foto

Chloë Annett

  • nar. 25.7.1971 (47 let)
    Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chloë Victoria Annett se narodila 25 července 1971 ve Velké Británii. Vystudovala divadelní školu a poté se postupně propracovávala z divadelních prken až do televize. Začínala v seriálech, reklamách atd. Přes hostování v seriálech se dostala až k Rudému trpaslíkovi a poté si zahrála v několika hororech. Jeden čas to Chloe zkoušela také jako modelka. Její zálibi jsou moderní tanec a jízda na koni. Je vdaná za manažera hudební skupiny Oasis.

Na obrazovkách se poprvé objevila jako Mina Sandaval v seriálu FAMILIES. Poté hostovala v několika dalších seriálech a televizních filmech. Její první významější rolí byla Sarah Clutten v thrilleru HESLO: DVOJITÉ X. Následovala řada dalších malých rolí v u nás téměř neznámých filmech a seriálech jako JEWELS, COVINGTON CROSS, BYKER GROVE, nebo CADFAEL. Její první, a zatím poslední světově známá role je postava Kristine Z. Kochanské ze seriálu ČERVENÝ TRPASLÍK. Hrála jednu z hlavních rolí v celé 7. a 8. řadě. Navíc si zahrála ve výročním pořadu CAN'T SMEG WON'T SMEG. Po trpaslíku si zahrála Lenu v komedii PASTY FACES a Rope v nízkorozpočtovém hororu THE ASYLUM. Od té doby se na obrazovkách objevuje už jen velmi sporadicky opět jen v seriálech jako DOCTORS nebo CASUALTY.

Jak je vidět, u nás téměř neznámá, ale v Británii poměrně obsazovaná seriálová a televizní herečka se zatím dočkala pouze jedinné velké role. A i to stačilo na to, aby si ji miliony lidí po celém světě zamilovalo. Chloë Victoria Annett se nám do pamětí zaryla navždy jako Kristine Z. Kochanská z Červeného trpaslíka...

Martin "gogos" Prokeš

Herecká filmografie

Filmy

2013 Tisíckrát dobrou noc
2011 Leila
2000 Pasty Faces
The Asylum
1998 Red Dwarf 8: Byte 1
Red Dwarf 8: Byte 2
Red Dwarf 8: Byte 3
1993 Yamada ga machi ni yatte kita (TV film)
1992 Heslo: Dvojité X
Klenoty (TV film)

TV seriály

2009 Červený trpaslík (TV seriál)
Zpátky na Zemi, část třetí (S09E03)
1999 Červený trpaslík (TV seriál)
Jenom sympaťáci... (S08E08)
Pete (2. část) (S08E07)
Pete (1. část) (S08E06)
další epizody (8)
1997 Crime Traveller (TV seriál)
Červený trpaslík (TV seriál)
Nanarchie (S07E08)
Epidém (S07E07)
Žádná legrace (S07E06)
další epizody (6)
1994 Případy bratra Cadfaela (TV seriál)
1992 Covington Cross (TV seriál)
Poprava (E07)
1991 Doctor at the Top (TV seriál)

Dokumentární

2003 Red Dwarf: Hattie's DJ Diary
1998 'Red Dwarf' A-Z (TV film)

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)
1998 Can't Smeg Won't Smeg (TV pořad)
Universe Challenge (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace