábí reklamy.

Společně se proslavili dokumentární komedií o falešném hypermarketu Český sen (2004), která se dočkala mnoha festivalových uvedení a uznání doma i v zahraničí. V tomto i dalších dokumentech se Klusák prezentoval silným autorským rukopisem, který spočívá nejen ve výběru společenskokritických témat (Vše pro dobro světa a Nošovic, 2010; Dělníci bulváru, 2014) a pokrývání aktuálních kauz (Český mír, 2010, s F. Remundou; Dobrý řidič Smetana, 2013, s F. Remundou; Matrix AB, 2015), ale i ve zviditelnění role tvůrců vstupováním do předkamerového prostoru, ať už fyzicky, nebo v dialozích s protagonisty.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2019 Karel, já a ty

Dokumentární

2020 V síti
2019 Univerzity a svoboda
2018 FAMU: Nový začátek (studentský film)
2017 Svět podle Daliborka
2015 Český žurnál (TV seriál)
Má vlast Afghánistán (S03E05)
Matrix AB (S03E02)
2013 Hledá se prezident
Český žurnál (TV seriál)
Svobodu pro Smetanu (S01E05)
Spřízněni přímou volbou (S01E04)
2010 Vše pro dobro světa a Nošovic
2009 Auto*Mat
2006 Ráno (studentský film)
2004 Český sen
2001 Ocet (studentský film)

Režijní filmografie

Dokumentární

2020 Jak bůh hledal Karla
V síti
V síti: Za školou
2017 Svět podle Daliborka
2016 Zvláštní vyšetřování (TV seriál)
2015 Koncert Jana Buriana a jeho hostů: Jiná doba (koncert)
Český žurnál (TV seriál)
Má vlast Afghánistán (S03E05)
Matrix AB (S03E02)
2014 Kapely v ulicich: Lenka Dusilová – Smiluje, DVA – Mulatu (TV film)
Český žurnál (TV seriál)
Dělníci bulváru (S02E01)
2013 Dobrý řidič Smetana
Sametová revoluce (TV film)
Český žurnál (TV seriál)
Svobodu pro Smetanu (S01E05)
Spřízněni přímou volbou (S01E04)
Život a smrt v Tanvaldu (S01E01)
2011 24 (TV film)
Film jako Brno (studentský film)
2010 Vše pro dobro světa a Nošovic
Český mír
2008 Vánoce v Bosně
2006 Přestávka
2004 Český sen
2003 Vlast a Burian (studentský film)
2001 Návod rekonstrukce kopie skutečnosti (studentský film)
Ocet (studentský film)
2000 Digestive (studentský film)

TV pořady

2019 Dokumentární radost z Jihlavy 2019 (TV pořad)
Maraton studentských filmů 2019 (TV pořad)
2018 Ano, šéfová! (TV pořad)
Dokumentární radost z Jihlavy 2018 (TV pořad)
Studentský maraton 2018 (TV pořad)
2017 Studentský maraton 2017 (TV pořad)
2016 Cena Jindřicha Chalupeckého 2016 (TV pořad)
2013 Celnice (TV pořad)
Tečka páteční noci (TV pořad)
Už dost, šéfe! (TV pořad)
2011 proStory (TV pořad)
2009 Ano, šéfe! (TV pořad)
2008 Burianův den žen s Ivonou Novomestskou (TV pořad)
Burianův den žen s Kateřinou Jacques (TV pořad)
Burianův den žen s Petrou Edelmannovou (TV pořad)
Burianův den žen s obyvateli věžáku v Bajkonurské ulici (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)
Burianův den žen s Hilary Binder (TV pořad)
Burianův den žen s Janou Uriel Kratochvílovou (TV pořad)
Burianův den žen s Žanetou Rosenberg (TV pořad)

Hudební videoklipy

2020 Tomáš Klus - Je doma máma? (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2020 Jak bůh hledal Karla
2015 Český žurnál (TV seriál)
Má vlast Afghánistán (S03E05)
Matrix AB (S03E02)
2014 Kapely v ulicich: Lenka Dusilová – Smiluje, DVA – Mulatu (TV film)
Vnitroblok (studentský film)
2013 Dobrý řidič Smetana
Show!
Český žurnál (TV seriál)
Svobodu pro Smetanu (S01E05)
Spřízněni přímou volbou (S01E04)
Rozezlení (S01E02)
další epizody (4)
2012 Mater noster (studentský film)
2011 Film jako Brno (studentský film)
2010 Český mír
2009 Auto*Mat
2008 Vánoce v Bosně
2007 Pulec, králík a Duch svatý
2005 Pravidla hry - Vymezení prostoru
2004 Český sen
2003 Domov můj...
Máme NATO? (TV film)
2002 A.B.C.D.T.O.P.O.L.
2001 Amumraj (studentský film)
Omnia Orta Cadunt (studentský film)
2000 Digestive (studentský film)

TV pořady

2007 Burianův den žen (TV pořad)

Producentská filmografie

Dokumentární

2020 V síti
V síti: Za školou
Český žurnál (TV seriál)
Češi jsou výborní houbaři (S06E04)
2019 Český žurnál (TV seriál)
#SandravUgandě (S06E03)
Reality (S06E02)
2018 Svědkové Putinovi
2017 Svět podle Daliborka
2015 Pára nad řekou
V paprscích slunce
Češi proti Čechům
2013 Dobrý řidič Smetana
2012 Kytlice, Zimmer Frei (studentský film)
2010 Doba měděná (studentský film)
2006 Setkat se s filmem

Hudební videoklipy

2020 Tomáš Klus - Je doma máma? (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2020 Jak bůh hledal Karla
V síti
V síti: Za školou
2017 Svět podle Daliborka
2014 Kapely v ulicich: Lenka Dusilová – Smiluje, DVA – Mulatu (TV film)
2013 Dobrý řidič Smetana
Český žurnál (TV seriál)
Svobodu pro Smetanu (S01E05)
Spřízněni přímou volbou (S01E04)
Život a smrt v Tanvaldu (S01E01)
2001 Ocet (studentský film)
2000 Digestive (studentský film)

TV pořady

2018 Dokumentární radost z Jihlavy 2018 (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)

Hudební videoklipy

2020 Tomáš Klus - Je doma máma? (hudební videoklip)

Střihačská filmografie

Dokumentární

2020 V síti
V síti: Za školou
2016 Zvláštní vyšetřování (TV seriál)
2014 Kapely v ulicich: Lenka Dusilová – Smiluje, DVA – Mulatu (TV film)
2013 Dobrý řidič Smetana
2011 Film jako Brno (studentský film)
2008 Vánoce v Bosně
2000 Digestive (studentský film)

Hudební videoklipy

2020 Tomáš Klus - Je doma máma? (hudební videoklip)

Zvukařská filmografie

Dokumentární

2008 Vánoce v Bosně

Host

TV pořady

2015 Ceny české filmové kritiky 2014 (TV pořad)
2013 Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
2012 Ceny české filmové kritiky 2011 (TV pořad)
Snídejte šampaňské (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(125)