foto

Christina Hendricks

  • nar. 3.5.1975 (42 let)
    Knoxville, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christina Hendricks je americká herečka, narodila se ve městě Knoxville, Tennessee. Není od přírody zrzavá, vlasy si začala barvit v deseti letech. Zhruba ve stejném věku získala první herecké zkušenosti a to v dětském muzikálu.

Opravdovou hereckou kariéru zahájila v roce 1999. Začala se objevovat v seriálech a televizních filmech. Výraznější roli sehrála v seriálu BEGGARS AND CHOOSERS, kde hrála v devatenácti epizodách. Do roku 2004 většinou hostovala v seriálech, kde si zahrála maximálně v několika dílech. Například THE COURT, FIREFLY a TRU CALLING. Také stihla natočit dva televizní filmy THE BIG TIME a ANOREXIE. Poté právě v roce 2004 natočila 22 epizod seriálu KEVIN HILL. Právě od této chvíle začala dostávat lepší nabídky, sice stále většinu její práce tvořilo hostování v seriálech, ale už se posunula o úroveň výše. Zahrála si v seriálech ODLOŽENÉ PŘÍPADY, NA DOŽIVOTÍ nebo LAS VEGAS: KASÍNO.

Skutečný zvrat v její kariéře ovšem nastal v roce 2007, když se stala hvězdou seriálu MAD MEN, kde ztvárnila postavu Joan Holloway. V poslední době na sebe upozornila ve snímku DRIVE. Od roku 2009 je jejím manželem herec Geoffrey Arend. V roce 2010 byla čtenáři časopisu Esquire zvolena „Nejvíc sexy ženou světa“.

Jackson "Dekovnik" Splendid

Herecká filmografie

Filmy

2018 Seconds of Pleasure
Strangers: Prey at Night
2017 A Book of Common Prayer
Crooked House
Fist Fight
Pottersville
2016 Neon Demon
Santa je pořád úchyl
Zoolander No. 2
2015 Temné kouty
2014 God's Pocket
Lost River
Zvonilka a piráti
2012 Ginger a Rosa
Zasažen bleskem
2011 Domácí záležitosti
Drive
Nechápu, jak to dokáže
Oddělen
Superhvězda Superman
2010 Leonie
Pod jednou střechou
2007 Cucina, La
Na jih od Pico
2003 Anorexie (TV film)
2002 Project: Valkyrie
Zlatá doba (TV film)

TV seriály

2017 Šerifská hvězda (TV seriál)
My Love Is Vengeance (S01E10)
This Be The Verse (S01E08)
Exposure (S01E07)
další epizody (9)
2016 Hap & Leonard (TV seriál)
Eskimos (S01E06)
War (S01E05)
Trudy (S01E04)
další epizody (6)
Roadies (TV seriál)
2015 Zvrhlé panství (TV seriál)
Rick a Morty (TV seriál)
Auto Erotic Assimilation (S02E03)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Hovor na výzvu (S07E14)
Ztracený obzor (S07E12)
Time & Life (S07E11)
další epizody (6)
2014 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Strategie (S07E06)
Monolit (S07E04)
Exkurze (S07E03)
další epizody (5)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
Milosrdenství nelze vynutit (S06E12)
Příběh dvou měst (S06E10)
další epizody (10)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Přízrak (S05E13)
Poplatky a provize (S05E12)
Ta druhá (S05E11)
další epizody (11)
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Země zítřka (S04E13)
Mlžení (S04E12)
Čínská zeď (S04E11)
další epizody (13)
2009 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Zavřete dveře a posaďte se (S03E13)
Dospělí (S03E12)
Cikánka a tulák (S03E11)
další epizody (10)
2008 Na doživotí (TV seriál)
Policejní zajíček (S02E09)
Když se otevře země (S02E06)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Meditace ve stavu nouze (S02E13)
Král hor (S02E12)
Smetánka (S02E11)
další epizody (13)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Občanská válka (S01E07)
Krvavá svatba (S01E02)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Kolo (S01E13)
Nixon versus Kennedy (S01E12)
Babí léto (S01E11)
další epizody (12)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Barvy (S03E04)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
2003 Firefly (TV seriál)
Past (E11)
2002 Court, The (TV seriál)
Firefly (TV seriál)
Naše paní Reynoldsová (E06)
1999 Angel (TV seriál)
Beggars and Choosers (TV seriál)

Dokumentární

2013 Mademoiselle C
2006 Done the Impossible: The Fans' Tale of 'Firefly' and 'Serenity'

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace