Reklama

Reklama

Danny Lloyd

Danny Lloyd

nar. 01.01.1973 (51 let)
Chicago, Illinois, USA

Zajímavosti (15)

Šoumen krokodýl (2022)

  • Ve scéně, kdy krokodýl Lyle (Shawn Mendes) zpívá v zoo, má Josh (Winslow Fegley) na sobě svetr odkazujícího na vesmírný program Apollo. Jedná se také o odkaz na film Osvícení (1980), kde tento svetr nosí hlavní postava Danny (Danny Lloyd). Podle některých konspiračncíh teoretiků je tento svetr důkazem o tom, že přistání na Měsíci ve skutečnosti vůbec neproběhlo a údajné záběry z něj natočil Stanley Kubrick, režisér zmíněného filmu Osvícení. (L_O_U_S)

Osvícení (1980)

  • Danny Lloyd, ktorý vo filme stvárnil malého chlapca Dannyho, nevedel po celý čas natáčania o tom, v akom filme vlastne hrá. Stanley Kubrick sa mu to snažil dôkladne zatajiť, a tak ho presvedčil, že sa jedná len o ďalšiu z rodinných drám, v ktorých vystupuje. (srbak)

Osvícení (1980)

  • Loptička, ktorú si Jack (Jack Nicholson) hádže o stenu a nakoniec hodí smerom do chodby, odkiaľ sa mu už nevráti, je tá istá, ktorá sa potom prikotúľa k malému Dannymu (Danny Lloyd) hrajúcemu sa na koberci v chodbe na úplne inom mieste hotela. (quarel)

Osvícení (1980)

  • Danny Lloyd během prvního konkurzu na svou roli Dannyho Torrance začal známě pohybovat prstem nahoru a dolů, zatímco mluvil ke svému smyšlenému kamarádovi. Stanleymu Kubrickovi se to zalíbilo a použil Dannyho improvizaci ve filmu. (cihlenka)

Osvícení (1980)

  • Scéna, kdy kuchař Hallorann (Scatman Crothers) vysvětluje malému Dannymu (Danny Lloyd), co to vůbec osvícení je, se natočila na 148. pokus. Je tak zapsána do Guinnessovy knihy rekordů. (cihlenka)

Osvícení (1980)

  • Danny Lloyd (Danny Torrance) si po celou dobu natáčení myslel, že točí drama. Výsledné dílo viděl poprvé v cenzurované podobě ve svých 13 letech. Finální verzi pak až v 17 letech, kdy pochopil, že šlo o jeden z největších hororů, jaký byl do té doby natočen. (cihlenka)

Osvícení (1980)

  • Danny (Danny Lloyd) nosí ve filmu svetr s nápisem Apollo 11. Jde o americký pilotovaný kosmický let, při němž Neil Armstrong dne 20. 7. 1969 vstoupil jako první člověk na povrch Měsíce. (Snorlax)

Osvícení (1980)

  • Některé pasáže filmu neodpovídají původní literární předloze tak, jak ji Stephen King sepsal. Jako příklad lze uvést scénu, kdy Danny (Danny Lloyd) o samotě zírá na uzavřené dveře pokoje 237 a pokusí se dveře stlačením kliky otevřít. V původní knižní předloze scéna probíhá tak, že Danny má v kapse tajně vypůjčený univerzální klíč ke všem pokojům a v jednu chvíli klíč zasune do zámku dveří pokoje č. 217 a teprve po delší době se rozhodne, že dveře neodemkne, vrátí ho zpět do kapsy a odejde. (FIBO)

Osvícení (1980)

  • Nesoulad filmového ztvárnění a literární předlohy lze shledat v počtu vražd a zla, které se v hotelu odehrály. Ukázkou je např. pokoj č. 300 (prezidentské apartmá), jímž v předloze ředitel provází nového správce s rodinnou. V pokoji č. 300, který je určen pro mimořádné návštěvy, byli zavražděni dva lidé, o jejichž vraždě se ředitel správci záměrně nezmíní. Neunikne to však vnímavému Dannymu (Danny Lloyd), který v pokoji na stěnách spatří stopy krve jako psychoenergetický otisk neštěstí, které se tu kdysi odehrálo. Jiným ve filmu nezmíněným úkazem je starý hasící přístroj na stěně chodby, ze kterého Danny cítí silně negativní energii. Jednoho dne, když Danny o samotě s obavami prochází kolem hasícího přístroje, přístroj spadne ze zdi a Danny cítící "zlo" s panikou utíká pryč. (FIBO)

Osvícení (1980)

  • Dannymu (Danny Lloyd) se průběžně zjevují přízraky, které odhalují minulost i budoucnost dění v hotelu. Kromě těchto přízraků zažívá zvláštní pocity a slyší hlasy. V knižní předloze jeden z těchto hlasů stále opakuje: "To nelidské místo dělá z lidí zrůdy..." (FIBO)

Herec

Reklama

Reklama