foto

Sanaa Lathan

  • nar. 19.9.1971 (46 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sanaa ( celým jménem Sanaa McCoy Lathan ) se narodila ve znamení panny 19. září 1971 v New Yorku. Její otec ( Stan Lathan ) pracoval v televizním zákulisí a její matka ( Eleanor McCoy ) hrála a tančila na Broadwayi. Ještě když byla Sanaa poměrně malá, rodiče se rozvedli a jelikož si udržela s oběma úzký vztah, žila střídavě v New Yorku a v Los Angeles. Má jednoho sourozence ( bratr Tendaji - původně DJ ). V dětství se věnovala atletice - realizovala se v tanci a gymnastice. Na škole studovala práva a získala titul 'Bakalář svobodných umění', ovšem herectví jí bylo odjakživa přednejší.

Sannu Lathan jsme mohli vidět ve filmech jako jsou BLADE, DOŽIVOTÍ, ve snímku LOVE & BASKETBALL a také v seriálu NIP/TUCK ( Plastická chirurgie s.r.o. ). Jedním z největších úspěchů pro ni ale byla role v romantické komedii BROWN SUGAR ( Karamelka ), za kterou získala nominaci na NCAAP Image za mimořádný herecký výkon a také nominaci za nejlepší ženský herecký výkon. Dalším velkým úspechem byl o 3 roky později kriminální thriller Carla Franklina OUT OF TIME ( Presumpce viny ), kde si zahrála po boku Denzela Washingtona a za tuto roli byla nominována v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon na American Black Film Festivalu.

Zajímavosti :

Její jméno ve svahilštině znamená 'Umělecké dílo'.

Jakub "Jeremy.jk" Kroutil

Herecká filmografie

Filmy

2017 Americký zabiják
2016 Do neznáma
Podfukáři 2
2015 Dokonalý muž
2013 Stará křivda
The Best Man Holiday
2011 Nákaza
Tilda (TV film)
2009 Nádherný svět
2008 Family That Preys, The
Protecting Jimmy Leone
Zatmění slunce (TV film)
2006 Něco nového
2004 Vetřelec vs. Predátor
2003 Presumpce viny
2002 Karamelka
2000 Láska a basket
Odchody a návraty (TV film)
Smoker, The
1999 Doživotí
Sumec s fazolovou omáčkou
Svatba mého nejlepšího kámoše
Svatebčané
1998 Blade
1997 Šílená jízda
Zázračný háj (TV film)
The Best Man Wedding

TV seriály

2017 Shots Fired (TV seriál)
Hour Ten: Last Dance (E10)
Hour Nine: Come to Jesus (E09)
Hour Eight: Rock Bottom (E08)
další epizody (10)
Griffinovi (TV seriál)
Nanny Goats (S16E03)
A House Full of Peters (S15E20)
Passenger Fatty-Seven (S15E10)
2016 Griffinovi (TV seriál)
The New Adventures of Old Tom (S14E18)
2015 Griffinovi (TV seriál)
A Shot in the Dark (S14E09)
Peter's Sister (S14E06)
Pilling Them Softly (S14E01)
další epizody (4)
2014 Griffinovi (TV seriál)
He's Bla-ack! (S12E20)
2012 Šéf (TV seriál)
True Enough (S02E10)
Clinch (S02E09)
Consequence (S02E08)
další epizody (10)
Griffinovi (TV seriál)
O čem sní Tom Tucker (S10E13)
2011 Griffinovi (TV seriál)
Frajer Peter (S10E08)
2010 Griffinovi (TV seriál)
The Splendid Source (S08E19)
2009 Cleveland show (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
1998 LateLine (TV seriál)
1997 Built to Last (TV seriál)

TV pořady

2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2012 Home & Family (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace